Reseåret 2019

Av | 6 januari, 2020

Nytt år och nya äventyr i sikte, men först blir det ett litet återblick på reseåret 2019 även i denna blogg. Vi är jättenöjda med de resor och utflykter vi har varit på under året, men tyvärr så har diverse hälsoplågor begränsat vår aktivitet när vi varit på resa något. Vi råkade även ut för en olycka som gjorde att vi fick parkera husbilen en dryg månad, så trots allt det bra, så får vi nog säga att vi haft bättre år än 2019! Här kommer i alla fall en kronologisk sammanfattning av reseåret 2019.

Januari

I januari var det lugnt på resefronten. Vi var mest hemma och gjorde några utflykter och promenader i vårt hemområde i fint vinterväder. Vi passade på att göra ett besök på Knutmassofirandet i Gimo. Den korta versionen är att det är en vinterkarneval med lång historia, den långa versionen kommer förhoppningsvis i ett blogginlägg innan det är dags i år igen. Här har ni ett par foton:

En glad grupp på Knutmasso. Kanske känner ni igen bygget till höger i bakgrunden också.

Vinter är inte min favoritårstid, men visst är det fint när det ser ut så här?

Vinterbild från Forsmarks bruk

Februari

Februari fortsatte i samma lugna takt som januari. Det blev dock en hotellövernattning i samband med att vi åkte på Husbilsmässan i Kista. Då passade vi även på att fira min födelsedag och att vi varit ihop i 16 år.

Firar födelsedag och årsdag.

Vi var även på hockeymatch og en överraskande geocachingutflykt en mörk och snöig kväll. Bäst var annars denna soluppgång som jag fångade på en liten avstickare på väg till jobbet en morgon. Den var både vacker och gav hopp om att ljusare tider var på gång!

Soluppgång i Östhammarsfjärden

Mars

I mars var det dags för årets första utlandsresa. Vi skulle åka till Berlin fredag eftermiddag till måndag kväll. Huvudmålet med resan var att besöka världens största resemässa, ITB. För första gång fick vi tyvärr vara med om inställt plan från Arlanda, så vi missade en dag på mässan. Jag har några åsikter om informationen på flygplatsen i samband med att det ställdes in, men det löste sig hyfsat med själva resan och att få ersättning för försenat flyg gick över förväntan.

Förutom mässan så hann vi med en kylig promenad för att kolla på gatukonst, lite shopping och ett par trevliga restaurangbesök under våra dagar i Berlin.

Mycket stor och bra mässa!

I slutet av månaden hämtade vi hem husbilen och började göra den klar inför sommaren. Under månaden var jag även på en Mordgåtemiddag med ett gäng kollegor, en rolig aktivitet!

Självklart blev det fika i husbilen när den äntligen var hemma!

April

Efter att husbilen fått lite omvårdnad på verkstad, var det äntligen dags för årets premiärtur. Det blev en lördag till söndag i Grisslehamn. Där fick vi ta in på campingen då ställplatsen var full. Allt funkade som det skulle och det blev en trevlig start på säsongen.

Sen var det dags för mig att sticka i väg på en liten jobbresa till Nürnberg där det var en mässa som skulle besökas. Tyskland är ju alltid trevligt, men det är extra trevligt att göra ett besök dit våren kommit lite längre än hemma.

Vårkänslor i Nürnberg

Nästa resa blev en femdagars resa över påsk. Vi åkte till Norge där vi spenderade ett dygn med vänner i Fredrikstad innan vi åkte till mina norska hemtrakter och hängde med släkten ett par dygn.

Resemånaden rundades av med en solig vårhelg i Högbo Bruk. Där tog vi det lugnt, geocachade och promenerade runt i området.

Maj

Maj började dramatiskt med en blåljusresa och några dagars sjukhusvistelse för Pär. Han kom relativt fort på benen igen och väl hemma med ”ett helt apotek” som support, bestämde vi oss för en helg i Älvkarleby. Det ligger endast en timmes resa hemifrån i en bra rehab-miljö!

Sen var det dags för fem dagar i Berlin. Där skulle det vara ett stort geocachingevent och med det kommer dessutom en del kringaktiviteter. Bland annat besökte vi Fort Hahneberg I övrigt blev det som det alltid blir på storstadsresor, lite shopping, trevliga restaurangbesök och sightseeing.

Från insidan av Fort Hahneberg

Efter Berlin hann vi knappt hem och packa om innan det var dags att styra husbilen tillbaka mot Tyskland där vi var med på gruppresan Strandkorgsutmaningen. Det blev en riktigt trevlig resa med många upplevelser i trevligt sällskap!

Strandkorgsgänget!

Juni

Det hann bli början av juni innan vi kom hem från Strandkorgsutmaningen. Tyvärr kom vi hem med en skada på husbilen som gjorde att den fick stå parkerad i väntan på reparation under resten av juni. Det blev med andra ord inga resor i juni trots alla härliga långhelger. Vi stannade i stället hemma och fixade på hem och trädgård.

Juli

Även i juli blev det dåligt med resande. Det blev en långhelg i samband med att vi fick husbilen reparerad. Då blev det bland annat trevliga promenader i Smedjebacken och Wadköping i Örebro.

Trots att husbilen var i form igen blev det inga flera resor under juli. Vi hade i stället flera besök från Norge som vi tog med på utflykter i närområdet. Vi var även hundvakt nån vecka under juli. Hela juli har vi summerat i detta inlägget.

Mycket fint att besöka hemmavid också! Här från Vallonbruket Lövsta Bruk

Augusti

Äntligen blev det dags för husbilsåkande igen. Tre helger kom vi i väg. Det blev fricamping med spöken som närmsta granne tillsammans med två av paren från Strandkorgsutmaningen, en härlig helg i Helsingland där vi besökte koboltgruvan i Los och kollade på gatukonst i Ljusdal och till slut en helg där vi kombinerade nytta med nöje och shoppade, geocachade och var lite kulturella när vi vandrade runt vid Mackmyra bruk.

Stilig och varierad gatukonst i Ljusdal

September

Den som spar han har semester kvar! Jag hade ingen semester under sommarmånaderna, så i september var det äntligen dags för två och en halv veckas ledighet. Hela resan finns sammanfattat med rutt och lite kostnader om ni klickar här. Där hittar ni även länkar till mera detaljerade inlägg från platserna vi besökte. I samband med att vi besökte Berlin på semestern skrev jag ett inlägg om att åka med husbil till Berlin. Vi har testat tre olika ställen nu har några till på listan för framtida besök.

Jag fick tillfredsställt min ”korsvirkescraving” i Waren.

Oktober

Sista husbilsbresan för året blev en lördag till söndag vid Sala Silvergruva. På den resan hade vi fyrbent sällskap och träffade även vänner på ett geocachingevent.

I oktober blev jag moster för första gång, så det blev en resa hem till Norge för att hälsa på den nya lilla släktingen. Resan skedde med personbilen, men vi körde varsin bil en bit på vägen, då husbilen skulle lämnas för övervintring på verkstaden. Vi ”råkade” gå därifrån som ägare av en ny husbil.

Lycklig husbilsägare som längtar till våren!

November och december

Båda månaderna hade rätt så mycket vardag och dessutom tråkigt väder. Jag testade Escaperoom för första gång med några kollegor. Jag pluggade och klarade teorin för C1 körkortet och i december blev det två dagar på hotell i Bollnäs för körlektioner och uppkörning som gick galant!

Sen blev det en ny resa till Norge för att fira jul med familjen där innan vi firade in det nya året hemma i Östhammar.

Reflektion

Det var ännu ett härligt år med blandade resor och vi blir mera och mera förtjusta i att resa med husbilen. Att komma i väg såpass ofta, passa på att kombinera resandet med praktiska saker, arrangemang, att träffa släkt och vänner, det är helt enkelt oslagbart.

Nu ser vi fram emot att hämta hem den nya husbilen runt första april och komma i gång med nästa säsong. Kanske detta till och med blir året då vi köper vinterdäck så vi slipper gå och längta till våren??

6 svar på ”Reseåret 2019

 1. The Dreamteam

  ??Jättkul läsning och grattis igen till både husbil körkort och 16 år tillsammans ❤️

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Kul att du gillade det! Och roligt att fårt lära känna er under året! Kanske vi ses på vägarna i år igen?

   Svara
 2. bmlarsreseblogg

  Visst är det kul med lite bokslut över året, fin sammanställning. När man tittar tillbaka har man gjort en hel del även de år man tycker varit snåla med upplevelser. Ibland kommer ju livet emellan också.
  Grattis till 16 år, vi konstaterade att vi snart känt varann i 9 år. Så fort tiden går när man har kul.
  Hoppas ni får ett riktigt härligt reseår i er nya fina bil!

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, roligt och trevligt att kolla tilllbaka! Snart 17 år nu och tack för gratulationen! ???

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, roligt att träffas irl också! Hoppas det blir flera tillfällen???

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.