Om

Välkomna hit till min lilla hörna av bloggvärlden.

Här delar jag med mig av berättelser och information från mina resor och jag hoppas med det vara till inspiration och hjälp till dig som är intresserad av liknande resor och destinationer.

Resorna sker oftast i Europa, där Tyskland och speciellt Berlin kommer högt på listan tillsammans med mina två hemländer; Norge och Sverige.  Storstad, natur, kultur, historia, mat- och dryckesupplevelser, vandring, geocaching, arrangemang och festivaler är något av det som brukar finnas med på resorna, det vill säga ganska breda intresseområden. Att stanna lite längre eller resa flera gånger till samma destination är något jag gärna gör för att utforska även utanför turiststråken och lära känna destinationerna bättre.

Resorna har tidigare varit en blandning av längre roadtrips och långhelger till storstäder, och diverse varianter på detta.  Sen sommaren 2017 är jag och min sambo husbilsägare och sommaren 2018 var vi fyra månader på resa i husbilen i Tyskland.  På vår sida med kartor hittar ni länkar till blogginlägg från alla destinationer vi besökte på den resan samt alla campingar och ställplatser vi bott på.  Ni hittar sidan i menyn längst upp eller ni kan klicka här.

Vi, är alltså jag och min sambo. Pär.  I stort sätt alla resor görs tillsammans och ibland reser vi även tillsammans med släkt eller vänner.  Förutom att vara världens bästa resesällskap, gillar Pär, precis som jag, att fotografera och bilderna här på bloggen kommer vi båda att bidra med.

Vem är jag då? I passet står det att jag är en drygt fyrtioårig norska.  2001 hamnade jag i Sverige på grund av jobb och har sen dess hållit till på Upplandskusten.  Jag har alltid haft ett intresse för språk och geografi och har många minnen från barndomens bilsemestrar med familjen.  Jag är säker på att detta har lagt grunden för det reseintresse som har utvecklats de senaste tio åren.

Jag är storkonsument av resebloggar (och även lite andra bloggar) och har gjort ett par mindre försök på att bege mig in i denna värld tidigare. Till stor del för att dokumentera för mig själv, men även för att dela med mig av mina upplevelser och erfarenheter till andra, och nu är jag äntligen i gång på riktigt!

Då min bas är i Sverige och resesällskapet som oftast är svenskt, kommer bloggen skrivas på svenska. Jag är dock helt självlärd på svenska och det finns risk att det smyger sig in nåt stavfel eller en och annan norsk fras ibland. Jag hoppas ni har överseende med detta! Blir det för störande, blir jag glad för påpekande så jag kan utvecklas.

Vi finns även på Instagram, där heter vi @reiselinda och @plarsson300.  Vi har även ett konto som tidigare har haft mycket foton från våra resor, men där vi nu fokuserar på våra geocachingaktiviteter.  Det kontot hittar ni på @teamlindatorm.

Hoppas du kommer gilla mina berättelser och hittar information och inspiration till egna resor.

Ta kontakt

Vill du komma i kontakt med mig, så går det bra att ta kontakt via meddelandefunktionerna på Facebook eller Instagram, eller du kan mejla till lindatorm@gmail.com.  

Fika i Husbilen.