Om oss

Vi som driver denna hemsida är Pär och Linda, ett svenskt-norskt par, som våren 2022 sålde vårt hus och flyttade in i vår husbil för att ha den som vårt enda hem tillsvidare.  Detta är ett beslut som har vuxit fram över tid, men som plötsligt tog fart i början av året. 

Sen vi träffades för runt 20 år sedan har vi rest tillsammans på olika sätt och både intresset och antalet resdagar har ökat genom åren.  Det började med tält i olika storlekar, huvudsakligen i Norge och Sverige, och fortsatte med långhelger och roadtrips med boende på hotell och i lägenheter runt om i Europa.  Vi har även hyrt lägenheter i ett par veckor på olika ställen i Tyskland vid några tillfällen. 

2017 blev vi med husbil och redan sommaren efter åkte vi på en fyra månader lång resa i Tyskland.  Den resan gav verkligen mersmak, och även om vi inte riktigt har vetat när eller hur det skulle vara möjligt att upprepa, så började vi genast att spara och förbereda för att kunna göra något liknande igen. 

2021 slutade jag i den anställning jag hade och startade eget, dels för att det var dags för en förändring och dels för att skapa flexibilitet i var och när jag arbetar.  Pär hade redan varit pensionär i några år, så detta skapade möjlighet att spendera nästan sju månader i husbilen under 2021.  Trots att det blev mycket fram och tillbaka till hemmet för vaccin och annat under denna period, så fortsatte detta ge mersmak på husbilslivet och att leva lite enklare. 

De som känner oss har säkert hört oss prata om att sälja och flytta in i husbilen under några år redan, men även om vi pratat om det, så är det som känt ofta en bra bit mellan ord och handling.  Det har varit många tankar, först och främst kring om vi skulle göra en längre tidsbegränsad resa igen, om vi skulle hoppa i det och sälja allt eller hitta på något mitt emellan.  

Sakta men säkert landade vi till slut i att en krånglande rygg och sinande intresse inte riktigt var förenligt med villalivet längre, så vi bestämde oss för att åtminstone kontakta mäklare för att kolla lite kring försäljning av huset.  Sen gick det fort….  Vi kontaktade mäklare i slutet av januari, och en månad senare skrev vi kontrakt med köpare.  Ytterligare ett par månader senare bodde vi i husbilen. 

Här på bloggen och i våra sociala medier, kommer vi berätta om livet som husbilsnomader, platserna vi besöker och annat som kan vara av intresse från husbilslivet.    

Den grova planen för första året är att spendera ett par månader i Norge under sommaren, hösten i Sverige och sedan åker vi söderut för att slippa vintern.  Troligen spenderar vi den största delen av tiden i Portugal, men vi passerar ju flera länder på väg dit och hem.  Vi har en lång lista med saker vi vill se och göra (som dessutom fylls på hela tiden…), men mera detaljerade planer än så här gör vi sällan långt i förväg.

Förutom bloggen, så går det även att följa oss i sociala medier.  På denna sida eller under fliken ”Följ oss”, kan du se vart vi finns och klicka dig vidare till våra profiler på de olika plattformarna.

Ta annars gärna kontakt på lindatorm@gmail.com om du har några frågor eller funderingar.