Husbilsbloggarna

Husbilsbloggarna är en Facebook-grupp där just husbilsbloggare är samlade och delar inlägg från husbilsresor och husbilslivet.

Jag startade gruppen för att många grupper på Facebook antigen är för vissa länder och regioner eller inte tillåter att man delar sina blogginlägg. I denna grupp är syftet att alla som bloggar eller lägger ut filmer på Youtube om husbilsliv och husbilsresor ska få möjlighet att dela med sig av sina upplevelser oavsett vart resan går.

Jag hoppas även att ni som gillar att läsa bloggar ser på denna grupp och listan nedan som en guldgruva!

Ni hittar gruppen här. PS! Kom ihåg att svara på frågan när du ansöker om medlemsskap. Och i stället för att bjuda in vänner, skicka gärna länken så att de får upp frågan också.

Nedan hittar ni länkar till Husbilsbloggarnas bloggar och andra sociala medier. Bloggarna ligger i den ordning de har anmält sig till listan och den korta texten om varje blogg har jag ”stulit” från respektive hemsida.

Vill du ändra något eller läggas till på listan så går det bra att kontakta mig via Facebook eller Instagram (länkar nedan) eller du kan skicka ett mejl till

lindatorm@gmail.com

Reiselinda

Det är jag som har denna blogg och som startade gruppen Husbilsbloggarna. Använd gärna menyn längst upp för att klicka runt på min sida.

Det går även att följa mig på Facebook och Instagram.

FREEDOMtravel

Vi bor i en husbåt i Stockholm och vi älskar att resa. Så fort vi får möjlighet reser vi i Sverige, Europa eller världen. Vi reser på olika sätt – ibland med husbil, ibland som backpackers och ibland på mer bekväma flygresor.

FREEDOMtravel finns även på Facebook, Instagram och Youtube

Husbil Kors & Tvärs

Bloggen handlar om husbil, våra husbils-resor (vår första husbil köpte vi 2001), camping/ställplats-tips av allehanda slag, god mat och annat smått och gott. Bloggen heter ju Husbil Kors och och Tvärs och innehållet går i samma riktning.

Husbil Kors & Tvärs finns även på Facebook och Instagram.

Husbil och Resor

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverknings industrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi sett oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 – 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

Finnsummetone

Vi håper dere har glede av bilder og tekst vi deler her på siden. Som fulltidsbobilister er vi mye på farten, og her på våre sider kan dere lese om hvordan livet fortoner seg i vår rullende minienebolig. Reisebrev og betraktninger.

Finnsummetone hittar ni även på Facebook, Instagram och Youtube

OLPEtravel

OLPEtravel är en enkel blogg på facebooksidan, där vi delar med  oss av våra resor som vi gör i Sverige och i Europa. 

Hjulhusliv

Det här är vi! Anna och Mikael. Sedan vi träffades 2008 har vi försökt att ägna oss så mycket vi kan åt det som vi älskar, nämligen att resa och upptäcka nya ställen och kulturer. Hösten 2016 så blev vi med husbil och med det börjar ett nytt kapitel i vårt liv. Vi hoppas och tror att vi kommer uppleva massor av spännande och härliga ställen tillsammans och med vår bil. Vår inställning är att man kan hitta ett äventyr bakom husknuten och behöver inte alltid åka så långt bort. När vi inte är ute och åker så bor vår lilla pärla och vi på Hising Island, Göteborg.

bm.lars.reseblogg

Vi är ett par som just nu lever ett härligt pensionärsliv, som vi hoppas kunna fylla med resor, upplevelser och trevligt umgänge både långt borta och nära. Detta tänker vi dela med oss av i text och bild här på vår blogg. Vill du får du gärna glädja oss med en kommentar.

BM och Lars hittar ni även på Facebook och Instagram

Helens Resor

Jag tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Vår första husvagn köpte vi 2001. Det var en Polar 470, av 1977 års modell. Åh, vad jag minns den vagnen med värme. Genom åren har vi bytt till ett antal nyare husvagnar. 2009 köpte vi vår första husbil, en Eura Mobil av årgång 2004. Det är ett val jag inte ångrar. Hösten 2012 bytte vi upp oss till en 07:as Bürstner, som jag hoppas att vi kommer att få lika kul i.

Husbilsresor och Äventyr

Vi reser året runt, korta och långa resor, fricampar, står på ställplatser eller campingar. Vi har verkligen lärt oss uppskatta den känsla av frihet och framför allt lugn som infinner sig när man slagit läger vid en sjö, gjort en brasa och fått något gott att äta. Så här i efterhand kan vi bara konstatera att det här är det bästa vi gjort. Vi har inte ångrat oss en enda gång och nu har vi även vår blogg där vi skriver om våra resor och vi hoppas kunna inspirera andra till att våga prova husbilslivet

Husbilsresor och Äventyr hittar ni även på Facebook, Instagram, Youtube och Pinterest.

ME Camping

Nu kan ni läsa våra reseskildringar här på MEcamping – Majk & Eva camping (fd. Sanfridssons husbilsresor). Det var flera år sedan vi använde bloggverktyg men vi hoppas, med tiden, få en användarvänlig hemsida. Följ oss på våra resor med vår älskade husbil och välkommen att kommentera stort som smått. Kanske ses vi ute på vägarna!

ME Camping finns även på Facebook och Instagram.

Husbilslivet

Jag och min livskamrat har rest med vår husbil sedan maj 2007 och upplevt många trevliga resor sedan dess. Några av resorna kan du läsa om här på dessa sidor. Vi har tidigare gjort kortare utflykter i samband med helger och lite längre resor på semestern. Numera när vi båda är pensionärer har resemönstret ändrats något. Vår dröm har varit att kunna tillbringa några månader på sydligare breddgrader vintertid. Den drömmen vart verklighet vintern 2014/15 när vi åkte till Portugal och Spanien.

Husbilslivet har även en egen grupp på Facebook och finns dessutom på Instagram .

Homo-Mobile Home

Vi är två killar, Jimmy och Calle, som upptäckt hur fantastiskt livet med och i husbil är! Så fort vi har möjlighet tar vi en kort eller lång tur med husbilen, vilket innebär att vi är ute i stort sett varje helg! Utgångspunkten för våra resor är Göteborg där vi bor och jobbar. Resorna är både kortare och längre, allt beroende på väder och vind, känsla och inspiration. Och så klart vad man har tid med! På den här sidan har vi tänkt att ni ska få följa oss på våra resor och de tankar man får längs med vägen. Kanske kan vi inspirera någon, eller avskräcka någon annan

Rullbo

Vi (Kent och Anette) köpte en gemensam husbil 2014 i maj. Vi hade inte känt varandra så länge och Kent hade en husbil redan då. Anette var inte speciellt intresserad av husbilslivet, efter en uppväxt med husvagn. Redan efter första husbilsturen bokade vi en gemensam husbil. Då hade vi varsin lägenhet och skojade om att vi inte var sambo, utan RULLBO, därav namnet på sidan. På denna sida skriver vi om våra resor och andra tips till husbilsägare (nya som gamla)

Rullbo finns även på Facebook och Instagram

Pensionärsvil(l)an

Jag och min man är nu båda pensionärer. Vi gillar att resa i Eurpoa med vår husbil en Rapido 7099f från 2007 som vi kallar Pensionärsvil(l)an. Vi bor vid en sjö och har en stuga i skogen. Vi gillar att plocka svamp och bär, ströva i skogen. När vi åker med husbilen vill vi gärna se och lära lite om den plats/ort vi befinner oss i. Här kommer vi att dela med oss av de platser vi besöker, lite natur upplevelser och om dagliga händelser.Lämnar du en kommentar blir jag extra glad även om jag inte alltid svarar.

Hobby on the Road

Följ med oss när vi rullar ut på vägarna och upplever Sverige när det är som bäst och kanske kommer vi även se ett Sverige som inte alltid visar sig från sin bästa sida. Vi kommer också att besöka andra länder tillsammans och berätta om dessa resor. Mina ägare har lovat att återberätta deras upplevelser på vägen.

Hobby on the Road hittar ni också på Instagram.

Våra Husbilsresor

Jag älskar att resa och uppleva saker!! Här försöker jag samla allt som gör livet värt att leva, Framför allt med vår husbil. Platser, mat, events, musik. Hoppas ni gillar det!

Våra Husbilsresor hittar ni också på Youtube

Min husvagn och jag

60 år och bor på heltid i bilen sen 3,5 år ca. Jobbar fortfarande men nästa sommar slutar jag med det och reser på heltid.

Min husvagn och jag hittar du även på Facebook.

MyNomadlife.se

Jag är född 58. Bor permanent i min husbil och är inne på femte året nu, men har haft husbil i runt 20 år. Vintrarna tillbringar jag de senaste 3 åren i södra europa och somrarna i norra med en förkärlek till södra Sverige. I min blogg berättar jag om mina upplevelser, både med husbilen och om det jag upplever utanför bilen. Bloggen är helt utan kommersiella intressen och lite av en minnesbok för mig själv och de som är intresserade av hur det är att bo permanent under maximal frihet.

MyNomadLife finns även på Facebook

ThomasLena

Vi startade bloggen i höstas då Thomas gick i pension och jag (Lena) gjorde mig arbetsbefriad. Bloggen hamnar framförallt om våra resor med husbilen och de platser vi besöker.

Med husbil genom Europa – Babsanokent

2008 slutade vi våra arbeten, köpte en gammal husbil och blev vagabonder halva året. Övriga månader bor vi permanent i husvagn sen 20 år tillbaka.
Vår första resa med husbilen gick bl a till Grekland men de flesta av våra resor handlar om övervintringar i Tyskland, Frankrike, Spanien och Portugal.
Jag skriver min blogg för att inspirera andra till att göra som vi. Vi är så priviligerade som får göra våra resor och jag delar gärna med mig

Husbilsresa

2017 blev vi stolta ägare till en Pössl 640 Summit. Denna förlustelseinvestering har verkligen gett oss ett nytt liv. Ett väldigt bra liv. Eftersom vi tror på att delad glädje är dubbel glädje delar vi med oss om allt från tips på bra gjejer, resmål, tankar och funderingar.

Husbilsresa finns även på Facebook och Instagram.

Ritzéns

Vi heter Dan och Jenanette Ritzén, och vi erbjuder en personlig blogg, om vårt tidigare och nuvarande liv som permanentboende i husbil. Vi har bott i husvagn i nästan 4 år, men bytt till husbil i år då vi vill vara platsoberoende. Vi bjuder på allvar och humor, och skriver helt oredigerat utan reklam.

Husbilenochvi

Vi är två gamlingar årsmodell 1957 som är inne på vår 4:e husbil nu. Vår första köpte vi 2012 och är fast för det här livet. Våra resor har mest gått runt i Sverige men även många till Danmark där det finns så många fina ställen. Delar gärna med oss av våra resor mm. Försöker bygga upp hemsidan med lite matnyttigt om de olika platser/campingar vi besökt.

Bengt på hjul

Vi har bodd og reist rundt i Europa i 8 mnd i 2018 og 6 mnd i 2019. Bobilen er en Benimar Tessoro 483 og vi har med en tilhenger med el-sykler og motorsykkel (Harley Sportster). Vi bor på Tenerife og har tatt fergen til Cadiz sør i Spania begge ganger. I 2018 gikk turen nordover til Norge og Lofoten. I 2019 Reiste vi til Kreta. Reiserutene finner dere på eget kart .

Rosanders Resor

Vi, Annica & Lennart, tycker om att resa och oftast dit vi aldrig varit innan. Resandet har alltid varit en del av vårt liv tillsammans sedan 1973. När det gäller mobilt resande har vi prövat allt från tält till husvagn innan vi blev med riktig husbil 2015. Vi reser gärna i Norden och Europa där Frankrike är vårt favoritland.  I vår blogg skriver också om andra resor/turer vi gör.

Husbilsbus

Vi heter Martin och Linnéa, och köpte våran första husbil våren 2019, strax efter att vi blivit 2-barnsföräldrar, då vår son Lowe föddes.
Det blev en Dethleffs från 2003, med sovalkov i taket som våran 4-åriga dotter Noomie älskar. I vår blogg får du veta allt om Husbilsbus, och våra äventyr på svenska och utländska vägar.

Samma sommar som vi köpte vår Dethleffs, och efter en hel del tråkigheter med just den bilen, hade vi trots allt fastnat för husbilslivet. Därför blev det en uppgradering samma sommar till en Bürstner Lyseo, som vi nu åker runt och gör vägarna osäkra med.

Bibbi & Thomas husbilsblogg

Vi är ett par som slutat jobba och numera bara njuter av ledigheten, gärna i husbilen. Annars är vår fasta punkt vårt hus i Mölndal utanför Göteborg. Vi åker omkring både i Sverige och utomlands och spelar gärna golf på vägen. Vår husbilsblogg och hemsida är under uppbyggnad. Vi blir jätteglada om ni vill titta in och kommentarer mottages tacksamt. Tips på vad ni saknar och vad som kan göras bättre på vår sida tar vi gärna emot. Hoppas vi hörs och kanske ses

Husbilen Ellen

På bloggen Husbilen Ellen beskriver jag vår vardag och våra resor med husbilen Ellen. Vi har haft husbil sen 2002 och gjort många resor inom Sverige, men också i övriga norden inklusive Island och Färöarna, Baltikum, Polen och många andra länder i Europa samt Nya Zeeland. Vi är nu inne på vår 4:e husbil och jag har bloggat sen 2010. När vi bestämde oss för tidig pension, övervintrade vi 4 säsonger i Portugal och Spanien. De senaste fyra vintrarna ville vi ha det varmare och har då tagit flyget till Gran Canaria.

Vi ,Lisbeth og Vidar, reiser rundt i bobilen vår som heter ”Friheten.”Vi fikk vår første bobil i februar 2020. Les om alle våre bobilturer på bloggen og følg turene våre på Instagram. 

Frihetenogveien.no

Vi, Lisbeth og Vidar, reiser rundt i bobilen vår som heter ”Friheten.”Vi fikk vår første bobil i februar 2020. Les om alle våre bobilturer på bloggen og følg turene våre på Instagram

Small Home Big Garden

Hej, jag kommer från Isle of Man, Storbritannien men jag prata och skriva lite svenska. Jag är en pensionerad musiklärare och en full-time husbil nomad. Tyvärr min kära fru dog för ett tag sedan och sedan dess har jag gjort sin dröm om äventyr och resor möjligt. Hennes själ reser med mig! Jag har rest över Kanada till Alaska och tillbaka, genom Europa och upp till Nordkapp genom Sverige, Finland och Norge. Jag vill lära mig svenska, så jag gjorde den här sidan. Varför? Du måste fråga mig.

Small Home Big Garden finns även på Facebook.

MicAnn

Vi började med husvagn men kom fram till att vi vill vara mera rörliga och då vart vi med MicAnn, vår första husbil och som vi även har döpt vår reseblogg till. Så fort vädret tillåter är vi ute på vägarna och letar nya och gamla upplevelser. Ger oss gärna ut i Europa då vi kan och det är möjligt!

MicAnn finns även på Instagram

Molander on Tour

Vi är två äventyrslystna och nyfikna på nya platser med husbilen. Vi är intresserade av träning löpning och cykling. Samt möte med människor samt god mat och dryck.

Flyttfåglar i Van

Vi har en plåtis 640 2016. Övervintrar 6-7 månader i Spanien/Portugal. 2021 är 3e resan för oss. Vi är golfare och letar alltid efter klubbar som erbjuder månadsmedlemskap eller förmånliga Gf-paket. Det blir alldeles på tok för dyrt att betala greenfee, även med Golfhäftet, om man går en runda var och varannan dag. I övrigt gillar vi sol&bad. Besöker också gärna vinodlare.

Chris o Benny

Vi har bloggat sedan mars 2011. Bloggen handlar om våra husbilsresor i Sverige och övriga Europa. vi har haft husbil sedan 2000 och älskar husbilslivet.

Man ska ha Husbil

Svenskt-tysk par som har en massa gemensamma intressen. Resa, god mat o dryck är de tre viktigaste.
Efter Covid fick vårt resande ändra form, blev med Husbil! Elliot, en Ci har gett vårt liv en massa mervärden under året. Reser runt i södra Sverige, och kanske framför allt i Tyskland. Bloggar och gör en massa filmer! Bloggen hittar ni här, och Youtube.kanalen här.