Husbilsbloggarna

Husbilsbloggarna är en Facebook-grupp där just husbilsbloggare och -vloggare är samlade och delar inlägg från husbilsresor och husbilslivet.

Jag startade gruppen för att många grupper på Facebook antigen är för vissa länder och regioner eller inte tillåter att man delar sina blogginlägg. I denna grupp är syftet att alla som bloggar eller vloggar om husbilsliv och husbilsresor ska få möjlighet att dela med sig av sina upplevelser och erfarenheter oavsett vart resan går.

Jag hoppas även att ni som gillar att läsa bloggar ser på denna grupp och listan nedan som en guldgruva!

Ni hittar gruppen här. PS! Kom ihåg att svara på frågan när du ansöker om medlemsskap. Och i stället för att bjuda in vänner, skicka gärna länken så att de får upp frågan också.

Nedan hittar ni länkar till Husbilsbloggarnas bloggar, vloggar och andra sociala medier.

Vil du komma med i listan eller är du med och vill ändra något, så går det bra att kontakta mig via Facebook eller Instagram (länkar nedan) eller du kan skicka ett mejl till

lindatorm@gmail.com

Reiselinda

Det är vi som har denna blogg och som startade gruppen Husbilsbloggarna. Använd gärna menyn längst upp för att klicka runt på vår sida.

denna sida hittar ni alla sätt det går att följa oss, samt information om hur ni kan stödja vårt arbete bland annat med Husbilsbloggarna.

FREEDOMtravel

Vi bor i en husbåt i Stockholm och vi älskar att resa. Så fort vi får möjlighet reser vi i Sverige, Europa eller världen. Vi reser på olika sätt – ibland med husbil, ibland som backpackers och ibland på mer bekväma flygresor.

FREEDOMtravel finns även på Facebook, Instagram och Youtube

Husbil och Resor

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverknings industrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi sett oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 – 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

OLPEtravel

OLPEtravel är en enkel blogg på facebooksidan, där vi delar med  oss av våra resor som vi gör i Sverige och i Europa. 

Hjulhusliv

Det här är vi! Anna och Mikael. Sedan vi träffades 2008 har vi försökt att ägna oss så mycket vi kan åt det som vi älskar, nämligen att resa och upptäcka nya ställen och kulturer. Hösten 2016 så blev vi med husbil och med det börjar ett nytt kapitel i vårt liv. Vi hoppas och tror att vi kommer uppleva massor av spännande och härliga ställen tillsammans och med vår bil. Vår inställning är att man kan hitta ett äventyr bakom husknuten och behöver inte alltid åka så långt bort. När vi inte är ute och åker så bor vår lilla pärla och vi på Hising Island, Göteborg.

bm.lars.reseblogg

Vi är ett par som just nu lever ett härligt pensionärsliv, som vi hoppas kunna fylla med resor, upplevelser och trevligt umgänge både långt borta och nära. Detta tänker vi dela med oss av i text och bild här på vår blogg. Vill du får du gärna glädja oss med en kommentar.

BM och Lars hittar ni även på Facebook och Instagram

Helens Resor

Jag tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Vår första husvagn köpte vi 2001. Det var en Polar 470, av 1977 års modell. Åh, vad jag minns den vagnen med värme. Genom åren har vi bytt till ett antal nyare husvagnar. 2009 köpte vi vår första husbil, en Eura Mobil av årgång 2004. Det är ett val jag inte ångrar. Hösten 2012 bytte vi upp oss till en 07:as Bürstner, som jag hoppas att vi kommer att få lika kul i.

Husbilsresor och Äventyr

Vi reser året runt, korta och långa resor, fricampar, står på ställplatser eller campingar. Vi har verkligen lärt oss uppskatta den känsla av frihet och framför allt lugn som infinner sig när man slagit läger vid en sjö, gjort en brasa och fått något gott att äta. Så här i efterhand kan vi bara konstatera att det här är det bästa vi gjort. Vi har inte ångrat oss en enda gång och nu har vi även vår blogg där vi skriver om våra resor och vi hoppas kunna inspirera andra till att våga prova husbilslivet

Husbilsresor och Äventyr hittar ni även på Facebook, Instagram, Youtube och Pinterest.

ME Camping

Välkomna att följa MEcamping – Majk & Eva camping på våra resor med vår hemmabyggda husbil. Vi reser året runt, inom Sveriges gränser men även ut i Europa.

ME Camping finns även på Youtube, Facebook och Instagram.

Husbilslivet

Jag och min livskamrat har rest med vår husbil sedan maj 2007 och upplevt många trevliga resor sedan dess. Några av resorna kan du läsa om här på dessa sidor. Vi har tidigare gjort kortare utflykter i samband med helger och lite längre resor på semestern. Numera när vi båda är pensionärer har resemönstret ändrats något. Vår dröm har varit att kunna tillbringa några månader på sydligare breddgrader vintertid. Den drömmen vart verklighet vintern 2014/15 när vi åkte till Portugal och Spanien.

Husbilslivet har även en egen grupp på Facebook och finns dessutom på Instagram .

Homo-Mobile Home

Vi är två killar, Jimmy och Calle, som upptäckt hur fantastiskt livet med och i husbil är! Så fort vi har möjlighet tar vi en kort eller lång tur med husbilen, vilket innebär att vi är ute i stort sett varje helg! Utgångspunkten för våra resor är Göteborg där vi bor och jobbar. Resorna är både kortare och längre, allt beroende på väder och vind, känsla och inspiration. Och så klart vad man har tid med! På den här sidan har vi tänkt att ni ska få följa oss på våra resor och de tankar man får längs med vägen. Kanske kan vi inspirera någon, eller avskräcka någon annan

Rullbo

Vi (Kent och Anette) köpte en gemensam husbil 2014 i maj. Vi hade inte känt varandra så länge och Kent hade en husbil redan då. Anette var inte speciellt intresserad av husbilslivet, efter en uppväxt med husvagn. Redan efter första husbilsturen bokade vi en gemensam husbil. Då hade vi varsin lägenhet och skojade om att vi inte var sambo, utan RULLBO, därav namnet på sidan. På denna sida skriver vi om våra resor och andra tips till husbilsägare (nya som gamla)

Rullbo finns även på Facebook och Instagram

Pensionärsvil(l)an

Jag och min man är nu båda pensionärer. Vi gillar att resa i Eurpoa med vår husbil en Rapido 7099f från 2007 som vi kallar Pensionärsvil(l)an. Vi bor vid en sjö och har en stuga i skogen. Vi gillar att plocka svamp och bär, ströva i skogen. När vi åker med husbilen vill vi gärna se och lära lite om den plats/ort vi befinner oss i. Här kommer vi att dela med oss av de platser vi besöker, lite natur upplevelser och om dagliga händelser.Lämnar du en kommentar blir jag extra glad även om jag inte alltid svarar.

Hobby on the Road

Följ med oss när vi rullar ut på vägarna och upplever Sverige när det är som bäst och kanske kommer vi även se ett Sverige som inte alltid visar sig från sin bästa sida. Vi kommer också att besöka andra länder tillsammans och berätta om dessa resor. Mina ägare har lovat att återberätta deras upplevelser på vägen.

Hobby on the Road hittar ni också på Instagram.

Våra Husbilsresor

Jag älskar att resa och uppleva saker!! Här försöker jag samla allt som gör livet värt att leva, Framför allt med vår husbil. Platser, mat, events, musik. Hoppas ni gillar det!

Våra Husbilsresor hittar ni också på Youtube

Min husvagn och jag

60 år och bor på heltid i bilen sen 3,5 år ca. Jobbar fortfarande men nästa sommar slutar jag med det och reser på heltid.

Min husvagn och jag hittar du även på Facebook.

MyNomadlife.se

Jag är född 58. Bor permanent i min husbil och är inne på femte året nu, men har haft husbil i runt 20 år. Vintrarna tillbringar jag de senaste 3 åren i södra europa och somrarna i norra med en förkärlek till södra Sverige. I min blogg berättar jag om mina upplevelser, både med husbilen och om det jag upplever utanför bilen. Bloggen är helt utan kommersiella intressen och lite av en minnesbok för mig själv och de som är intresserade av hur det är att bo permanent under maximal frihet.

MyNomadLife finns även på Facebook

ThomasLena

Vi startade bloggen i höstas då Thomas gick i pension och jag (Lena) gjorde mig arbetsbefriad. Bloggen hamnar framförallt om våra resor med husbilen och de platser vi besöker.

Med husbil genom Europa – Babsanokent

2008 slutade vi våra arbeten, köpte en gammal husbil och blev vagabonder halva året. Övriga månader bor vi permanent i husvagn sen 20 år tillbaka.
Vår första resa med husbilen gick bl a till Grekland men de flesta av våra resor handlar om övervintringar i Tyskland, Frankrike, Spanien och Portugal.
Jag skriver min blogg för att inspirera andra till att göra som vi. Vi är så priviligerade som får göra våra resor och jag delar gärna med mig

Husbilsresa

2017 blev vi stolta ägare till en Pössl 640 Summit. Denna förlustelseinvestering har verkligen gett oss ett nytt liv. Ett väldigt bra liv. Eftersom vi tror på att delad glädje är dubbel glädje delar vi med oss om allt från tips på bra gjejer, resmål, tankar och funderingar.

Husbilsresa finns även på Facebook, Youtube och Instagram.

Ritzéns

Vi heter Dan och Jenanette Ritzén, och vi erbjuder en personlig blogg, om vårt tidigare och nuvarande liv som permanentboende i husbil. Vi har bott i husvagn i nästan 4 år, men bytt till husbil i år då vi vill vara platsoberoende. Vi bjuder på allvar och humor, och skriver helt oredigerat utan reklam.

Husbilenochvi

Vi är två gamlingar årsmodell 1957 som är inne på vår 4:e husbil nu. Vår första köpte vi 2012 och är fast för det här livet. Våra resor har mest gått runt i Sverige men även många till Danmark där det finns så många fina ställen. Delar gärna med oss av våra resor mm. Försöker bygga upp hemsidan med lite matnyttigt om de olika platser/campingar vi besökt.

Bengt på hjul

Vi har bodd og reist rundt i Europa i 8 mnd i 2018 og 6 mnd i 2019. Bobilen er en Benimar Tessoro 483 og vi har med en tilhenger med el-sykler og motorsykkel (Harley Sportster). Vi bor på Tenerife og har tatt fergen til Cadiz sør i Spania begge ganger. I 2018 gikk turen nordover til Norge og Lofoten. I 2019 Reiste vi til Kreta. Reiserutene finner dere på eget kart. Bengt på hjul finns också på YouTube.

Rosanders Resor

Vi, Annica & Lennart, tycker om att resa och oftast dit vi aldrig varit innan. Resandet har alltid varit en del av vårt liv tillsammans sedan 1973. När det gäller mobilt resande har vi prövat allt från tält till husvagn innan vi blev med riktig husbil 2015. Vi reser gärna i Norden och Europa där Frankrike är vårt favoritland.  I vår blogg skriver också om andra resor/turer vi gör.

Husbilsbus

Vi heter Martin och Linnéa, och köpte våran första husbil våren 2019, strax efter att vi blivit 2-barnsföräldrar, då vår son Lowe föddes.
Det blev en Dethleffs från 2003, med sovalkov i taket som våran 4-åriga dotter Noomie älskar. I vår blogg får du veta allt om Husbilsbus, och våra äventyr på svenska och utländska vägar.

Samma sommar som vi köpte vår Dethleffs, och efter en hel del tråkigheter med just den bilen, hade vi trots allt fastnat för husbilslivet. Därför blev det en uppgradering samma sommar till en Bürstner Lyseo, som vi nu åker runt och gör vägarna osäkra med.

Bibbi & Thomas husbilsblogg

Vi är ett par som slutat jobba och numera bara njuter av ledigheten, gärna i husbilen. Annars är vår fasta punkt vårt hus i Mölndal utanför Göteborg. Vi åker omkring både i Sverige och utomlands och spelar gärna golf på vägen. Vår husbilsblogg och hemsida är under uppbyggnad. Vi blir jätteglada om ni vill titta in och kommentarer mottages tacksamt. Tips på vad ni saknar och vad som kan göras bättre på vår sida tar vi gärna emot. Hoppas vi hörs och kanske ses

Husbilen Ellen

På bloggen Husbilen Ellen beskriver jag vår vardag och våra resor med husbilen Ellen. Vi har haft husbil sen 2002 och gjort många resor inom Sverige, men också i övriga norden inklusive Island och Färöarna, Baltikum, Polen och många andra länder i Europa samt Nya Zeeland. Vi är nu inne på vår 4:e husbil och jag har bloggat sen 2010. När vi bestämde oss för tidig pension, övervintrade vi 4 säsonger i Portugal och Spanien. De senaste fyra vintrarna ville vi ha det varmare och har då tagit flyget till Gran Canaria.

Vi ,Lisbeth og Vidar, reiser rundt i bobilen vår som heter ”Friheten.”Vi fikk vår første bobil i februar 2020. Les om alle våre bobilturer på bloggen og følg turene våre på Instagram. 

Frihetenogveien.no

Vi, Lisbeth og Vidar, reiser rundt i bobilen vår som heter ”Friheten.”Vi fikk vår første bobil i februar 2020. Les om alle våre bobilturer på bloggen og følg turene våre på Instagram

Small Home Big Garden

Hej, jag kommer från Isle of Man, Storbritannien men jag prata och skriva lite svenska. Jag är en pensionerad musiklärare och en full-time husbil nomad. Tyvärr min kära fru dog för ett tag sedan och sedan dess har jag gjort sin dröm om äventyr och resor möjligt. Hennes själ reser med mig! Jag har rest över Kanada till Alaska och tillbaka, genom Europa och upp till Nordkapp genom Sverige, Finland och Norge. Jag vill lära mig svenska, så jag gjorde den här sidan. Varför? Du måste fråga mig.

Small Home Big Garden finns även på Facebook.

MicAnn

Vi började med husvagn men kom fram till att vi vill vara mera rörliga och då vart vi med MicAnn, vår första husbil och som vi även har döpt vår reseblogg till. Så fort vädret tillåter är vi ute på vägarna och letar nya och gamla upplevelser. Ger oss gärna ut i Europa då vi kan och det är möjligt!

MicAnn finns även på Instagram

Molander on Tour

Vi är två äventyrslystna och nyfikna på nya platser med husbilen. Vi är intresserade av träning löpning och cykling. Samt möte med människor samt god mat och dryck.

Flyttfåglar i Van

Vi har en plåtis 640 2016. Övervintrar 6-7 månader i Spanien/Portugal. 2021 är 3e resan för oss. Vi är golfare och letar alltid efter klubbar som erbjuder månadsmedlemskap eller förmånliga Gf-paket. Det blir alldeles på tok för dyrt att betala greenfee, även med Golfhäftet, om man går en runda var och varannan dag. I övrigt gillar vi sol&bad. Besöker också gärna vinodlare.

Chris o Benny

Vi har bloggat sedan mars 2011. Bloggen handlar om våra husbilsresor i Sverige och övriga Europa. vi har haft husbil sedan 2000 och älskar husbilslivet.

Man ska ha Husbil

Svenskt-tysk par som har en massa gemensamma intressen. Resa, god mat o dryck är de tre viktigaste.
Efter Covid fick vårt resande ändra form, blev med Husbil! Elliot, en Ci har gett vårt liv en massa mervärden under året. Reser runt i södra Sverige, och kanske framför allt i Tyskland. Bloggar och gör en massa filmer!

Bloggen hittar ni här, och Youtube.kanalen här.

Mattias Eriksson – Braap&Camp 

Vi är Bibbi och Mattias och utgår från Trollhättan. Även om det är mest jag som vloggar så syns Bibbi mer och mer i rutan. Vloggen är aktiv likaså min IG @braapncamp där man ser mer i relatid vad vi gör. Kanalen har en gemensam röd tråd och det är uteliv och äventyr oavsett om vi är ute med vår plåtis, till fots eller med min offroadmotorcykel. Till det kommer ibland relaterade pryltips, utematlagning, tips på platser etc. Kanalen har en tydlig karaktär av swenglish då jag började med den tidigt och det var lämpligt i den communityn jag verkade i mest med motorcykeln. Lika bra att jag skriver det då man kan undra. Jag har tidigt ”supportat” både bloggare och vloggare genom att vara interaktiv och genuint intresserad av vad andra gör. 

Mattias finns även på Instagram

Ringsholm på väg

Vi, Eva och jag (Lars-Olof) bor på en liten gård med namnet Ringsholm, så det var lätt att sätta namn på vår blogg. Vi bor mitt i ljusa Småland så av någon lustig anledning kör vi ofta utmed kuster. Dessutom trivs vi bäst när vi kommer ut på de mindre vägarna, det har hänt många gånger att vi inte mött en enda husbil på en hel dag. Med våra  reseskildringar hoppas vi att andra kan få tips och kanske till och med köra samma rutt. Dessutom beskriver vi platserna vi har övernattat på, kanske till hjälp för någon vid planering av en resa. 

Bobilturer i inn og utland

Bosatt i Midt-Norge med turiststedene Geiranger, Loen/Olden og Atlanterhavsvegen like ved. Her er bobilturer i Norge og Europa med mange bilder og tips om reiseruter og camping/stellplasser.

Husbil och Taxar

Vi är Sussi, Peter och våra taxar Valsa och Xena. Videorna som läggs upp kommer mest vara från när vi och hundarna är ute och reser med husbilen.

Allans verden

Vi bor til daglig i Nord-Norge på et sted som heter Bardu.  Men verden er vid, og veiene er mange.  Bobilen Bob er vår følgesvenn.  Vi minnes ikke dager, vi minnes øyeblikk.  Det har vært mange, og vi ser frem til flere turer og minneverdige øyeblikk med Bob.

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram også.

Plåtis-Tobbe

Varför gör en gammal gubbe en Youtubekanal??
Tanken var för att visa upp i mitt nya liv med husbil som nybörjare. Jag har en del aktiviteter för mig och det kommer ge mig fler möjligheter att utöva dessa mer och smidigare med en liten husbil/ Plåtis. Jag har 4 barn varav tre är utflugna, men Meja som är 12 år kommer följa med på flera ”närventyr” och längre trippar. Aktiviteter som MTB, skidor, långfärdsskridskor och vandring mm. Men även de äldre barnen ibland. Det blir en del plåtispyssel, uppgraderingar och meck också. Bilen är en Knaus Boxstar 600 ME 2016 som jag använder som enda bil, men cyklar mest i hemmavardagen.

Plåtis-Tobbe hittar ni även på Instagram

Tuur

Vi er Roger og Gro, og vår hovedinteresse er å reise og utforske verden.
De siste årene har vi brukt mye tid i bobil, hvor vi for det meste har utforsket Norge, men vi reiser også gjerne på cruise eller med tog hvis vi får sjansen.

Følg oss og våre reiser på YouTube og Instagram.

Vanfrid on tour

Vi är ett par som träffades i Portugal för några år sedan när vi båda var där med våra husbilar. Idag bor vi i ett Tiny House på Västkusten som vi har som bas och reser väldigt mycket runt om i Norden sommartid och södra Europa vinterhalvåret. Vi sålde våra husbilar och köpte en gemensam bättre anpassad Plåtis. Med på våra turer har vi vår Dalmatiner Emmi ❤️Vår inte så aktiva blogg heter Vanfrid on Tour, vår mer aktivare Facebooksida och YouTubekabal likaså.

Vanfrid on tour finns även på Facebook, Youtube och Instagram.

Husbilsvloggen

Fredrik Lindén och Eleonor Loqvist heter vi som skapat denna YouTube kanal för att dela med oss utav upplevelser. resmål samt tips på saker som är bra att ha med sig i husbilen. Vi kommer att visa videor från våra resor och de äventyr vi upplever med husbilen, samt bra att veta och kunna vid ett husbilsliv. Vi kommer även att ta upp ämnen och dela med oss av vår erfarenhet av livets med och motgångar. Gabriel vår son kommer också närvara i video på denna kanal.

Vandringstjejen

Helena heter jag och driver Sveriges första och största vandringsblogg med start 2003. På mina äventyr reser jag och familjen runt i vår plåtis, en Pössl Roadstar 600w. Jag brinner för att inspirera andra att förstå att utelivet inte är så krångligt som många tror. Vandringstjejen är en sida fylld med vandring, kartor, bilder, paddling, vandringsleder, jakt och äventyr lämpliga för barn – friluftsliv för alla!

Jag har vandrat 1000-tals mil genom 16 länder – Sverige, Norge, Danmark, Polen, Estland, Lettland, Litauen, Tyskland, Liechtenstein, Österrike, Frankrike, Portugal, Schweiz, Italien, Slovenien, Tjeckien. Från början sov jag i min bil när jag reste runt…två bilar avverkade jag innan det blev en camper, en tab320offroad och nu en plåtis 😊

Jag var 2015 först att bestiga alla Sveriges 25 landskaps högsta toppar, besöka alla Sveriges ytterpunkter och samtidigt besöka alla Sveriges nationalparker. 2012 utsågs jag till Årets NärÄventyrare. 2013 drog jag igång mitt uppmärksammade projekt ”En utenatt i månaden under ett år”. Det projektet har idag resulterat i en Facebookgrupp med över 10000 medlemmar som kämpar på med sina utenätter under ett år. Jag har även jägarexamen och ägnar stora delar av hösten och vintern åt rådjursjakt med min sambo Fredrik och vår tax Norma. Tillsammans med familjen går vi även under namnet Äventyrsfamiljen.

Vandringstjejen hittar ni även på Instagram och på Youtube

Esseus blogg

Vi Staffan och Anneli, är nu inne på vår 3:e husbil. Började med en halvintregerad, bytte till en helintegrerad och nu har vi då en plåtis som vi kallar Jösse, en Karman Davis 620. På min (Anneli) blogg delar jag med mig om våra utflykter i denna vår älskade bil. Då jag älskar att fota blir det oftast mer bilder än text dock. 😅

Motorhome Adventure med Mikael Siw och Harley

Vi är Mikael, Siw och vår älskade Harley. Vi älskar att resa. Har långseglat i flera år, bott i Spanien och drivit bar och nu sen ett och ett halvt år tillbaka reser vi med vår Hubbe. Vi åker husbil hela året och tycker det är jättemysigt. Till hösten (2022) startar vi ett nytt äventyr och tänker resa ut i Europa på obestämd tid. Ni hänger väl med?

Motorhome Adventure kan ni även följa på Instagram, Mikael och Siw har varit sitt konto.

Miras Mirakel

Jag har bloggat på Miras Mirakel sedan maj 2008 ”om livet, universum och allting” som jag skriver i min bloggs presentation. Eftersom jag älskar att kuska land och rike runt och se mig omkring med kameran i hand så är husbilen ett alldeles ypperligt sätt att resa. Fri som fågeln att resa dit näsan pekar. Inget passande av dyra hotell som dessutom styr resrutten. Stanna varhelst man vill och tillaga sina måltider. Färdas likt snäckan med huset på ryggen. Jag vill nog kalla mig själv upptäcktsresande.

Happy camper in Sweden

Vi heter Sara och Niclas, utgår från Lund och Malmö. Vi är ute året runt i vår plåtis på stora och små äventyr. Vi tipsar om vandringar, ställen att paddla på eller bara bra platser att landa en tisdag mitt i veckan. Med på turerna har vi även våra hundar Gaston och Melker. 

Happy camper in Sweden finns även på Instagram.

Jikitas på äventyr

Marlene heter jag, frilansjournalist, tillsammans med min man Martin, fotograf, är vi ”Jikitas på äventyr”. Vi påstår att hela vårt liv är ett äventyr och filmar ungefär allt vi gör på vår YouTube-kanal med samma namn. Jag har även en blogg Fd Ensamma Mamman och vi tillsammans driver även onlinemagasinet Du i Fokus, som fokuserar på livet när barnen flyttat hemifrån.

Självklart finns det även ett gäng instagramkonton också marlenerinda, martinjikita, jikitaspåäventyr och duifokus.

Farmorspaafunn

Vi er to norske bobilister som har campet fra vi treftes i 1977. Fruen har campet siden 1964, da med sine foreldre. Vi har gått fra telt, via campingvogn til bobil, og vil si vi er erfarne campister. Siden vi kjøpte bobil i 2004 har fruen, Astrid, blogget om turer og opplevelser i inn og utland. Ved siden av bobillivet, omhandler også bloggene om fruens andre hobbyer….Til sammen har vi hobbyen geocaching, noe som gir oss mange flotte opplevelser på turene våre.

Our Vantastic Travels

Vi har åkt husbil i många år både i Sverige o Europa. Europa blir det för ”övervintringsresor” med undantag för de två Covidåren. Men nu är planeringen i full gång för nästa vinterresa. Vi är mycket intresserade av naturupplevelser, historia,  Gamla byggnader vilket det finns mängder av både i Sverige o utomlands. Ibland slinker det även med ett inlägg från vårt Sälenområde, främst då sommarinlägg med hjortron, blåbär o lingon. 

Peter Sjöstrand – Livet på och utanför scenen

Gillar du scenkonst och livet runt omkring? Vi älskar vår husbil och Peter jobbar som skådespelare, producent, regissör och dramapedagog. Hela familjen är på något sätt alltid delaktig i olika projekt och vi delar alla gemensamt intresse. På vår kanalen finner du husbilstips och trix, resor och scenkonst och andra aktiviteter som vi hittar på. Varmt välkomna.

Livet på och utanför scenen finns även på Instagram

A&B på väg

Vi är A&B (Arne och Benita) från Norrköping. En gång hette vår blogg ”A&B på våg och väg”, eftersom vi både seglade och åkte husbil. Seglade gjorde vi 1986-2018. Husbil har vi åkt sedan 2014. Insåg snart att tiden inte räckte till allt. Sålde segelbåten Olivia 2019.

Nu är vi inne på vår tredje husbil, en LMC T731G av 2016 års modell. Har bloggat sedan vår dotter flyttade till Nya Zeeland 2015 för att hålla kontakten. Hon har flyttat hem igen med sina två barn, men vi fortsätter att blogga. Jag, A, har arbetat som journalist i stort sett hela mitt vuxna liv, så jag är van vid att berätta. Min livskamrat, B, är förskolelärare i botten och därefter kommunal handläggare i många år. Så hon är bra på att hålla ordning på mig.

Vi bor i villa med övervuxen, vild trädgård i Norrköping. Har barnbarn i Katrineholm och Huddinge. Sedan 15 år också katten Sigrid, en gång skeppskatt, nu husbilsfånge. Vi är också aktiva i orienteringsklubben Tjalve OK och, för min del, Naturskyddsföreningen och fågelskådarföreningar. Vi gillar Öland, Mosel, vin , god mat och mycket annat.

Vi lever rullan, helt enkelt.

Gullanrullans äventyr

Gullanrullans äventyr består av Åsa, Johanna och vår mops Zorro. Vår husbil är en Ci Riviera från 2004 som vi köpte i mars 2022 och döpte till Gullanrullan. Vi är helt nybörjare när det gäller husbilsliv och har aldrig haft vare sig husbil eller husvagn innan. Vi har alltid rest på olika sätt men inte på detta sätt. Vi älskar husbilslivet och åker så fort vi kan ut på kortare turer och så blir det några längre. Vi utgår från Öland där vi bor så det blir mycket från ön. Häng med oss på våra äventyr!

Gullanrullan finns även på Instagram.

HBmedtax

H står för Håkan, B står för Bodil. HB står för husbil eller i vårt fall en plåtis som vi kört sedan 2016. Startade vårt kuskade 2012, vi är båda dryga 50 och utgår från Hisingen. Bloggar oftast om våra turer med plåten, men även om taxen, mat och dryck 

HB med tax finns även på Instagram.

Bobilreiser

På bobilreiser.no deler jeg reisetips og bilder fra våre turer med bobilen, og håper jeg kan spre litt reiseglede fra opplevelsene. Vi koser oss med frihet med bobil, og reiser mye i Norge, men også i Sverige, Danmark og Europa, liker aktiv ferie med fjellturer, kyststier, byvandring, vakre veistrekninger og opplevelser på veien. Vi startet bobillivet høsten 2018 og kjører en bybobil – Pøssel Roadcruiser!

Bobilreiser hittar ni även på Instagram

Agneta & Markku – Freedom Living

Vi lämnade ekorrhjulet 2019, med stort hus och dess kostnader och flyttade in i husbilen och sen utökade vi det med villavagn. Lämnade alltså 174 kvadrat vid havet i Torslanda mot 38,5 kvadrat villavagn. Nu står vi skrivna på Örnefjordens camping i Kungshamn, Bohuslän. 4 rum stod oanvända i huset, barnen utflugna sen länge och bildat egna familjer. Nu njuter vi av livet och man lever bara en gång. Nu vill vi resa med husbilen och dela med oss av våra resor på youtube och instagram. Vi har haft husbil sen 2011 och aldrig ångrat att vi skaffade en.

Agneta & Markku finns även på Instagram.

Nomadliv.se

Vi är en skrivande journalist och en fotograf som dels gör resereportage till olika magasin i branschen och dels arrangerar guidade husbilsturer några gånger om året. Vi har åkt husbil sedan 2006 och är inne på vår femte kärra, den här gången en plåtis på 5,40 meter, vilket är den enda vi får in på vår boendeparkering i sydfranska Sète. Vi borde av marknadsföringsskäl se till att bli kalasbra på sociala medier, men lyckas aldrig bli det. Däremot är vi riktigt bra på att göra reportage och en del av dem lägger vi ut på www.nomadliv.se