Stort tack för all hjälp, och det här hittar ni hos oss!

Av | 7 december, 2023

Jag tänkte göra ett inlägg på vår Facebooksida för att tacka för all hjälp vi får med att hålla informationen på vår hemsida aktuell. Men jag insåg att det skulle bli för långt och oöversiktligt med allt jag ville säga, så då fick det bli ett blogginlägg i stället. Bloggen har i princip varit död sen förra hösten, men den finns, och för den som är intresserad så finns det mycket bra information att hämta även om det inte fylls på så mycket. Den har av olika orsaker prioriterats ner lite, men jag saknar den, så det är mycket möjligt att det kommer mera framöver.

Det jag ville berätta i dag, är att vi är så tacksamma för all hjälp vi får att hålla en del av den informationen vi har på vår hemsida aktuell och uppdaterat. Jag har precis uppdaterat flera av våra kartor och annan information på hemsidan tack vare er!

Och då det även kommer till nya följare i alla våra kanaler hela tiden, så tänkte jag det kunde vara bra med ett litet inlägg för att sprida information om vad som finns i våra kanaler. Vi tycker det är roligt att dokumentera våra resor, mycket för vår egen del, men även för att vi tycker det är kul att dela, och då är det extra roligt att ni hör av er när det finns ny information eller när ni hittar fel. Det är även roligt när ni hör av er med tips till oss och för att berätta att ni hittat till ställen tack vare information ni hittat hos oss.

Vilka är vi?

Om ni inte redan har koll på vilka vi är, så kan ni hitta mera information om det på denna sida. Antagligen har ni hittat till denna sida via någon av våra kanaler, men i fall ni inte har koll på att vi finns på flera ställen, så finns en sammanställning av alla ställen det är möjligt att hänga med på våra resor och äventyr här.

Gasolkartan

Redan första året med husbil insåg vi att det att fylla gasol på lösa svenska flaskor utomlands inte alltid var lika enkelt, så med hjälp av frågor i olika Facebookgrupper, följare och så vidare, så har vi gjort en karta med platser i Europa där det är möjligt att fylla svenska flaskor. Vi kan inte vara överallt jämnt, och nu som vi även har en fast flaska, så har vi inte behov av att fylla lika ofta. Vi vill dock gärna hålla kartan uppdaterad, och det är där alla ni som följer oss kommer in i bilden. Skicka gärna ett meddelande till oss när ni besökt någon av platserna för att berätta vad det kostade, hur det funkade eller om platsen överhuvudtaget finns kvar. Och vet ni om platser som inte finns i kartan, så blir vi tacksamma om ni hjälper till att fylla på. Kartan är uppdaterat med ny info senast i dag, och vi blir så glada varje gång ni skickar info.

Gasolkartan hittar ni här.

Kartan med ställplatser och campingar

Under fliken kartor här på hemsidan, hittar ni även en karta med alla platser vi övernattat med husbilen sen 2017. Om ni klickar på en markering på kartan, så kommer det upp en ruta där vi har skrivit lite kort om platsen, samt en länk till blogginlägg och/eller film med mera information. Ibland finns även information direkt från Google. Kartan uppdaterades senast i dag, sjunde december 2023.

Vi tycker själva det är jätteroligt att se alla platser på en karta så där, och det är även jättekul om ni kan hitta tips och inspiration till era resor genom att kika runt i vår karta.

Kartan med övernattningsplatser hittar ni här.

Andra tips och sidor

På vår hemsida finns bland annat en sida med tips för att få så bra pris som möjligt på färja till Tyskland. För några dagar sedan uppmärksammade en snäll läsare att en av länkarna på sidan inte fungerade, och skrev en kommentar på inlägget. Skulle ni hitta andra fel eller länkar som inte fungerar på vår hemsida, så blir vi jättetacksamma om ni hör av er.

Andra sidor som är populära på vår hemsida, är den om lastvikt i husbilar, och om vägtullar och färjor i Norge.

Inte så länge efter att vi skaffade husbil och började blogga, så startade vi Facebookgruppen Husbilsbloggarna. I dag är det än grupp där båda bloggare och YouTubers delar med sig av sina resor och erfarenheter av husbilslivet. Gruppen växer hela tiden, och om du tycker om att läsa bloggar eller titta på YouTube, så är detta verkligen en grupp full av inspiration.

Tidigare i år skapade vi en Amazon-shop, det vill säga ett skyltfönster hos Amazon med några av de prylarna vi har och använder i husbilen. Om ni vill ha tips på bra prylar antigen till er själva eller kanske som en julklapp nu i dessa tider, så kolla gärna in här. (reklamlänk) Ni handlar hos Amazon, men vi får lite provision utan att det kostar extra för er.

Helt till slut

Jättekul att du tittat in på detta inlägg oavsett om du är ny eller gammal läsare! Jättetack till alla som hänger med och hejar på våra äventyr på något sätt i någon av våra kanaler. Erat engagemang, fina kommentarer, likes, tummar och så vidare gör det verkligen lite extra roligt att hålla på.

13 svar på ”Stort tack för all hjälp, och det här hittar ni hos oss!

 1. Björne Fredriksson

  En riktigt bra sida med de bästa tipsen.
  Hare Bra , hälsar Björne

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Tack så mycket! Så trevligt att höra att du tycker det!
   Kram

   Svara
 2. Anneli Bergqvist

  Hej och tack för all info. Jag vill bara lägga till ett tankställe för gasol i Tyskland:
  https://bosch24.de/autogas/tanken/
  I Overath utanför Köln, vi var där för några veckor sedan och tankade våra lösa Svenska flaskor. Dom använde inte ens våra adaptrar och vi fick suverän service. Vår P11 flaska var inte helt tom men vi betalde ca 250 kr.
  Problemet verkar vara att dom ska veta hur mycket dom ska fylla våra flaskor men eftersom vi fick hjälp, som kändes proffsigt, kände vi oss trygga.

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Åh, tack så mycket! Jag lägger till platsen i kartan👍🏼😃

   Svara
 3. Mareijke Hjelm Saari

  Hej på Er!
  Jättebra sida med info, Tack!
  Jag kan meddela att gasolfyllaren i Quelfes tyvärr inte finns kvar och vi har inte lyckats hitta någon ny i närheten heller. Det ryktas om nåt ställe bortåt Faro men vi vet inte ännu.
  Ha det gott
  Mareijke
  #Snigelkottenochvi

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ha rfått flera meddelanden om det nu, så tar bort den från kartan👍🏼😃 Hör av dig om ni hittar någon ny.

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Så trevligt att höra! 😍 Kram på dig med!💕

   Svara
 4. Per Svensson

  Gasolpåfyllningen i Holland i purmende fungerade 2024 -01-22 ansvarig finns på tankstället

  Svara
 5. Ulrika Burns

  Purmende gaspåfyllning fungerar perfekt! Tusen tack för tips, life saver 🙂
  16/5-24

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Kan du beskriva närmare vilken plats det är, hittar inte Purmende genom sök på kartan själv🙃

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.