Mot Portugal, men först en liten återblick

Av | 22 oktober, 2022

Inlägget innehåller reklamlänkar

Välkommen till ett litet livstecken här på bloggen. Tyvärr har den fått allt för lite kärlek senaste månaderna, och även om jag hoppas detta blir att räkna som en återupplivning, så kan jag inte lova det. Sen förra inlägget, har det varit fullt upp, först med den efterlängtade Norgeresan och sedan med släkt, vänner, starroperation, vårdbesök och en massa andra ärenden hemmavid. Jag börjar också komma i gång på riktigt med verksamheten i mitt företag, så det går en hel del tid till jobb. Ni som även följer oss på YouTube har kanske sett att det kommer filmer lite mera regelbundet där, och det är till stor del för att Pär gör mycket av jobbet med dessa. Kolla gärna in kanalen eller vårt Instagram-konto om ni vill följa oss lite mera i realtid. Vi heter Reiselinda överallt.

Senaste blogginläggen är från sommarens Norgeresa. En resa vi pratat om och längtat efter sen innan pandemin. Nu som vi bor i husbilen, Pär är pensionär och jag kan jobba från husbilen, så hade vi dessutom möjlighet att vara borta lite längre än en vanlig semester. Hela resan från dörr till dörr blev nästan två månader, varav en hel månad i Norges nordligaste fylke, Finnmark. Det är en del av Norge vi inte hade sett förr, och som vi nu vill se mycket mera av! Hela resan är, som sagt, dokumenterat på YouTube, men framöver är tanken att det ska komma här på bloggen också.

Häftiga, underbara Norge – Vi kommer tillbaka!

Efter Norgeresan blev det nästan två månader i vår hemkommun (med några avstickare), och vi visste redan innan att det skulle bli ett par månader med mycket att göra och många att träffa. Viktigast av allt var Pärs starroperation som äntligen blev av och som blev riktigt lyckad! Numera behöver han, som har haft glasögon i många, många år endast läsglasögon. Efter starroperation följer även återbesök och besök hos optiker. Vi har också ett par vanliga ”folksjukdomar” i var som behöver följas upp med blodprov och besök hos läkare/sköterskor för att få nya recept. Det var extra viktigt i år, då vi behövde lite extra recept för att kunna ta ut mediciner för det kommande halvåret på resande fot i utlandet. På toppen av detta, så var det även dags för mammografiundersökning, som kommer var 18:de månad.

Under tiden i hemområdet blev det många träffar med nära och kära och vi hann även med ett geocachingevent och två husbilsträffar. Det har varit jättetrevligt att träffa många vi inte sett på länge och att träffa många vi endast haft kontakt med via sociala medier. Vi var även hundvakter ett par dagar. Kiwi har varit mycket med oss, och vi tycker det är trevligt att få hänga med henne ibland. Hela sommaren har vi träffat följare och prenumeranter här och där, till och med i kön till en återvinningsstation i Gävle! Vi tycker det är jättetrevligt när ni säger hej, så fortsätt med det om ni ser oss! Det är kul att få ansikten på er också, och det finns alltid ett och annat tips att utväxla.

Oväntat trevligt med husbilsträffar!

Vi har annars passat på att få våra elcyklar servade. Linda behövde en ny pedal och handbromsen har varit lite dum sen vi skaffade dom. Vi har passat på att beställa saker. Det blir genast lite mindre krångligt när man är i närheten av sin postadress och speciellt när man vistas i samma område en längre tid. Vi brukar lösa det om vi behöver något på resande fot också, men det kräver oftast lite mera framförhållning och planering. Mycket av det vi beställde är sånt som vi sett ett behov av under våra första månader som nomader. Vi lägger en länk längst ner i inlägget till filmen där vi öppnar paketen. Det var även dags att beställa Angles Morts-klistermärken som vi måste ha på bilen när vi kör genom Frankrike. Alla bilar över 3,5 ton behöver detta. Vad vi förstått så går det att köpa dessa längs vägen, men vi tyckte det var praktiskt att skaffa redan nu.

Vi har lyxen att det finns en tömningsstation i kommunen, 2-3 mils avstickare beroende på vart vi stått för natten, men det har funkat bra. Övernattat har vi mest gjort i Kallerö och på ställplatserna i Östhammar. Men vi har som sagt varit på ett par träffar, ett par av vårdbesöken har varit i Uppsala och Enköping och vi har besökt släkt och vänner, så vi har även åkt runt lite. Östhammars ställplatser är tyvärr inte mycket att skryta av, och ingen av dom har el, men de har funkat när vi har behövt stå nära något vi behövt göra. Vår powerstation underlättar så vi kan fricampa, men i slutet av september när vädret inte var så bra, så rymde vi till Gudinge några dagar för att kunna stå på elstolpe och jobba. Det finns även en fin camping i Östhammar. Där brukar vi promenera, men vi tycker inte det har varit värt kostnaden att ta in där denna period.

Vi ledsnar aldrig på Kallerö och står gärna där när vi är hemmavid!

Ni kanske redan sett det i våra andra kanaler, men vi fick besök av en journalist från lokaltidningen en av dagarna vi var i Kallerö. De hade en temautgåva på gång om att bo och leva, och då passade vårt annorlunda sätt att leva bra. Vi fick till och med framsidan och mittenuppslaget! Kul att ha gjort det en gång! Ni hittar länken i listan längst ner.

Jag tror det får räcka som återblick. Det har varit en stressig, men härlig sommar och höst, och nu ser vi fram emot nästa äventyr. Närmast blir det ytterligare ett par veckor i Sverige. Vi ska byta glykol och göra service på vår Alde-panna, vi ska få fast gasolflaska installerat och förhoppningsvis hinner delarna till larmet komma, så vi kan få det installerat innan vi lämnar landet för vår första övervintring i södra Europa. Vi har även några vi ska försöka träffa och ett par arrangemang som vi siktar på för att tiden ska gå lite fortare tills vi kan åka söderut.

Efter att allt ovan är fixat, kommer vi troligen ta Kielfärjan runt tionde november. Portugal är huvudmålet för resan, men vi kommer resa söderut genom Tyskland, Frankrike och Spanien i så lugnt tempo som vädret tillåter. Om det inte blir för blött och kallt, kommer vi inte att stressa. Jag har ju även ett jobb att sköta och vi vill gärna ta oss tid att dokumentera och dela med oss från resan i alla våra kanaler. Vi har samlat på oss en massa tips som jag håller på att lägga in i en karta, men vi har inte kollat särskilt mycket på kartan och räknar med att rutten i stort sett kommer till efter resans gång. Ni som gjort denna resa tidigare, får gärna dela med er av era favoritplatser och andra tips och råd i kommentarsfältet.

Vi hoppas ni hänger med på resan både här och i våra andra kanaler!

Länkar till sånt som nämns i detta blogginlägg:

Här hittar ni vår YouTube-kanal

Här hittar ni alla Norge-filmerna

Här öppnar vi mycket av det vi beställde medans vi var hemmavid

Angles Morts- klistermärkena köpte vi här (reklamlänk)

Ställplatsen i Gudinge kan i kolla på här och här

I denna filmen visar vi upp Kallerö

Här kan ni läsa om oss i tidningen

Snart åker vi färja och kommer så klart använda oss av våra egna tips för att få den så billig som möjligt. Tipsen hittar ni här.

Här hittar ni alla sätt att följa oss om ni vill hänga med på kommande äventyr.

12 svar på ”Mot Portugal, men först en liten återblick

 1. Thomas Mattiasson

  Ni e duktiga på berättelser o video’s!
  Följer er och missar inte inläggen på youtube.
  Kör försiktigt o ha de kanon!🚐💨❤️

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Tusen tack och tack för att du hänger med! 😃😍

   Svara
 2. bmlarsreseblogg

  Här har vi just krupit upp i TV-soffan och tittat på er sista film. Kul att ni tyckte om ställplatsen i Sandhem. Visst är det ett bra initiativ av kommunen att bjuda på den servicen.
  Ha det riktigt gott såg att ni bokat favvohytten på färjan. Här kan vi inte riktigt komma till beslut om det ska bli en sista husbilsresa i veckan innan bilen ställs in. Vi får se…

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, ställplatsen i Sandhem var lugn och trevlig när vi var där. Skönt att vi kom åt elstolpen också! Klart ni ska ta en liten sväng till innan ni ställer in! 🙂

   Svara
 3. Ann-Charlotte Rådendal

  Hej,
  Fick tips om er blogg via en annan bloggare och eftersom vi tycker att det är roligt att läsa om andras upplevelser och även se på Youtube kommer vi att titta på era filmer också.
  Vi bor i södra Frankrike sedan 2019 och har liksom ni sålt vårat hus i Sverige. Har en husbil som vi bodde i de första månaderna innan vi hittade vårat hus. Bor med våra två hundar här och kommer att köra runt här i Frankrike och förhoppningsvis både i Portugal och Spanien.

  Ha det så bra !!!

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Vad roligt att du hittat till vår blogg. Tyvärr är den inte så aktiv just nu, men det kan ändra sig närsomhelst. Vårt YouTube-konto är det däremot mera aktivitet på. Härligt att ni tagit steget och skapat ett nytt liv i Frankrike. Vi besökte Frankrike för första gång på väg söderut till Portugal nu i höstas, och vi gillade det vi såg. Ser fram emot att se mer på väg norrut. Men först blir det Portugal och Spanien ett tag.
   Ha det så bra!

   Svara
 4. Bo Eriksson

  Hej. Jag har hittat er sida som verkar intressant. Kommer att fördjupa mig såsmåningom men nu har jag brådis. Vi drar söderut innan påsk och har kanske inte tänkt igenom det hela ordentligt. Vi drar ner mot Portugal (får se hur långt vi kommer) och planerar vara borta 6-8 veckor och nu inser jag att gasolen inte kommer att räcka. Vi startar med två fulla 11 kg flaskor, en stål och en komposit. Har ni några tankar om att kunna fylla dessa.
  Mvh/Bosse

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Hej, kul att du hittat till vår sida. Vi har varit mera aktiva på YouTube än på bloggen på sistone dock.
   När det gäller gasol, så räcker det förmodligen ett bra tag, men det finns en flik med kartor här på hemsidan. Andra kartan visar platser som fyller svenska flaskor. Allt är tips från läsare, så skicka gärna ett meddelande om du besöker nån plats, så vi vet om den fortfarande är aktuell. 😃

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.