Årets sista husbilsresa med fyrbent sällskap

Av | 17 oktober, 2019

Efter vår höstresa på två och en halv vecka till Tyskland hade vi ett par helger med andra aktiviteter innan det fanns möjlighet att komma i väg med husbilen igen. Det såg länge mörkt ut med tanke på vädret, så vi valde nästan att stanna hemma, men på lördag morgon under den sista möjliga husbilshelgen bestämde vi dock att vi inte kunde låta möjligheten gå i från oss. Vi gick upp, åt frukost, packade och rullade i väg. Med i husbilen hade vi för första gången fyrbent sällskap.

Sala Silvergruva

Vi rullade till ställplatsen vid Sala Silvergruva där det skulle vara geocachingevent på söndag förmiddag. Vi kände till ställplatsen sen tidigare och visste även att det är ett trevligt område att promenera runt i.

Ställplatsen är en stor grusplan med några uppmärkta platser. Det finns elskåp på platsen och om man behöver toalett och dusch kan man använda detta hos Gruvgårdens Bed & Breakfast som ligger några hundra meter bort. El, toa och dusch kostar extra. Vatten finns vid Handelsboden cirka hundra meter bort från ställplatsen.

Handelsboden där man betalar för ställplatsen och lånar nyckel om man vill ha dusch och toa

Vädret blev mycket bättre än förväntat och efter en promenad i området kunde vi till och med sitta ute ett tag på lördag eftermiddag. På söndag blev det en morgonpromenad innan det var dags för event. Det är verkligen ett trevligt område med fin natur och industriminnen från gruvtiden. Precis så som vi gillar det. Visst är det fint??

Vackert klocktorn med matchande höstfärger på träden.
Drottning Christinas Schakt
Spår efter gruvdriften
Gruvschackt.
Härliga promenadstråk.

Kiwi – vårt fyrbenta sällskap

Vi gillar och har haft hundar, men tycker inte riktigt att det passar för oss att ha hund just nu. Vi är därför jätteglada att Pär är ”farbror” till Kiwi och vi ställer mer än gärna upp som hundvakter när det passar. Hon är dock inte så förtjust i att åka bil, så vi var lite oroliga att resan skulle bli en plåga, men det gick faktiskt jättebra. Hon satt fastspänt med sele i soffan och även om jag sett gladare hundar i bil så verkade hon nöjdare än hon brukar vara när vi har med henne i bilen.

På rull

Efter att vi parkerat tog det inte lång tid innan hon hittade sin favoritplats i passagerarstolen.

Min plats!
Min plats II

När hon sover över hemma hos oss, brukar hon sova i sängen med oss, men då vi har höga långbäddar går inte det i husbilen. Vi var lite oroliga att hon skulle ha svårt att lugna sig när det var läggdags, men det gick också finfint. Nästan så man skulle tro hon varit husbilshund i ett tidigare liv!

Kul på husbilstur!
Får man godis när man sitter fint på en sten?
Man blir lite trött av att åka husbil….

Geocachingeventet

Efter en härlig morgonpromenad var det dags för geocachingevent. Runt 30-40 geocachare samlades och pratade om sånt som geocachare pratar om. När det började tunnas ut hängde några med oss till husbilen för fortsatt snack och lite fika innan vi packade ihop och rullade hemåt. Tyvärr blev det inga bilder från denna del av helgen, men jag lovar att det var jättetrevligt!

Geocaching kallas ofta för skattjakt
En av cacherna vi hittade under helgen.

Detta blev årets sista husbilsresa för oss. Lite vemodigt som alltid att avsluta säsongen, men vi har andra roliga planer de närmsta helgerna. Dessutom ska husbilen lämnas på verkstaden där den ska övervintra och få en ”makeover” efter olyckan vi var med om i Tyskland i maj.

Kör du hela året eller tar du också en paus i vintermånaderna?

4 svar på ”Årets sista husbilsresa med fyrbent sällskap

 1. bmlarsreseblogg

  En mysig ”bonusresa” på höstkanten och den sista någonsin i er Carado. Vilken fin husbil ni köpt! Vi skulle också vilja ha något nyare nu när vår gått sina 10 000 mil och strax fyller 10 år, men det börjar bli ganska mycket pengar också….
  Lycka till med körkortet i vinter, snart är det husbilsdax igen….

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det blev sista Caradoresan, men det visste vi inte då! Blev lite dyrare än vi tänkt oss, men den matchade så bra. Blir en bra morot för att klara körkortet, så det går nog bra! ???

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det var riktigt trevligt. Roligt att ha med hund också, samtidigt som det bekräftade vårt val att inte ha hund själv!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.