Strandkorgsutmaningen är över och vi kom hem med en krockskadad husbil!

Av | 3 juni, 2019

Strandkorgsutmaningen har varit en riktigt rolig resa! Det var dock långa dagar med fullt program, och efter att vi råkade ut för en bilolycka gick resten av luften ur och jag hittade inte energi att hålla er uppdaterade här på bloggen under resans gång. Nu är vi dock hemma och jag kommer berätta om de dagarna som jag inte redan bloggat om framöver. Först tänkte jag berätta om hur det kom sig att vi kom hem med en krockskadad husbil.

Vi var på väg till Stralsund för en guidad rundvandring då vi behövde stanna för att går på toa och få oss något att dricka. Vi körde av Autobahn vid rastplats Demminer Land och fixade våra behov. När vi skulle köra ut på Autobahn igen kollade jag som vanligt i spegeln för att se att det var klart och la ut mig sedan ut i höger körfält. Det låg en bil i vänster körfält lite bakom oss som jag tror flyttade sig dit for att göra det smidigt för oss.

Sen ser jag i backspegeln att bilen som kom efter oss på påfarten accelererar och vill köra om vår husbil direkt efter påfarten och att det kommer smälla mellan dessa två bilar. Sen smäller det, bilen som kom bakom oss körde in den andra bilen långt fram på höger sidan. Jag hinner tänka att de var mycket nära oss innan det dunsar till bak i husbilen. Jag ser dock inte vad som händer efter den första smällen. Vittnen på plats berättar att bilen åkte in i mitträcket innan den slungades tillbaka, sneddade vår bakre vänstra hörna och landade på taket i diket till höger om vägen.

Nykrockad husbil

Vi kunde bromsa och köra undan på en ”serviceficka” lite längre fram. Vi hade knappt stannat innan en svensk husbil bromsade in och frågade om vi ville ha hjälp. Vi var ju redan i gott sällskap och bilen gick ju att bromsa in kontrollerat så vi tackade, men räknade med att det skulle lösa sig. Sen bromsade en av våra resekompisar in. Vi bestämde att de skulle åka vidare och att vi skulle ringa efter hjälp om det behövdes. Så glada att det finns vänliga människor!

Jag ringde sedan jourtelefonen till försäkringsbolaget och kollade lite innan vi gick bort till olycksplatsen där det nu fanns polis och räddningstjänst på plats. En av poliserna följde med tillbaka och tog en massa uppgifter, kollade på skadorna och fotograferade lite. Sen fick vi ett kort med ärendenummer och kontaktuppgifter som vi kunde ge till försäkringsbolaget. Min tyska var bättre än nånsin och polisen var jättetrevlig. Efter att ha lagat skadan så gott det gick med tejp och spännband fick vi sedan åka vidare.

Vi kom lite försenat till Stralsund, men kunde sedan fullfölja dagens program på resan innan vi parkerade på en camping på Rügen för två nätter. En av killarna i vår grupp hade en välfylld verktygslåda och hjälpte oss att fixa skadan ännu bättre samt att vi fick blinkljus och bakljus att fungera inför vidare färd. Så skönt att känna att vi kunde köra hem utan att vara en trafikfara utan blinkljus!


Reparation pågår
Skyddad mot fukt och endast bromsljus saknas.

Nu står bilen hemma på gården och jag har kontaktat försäkringsbolaget. Inom kort hoppas jag att jag får ett ärendenummer så vi även kan kontakta verkstad och få en tid för att bedöma omfång och kostnad på skadorna och få en tidsuppskattning på när det kan repareras. Hur det löser sig kommer jag berätta mera senare.

Inte varje dag man får vara med i tidningen och det var ju ingen trevlig anledning, men här står det i alla fall om olyckan.

Tyvärr får husbilen stå still tills vi har varit på varit på verkstan. Det är jättetråkigt nu när säsongen äntligen är i gång, men mitt i alltihopa är vi även glada för att den faktiskt gick att köra hem och att vi inte råkade ut för personskador.

19 svar på ”Strandkorgsutmaningen är över och vi kom hem med en krockskadad husbil!

  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Det tycker vi med, även om det är tråkigt att ta hand om det materiella också…

   Svara
 1. Tia

  Tur i oturen att ni kom ur det hela med endast huvudvärk och materiella skador.
  Hoppas er skada blir snabbt avhjälpt, vi väntar ännu sedan augusti pga fransk bil och ingen på västkusten som tillslut ville åta sig jobbet. Tur att vår skada gick att skruva ihop och att den mer ser ut som skönhetsfel än att den stoppar oss från vidare resor. Hade varit tufft annars. Lycka till med skadeärendet!!

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Vad tråkigt att behöva vänta. Vi borde kunna använda våran också om vi bara tätar för fukt och får nya ljus även om resten inte ser så bra ut. Får se hur det går när vi får ett ärendenummer och kan kontakta verkstaden.

   Svara
 2. FREEDOMtravel

  Jag förstår att luften gick ur er lite! Jobbigt med skada på husbilen, och samtidigt tur i oturen att inget värre hände. Hoppas verkligen att ni får hjälp så snabbt som möjligt!!! Kram

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Det var i alla fall en innehållsrik resa som vi inte kommer glömma med det första Och nu hoppas vi det inte tar för lång tid innan vi kan åka husbil igen

   Svara
 3. Britt-Marie Lundgren

  När vi fick se hur den voltade bilen såg ut så är det nog bara att inse att ni hade änglavakt.
  Trots änglavakten förstår vi att det är jobbigt med skadan på bilen. Nu får vi bara hoppas att ni får snabb och proffsig hjälp!

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Japp, vi håller allt vi har för snabb hjälp och är självklart glada att det bara blev materiella skador!

   Svara
 4. Eva

  Hur gick det för den andra i olyckan? Jag kan inte tyska så jag har inte följt länken. Skönt att ni är okej, i alla fall. ??

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   De två i bilen som orsakade olyckan åkte till sjukhus med mindre skador. De två i den första bilen de krockade med gick runt på olycksplatsen im jag förstod rätt.

   Svara
 5. Håkan och Carina

  Förstår om det inte blev så mycket bloggat efter den olyckan, men så skönt att ni klarat er bra i alla fall. Hoppas nu ni får snabb och bra hjälp för att få ordning på husbilen igen.

  Svara
 6. BP

  Helena skrev ju om olyckan, men att det var er husbil som var inblandad visste jag inte. Vilken mardröm! Läste artikeln och är såååååå glad att ni inte blev fysiskt skadade. Förstår helt och hållet att luften gick ur dig att skriva dagliga inlägg efter den lyckan. Det förvånar mig att passagerarna i BMWn inte blev mera allvarligt skadade med tanke på att bilen voltade. Ja, suck säger jag bara.
  Hoppas att er husbil snart bli fixad så att ni kan åka iväg igen.

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Jo, det var tråkigt, men skönt att det inte blev värre. Nu väntar vi på ett ärendenummer från försäkringssällskapet så vi kan kontakta verkstad. Sen får vi se hur snabbt det är möjligt att fixa!

   Svara
 7. Nils-Åke Hansson

  Kunde ha varit värre bilar går att laga. Hoppas nu delar kommer fram fort så bilen blir ok igen.
  Men tråkigt att det händer

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Jo, vi är tacksamma att det gick bra med oss. Dock tror jag dessvärre inte det blir någon mera husbilsresa i sommar. ”Vi tar inga försäkringsärenden på sommaren” hälsningar verkstaden….

   Svara
 8. Husisblogg

  Oj vilka strapatser ni varit med om. Tur att ingen av er blev skadad och hoppas att snart er husbil kan bli lagad, även om jag vet att det ibland tar otroligt lång tid med reservdelar.

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det blev lite struligt, men skönt att allt gick så bra. Nu verkar det som det kan bli lagning i två omgångar så vi kan använda den i sommar och sen byte av väggar efter säsong, så nu hoppas vi dom ringer från verkstan snart!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.