Dag två av Strandkorgsutmaningen

Av | 28 maj, 2019

Efter en lite kall natt blev det herrgårdsbesök, en trevlig camping och dags för första utmaningen. Game on!

Struligt med värmen

Vi har inte riktigt listat ut varför, men elen i husbilen löste ut under natten. Eventuellt för att vi stod för snett, vi övernattade ju på en parkering och det var inte läge att ta fram nivåklossarna för att räta upp oss. När vi inte har el funkar inte värmen, så det blev rätt så kyligt i husbilen under natten. Vi sov gott endå under våra täcken, men det var inte så kul att kliva upp… Nu verkar det fungera bra igen, så vi hoppas problemet inte dyker upp flera gånger.

Herrgårdsbesök

När alla var klara med sina morgonbestyr åkte vi i karavan till Godset Gross Zecher där ägarinnan Hannelore tog emot oss. Hon berättade om Godset och hur de gått från en verksamhet med djur till att nu fokusera på turism och konferenser.

Gut Gross Zecher

Det fanns flera olika rum och lägenheter att hyra, bland annat ett ”Schwedenhaus” – svenskhus. I området kan man vandra, cykla eller testa olika vattenaktiviteter på sjön som ligger vid godset. Vi strosade en liten runda innan vi åt lunch på restaurangen Zur Kutscherscheune som låg i ett gammalt stall. Återigen fick vi jättegod mat. Jag åt fisk och det serverades även fläskfilé och båda rätterna fick bara positiva ord runt bordet.

Restaurant Zur Kutscherscheune
Många goda fiskrätter på denna resa!

Ostseecamping

Efter maten åkte vi till Ostseecamping Ferienpark Zierow. Här fick vi fina platser vid vattnet och kommer stanna två nätter. Det är en stor camping som har både campingplatser både för säsongscampare, helårscampare och semesterbesökare. Den som bott längst på säsongscampingen hade haft sin plats i 25 år! Det finns även lägenheter att hyra. Servicehusen är jättefräscha och det finns egna utrymmen för barn och handikappade. Det finns även privata badrum man kan hyra under vistelsen.

Handfat i rätt höjd för alla!

Utomhus njuter jag först och främst av utsikten mot Östersjön. Precis bredvid våra platser finns ett fint utomhusgym och det är nästan så jag blir sugen att ta ett pass för utsiktens skull… Det finns även två fina lekplatser, en för de lite större barnen och en för de mindre. Bredvid den för de mindre finns också en liten gård med getter, kaniner och fåglar.

Färgranna fåglar på campingen

Efter att vi kollat runt lite på campingen var det dags för middag och efter många fiskrätter var det nu dags för schnitzel. Det fanns en ”Schnitzel of the Day” med tomat och mozzarella på och den var jättegod!

Första utmaningen – Kegel

Under tiden vi väntade på maten och efter vi ätit klart var det dags för resan första utmaning. Resan kallas ju inte Strandkorgsutmaningen utan anledning! I programmet stod det bowling och Pär och jag som är gamla bowlare trodde vi skulle få plocka fram detta lilla äss ur rockärmen. När vi kom fram till bordet insåg vi att det skulle bli Kegel, en tysk variant med en smal bana och klot utan hål. Trots att vi provat detta ett par gånger tidigare också så lyckades vi tyvärr inte placera oss på pallen denna gång. Bättre lycka i nästa utmaning med andra ord!

Kegelbanan på Ostsee Camping

2 svar på ”Dag två av Strandkorgsutmaningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.