Strandkorgsutmaningen är i gång!

Av | 26 maj, 2019

Äntligen fick vi träffa alla!

I fredags rullade vi in i färjekön i Göteborg en efter en och det var så roligt att äntligen få träffa alla. Papegojan Curre stal showen direkt!

Curre

På båten blev det inte mindre än två välkomstdrinkar, först i loungen vid hytterna, sen i baren. Efter välkomstdrinkarna var det dags för middag. Det blev buffé med mycket gott. Både fisk och kött, kallt och varmt och bland annat en god chokladmousse till efterrätt.

En del av gänget samlade för en för-välkomstdrink.

Efter maten fick vi nöjet att besöka bryggan och hälsa på kapten. Han berättade om hur arbetet som kapten var, lite fakta om båten och lite annat som vi var nyfikna på. Vi åkte färjan på en lugn dag, så vi fick gott om tid att kolla på utsikten och alla spännande knappar där uppe på bryggan!

Fin utsikt och många knappar!
Skulle inte klaga om jag hade denna utsikten på jobb”

Äntligen i Tyskland

Runt halv tio morgonen efter var det dags att rulla av färjan och börja äventyret på riktigt. Första dagen blev intensiv och slutade inte riktigt så som det var tänkt, men allt löste sig.

Shopping på Citti

Vi började med att åka till varuhuset Citti för att proviantera och tanka lite. Där finns det gott om platser för husbilar och alla sju fick plats utan problem. Vårt bästa fynd blev en ”Entdecker Kiste” med tio olika öl från bryggeriet Störtebecker i Stralsund. Vi ska jo resa i norra Tyskland och vi vet sen tidigare att de har många goda öl, så vi tyckte det passade bra. Under tiden jag skriver detta står en ”Baltik Lager” bredvid mig.

Haithabu

Efter shoppingen åkte vi vidare till Haithabu. Vi åkte lite tidigare än de andra och kom först fram trots nåt vägarbete och ett lopp som störde trafiken. Vi han kolla runt lite runt restaurangen och logga en geocache innan nästa husbil dök upp. Till slut var alla samlade igen och vi fick välja mellan Matjesfilet eller Sauerfleisch till lunch. Då vi reser i kustområden har jag bestämt mig för att välja fisk alla gånger det är möjligt på denna resa, så det blev Matjesfilet på mig och den var riktigt god. Sauerfleisch har jag aldrig smakat med de som valde den rätten sa att det smakade lite som kalops.

Mildes Eckernförder Matjesfilet – mmmmm

När vi ätit klart promenerade vi till Viking Museum Haithabu där vi fick en trevlig rundvandring med berättelser om hur det var på vikingatiden. Det var ett trevlig område med djur och växter från den tiden och man hade även byggt upp en del hus i den gamla stilen.

Vår guide
Vikingar!

Gut Basthorst

Efter omvisningen och lite mera köer och vägarbeten kom vi fram till Gut Basthorst. Gut Basthorst är ett stort gods med över 30 byggnader och rötter tillbaka till 1300-talet. Vi kom fram lagom till middag och det stod lax och sparris på menyn. Ni som följer bloggen vet att detta ”vita guld” är en av mina favoriter på denna årstiden och som vanligt smakade det jättegott!

SPARGEL! MMMMM

Efter middag promenerade vi över till en av de andra byggnaderna där den svenska whiskyn Mackmyra har ett lite showroom. Många svenskar åker hit för att hämta ut whisky från fat som köpts privat på grund av den lägre skatten. Här blev det whiskyprovning för halva gänget, andra halvan skulle ju sitta bak ratten en stund till efter provningen.

Nöjd Whiskyprovare

Det blev en trevlig provsmakning med intressanta berättelser om Mackmyras historia och smaker. Efter provsmakningen bjöds det på ett besök i deras lilla whiskylager innan det var dags att åka vidare till campingen.

Men det är ju stängt….

På campingen blev det inte riktig som det var tänkt, då det var stängt när vi kom fram och ingen gick att nå på telefon. Som tur var fanns det en stor grusparkering utanför campingens bommar och vi har ju allt vi behöver i husbilarna, så det löste sig och jag tror de flesta fick en god natts sömn efter denna fullspäckade dag!

Nu börjar det dra ihop sig inför resans första utmaning lite senare i kväll. Resan kallas ju Strandkorgsutmaningen av en anledning! Men mera om det i nästa inlägg!

12 svar på ”Strandkorgsutmaningen är i gång!

  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det har blivit mycket god mat dessa första två dagar! Så härligt att vara i Tyskland!

   Svara
 1. FREEDOMtravel

  Vad kul att läsa om resam från ett annat perspektiv!!! 🙂 Älskar översta bilden på Curre! Fantastiskt bra, men honom så nära i bild och husbilarna bakom!

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, man ser och uppfattar lite olika. Curre är ju stjärnan i detta show!

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, kul att få andras perspektiv!

   Svara
 2. BP

  Himla kul att följa Helenas berättelser från resan och så dina intryck! Snacka om att äka snålskjuts när den är som bäst. Du är en himla duktig fotograf förresten.

  Tyska matjesfiléer är ju salta och smakar helt annorlunda än den svenska varianten. Sauerbraten med knödel och rödkål har jag ätit. Visst kan man jämföra rätten med kalops, men Sauerbraten smarkar betydligt mera syrligt om man säger så. Ingen favo om du frågar mig.

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Kul att höra att mina foton blir bra! Jag fotar mest med telefonen, men tjuvlånar sambons kamera och nåt foto här och där från honom också. Det är en kul och fullspäckat resa, vi får verkligen uppleva mycket och jag hinner inte riktigt blogga i takt med resan, men berättelserna kommer. Mycket god fisk blir det!

   Svara
 3. svegrim

  Haithabu besökte jag 16/5 på vägen ner till Giga’t.
  Campingen hade en riktig surgubbe så var inte ledsna över att ni inte kom in. 😀

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Tänkte en stund att hit kommer nog inte många jag känner att åka, men inser nu att ganska många kommer åka hit! Vi passerade den intressanta punkten vi med! Campingen låg inte i närheten av Haithabu, utan vi åkte nån halvtimme först. Men bra att veta att man hittar en camping en bit bort om det blir en nästa gång!

   Svara
 4. María Carlström

  Så roligt att läsa om början av resan och glömt vad platserna hette.
  ????? Maria

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det är kul att återuppleva resan genom blogginläggen.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.