Två veckor i april

Av | 14 april, 2019

Det har blivit en riktig rivstart på april med fix och förberedelser för att göra husbilen klar för säsongen, årets första lilla husbilsresa och en tjänsteresa till Nürnberg i Tyskland. Nu i helgen har vi stannat hemma och laddar om för en en sväng till Norge över påsk.

Årets första husbilsresa

Efter en vecka med två turer till Uppsala för att lämna och hämta husbilen på verkstad och en hel del timmar vid symaskinen kunde vi äntligen packa husbilen på fredag kväll och lördag morgon. Sen var det dags för årets första husbilsresa.

Vi siktade in oss på Grisslehamn som ligger cirka en timme hemifrån. Det kändes lagom då vi bara skulle vara borta en natt. Vi hade tagit reda på att både ställplatsen och campingen var öppen, men hade inte bokat något. Ställplatsen var överfull och på campingen fick vi två platser att välja mellan när vi kom vid lunchtid. Det blev inte så fina vattenvyer som vi önskat oss, men det fanns i alla fall plats.

På campingen fick vi gratisbiljetter i fall vi ville åka över till Åland med Eckerölinjen, men det hoppade vi denna gång. Vi gick i stället en promenad från campingen bort till färjeläget och och affärerna som ligger där. Mycket var fortfarande stängt så här tidigt på säsongen, men fiskaffären var öppen och vi köpte med varsin lunchtallrik och tog med tillbaka till husbilen. Vi köpte även ett par bitar med rökt lax att ta med hem.

På promenaden såg vi många tecken på att naturen håller på att vakna till en ny säsong.

Nürnberg

Tidigare denna vecka var jag tre dagar på jobbresa för att besöka en mässa i Nürnberg. Jag har varit på denna mässa flera gånger tidigare och vi har även semestrat i Nürnberg ett par gånger. Senast förra sommaren med husbil.

Nürnberg har ett mysigt centrum och fördelen med att resa för mässa är att man får kvällen ledig. Nackdelen är att man ofta är trött i huvud och fötter, men runt 15 grader varmt när man vet att kung vinter håller på med sista rycket därhemma var trots allt rätt skönt.

Lyckan var stor då jag såg att ”Spargelzeit” – sparrissäsongen redan var i gång och att det fanns vit sparris i grönsaksstånden på torget. Ett kilo fick följa med i resväskan hem tillsammans med några goda lebkuchen till helgmyset.

I fredags blev det god middag med laxen från Grisslehamn, lite potatissallad och sparris och i dag blir det sparris, skinka och hollandaise. Mums!

I veckan fortsätter vi att fixa med husbilen innan vi åker västerut i riktning Norge för att hälsa på släkt och vänner över påskhelgen.

4 svar på ”Två veckor i april

 1. Britt-Marie Lundgren

  Vilken härlig stad Nürnberg verkar vara. Den har vi fortfarande bara passerat.
  Är sparrisen redan klar för skörd. Vi ska åka ner mot norra Tyskland några dagar i maj och då blir det förhoppningsvis mycket sparris.

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, Nürnberg är fint! Enligt skyltarna var det lokal sparris jag köpte, kanske från växthus, men den smakade i alla fall jättegott! ??

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, vi blir aldri lei av Tyskland! ???

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.