Äntligen är husbilen hemma från vinterförvaringen!

Av | 29 mars, 2019

Sen förra helgen har husbilen äntligen stått hemma på uppfarten igen! Vi åker ju inte i vintersäsongen så det är inget konstigt med att den ”varit borta”, men vi har längtat efter att kalendern skulle börja ticka mot husbilsäsong!

Självklart blev det fika i husbilen när den äntligen var hemma!

Detta et blir vår tredje säsong med husbilen.  Första sommaren blev  vi husbilsägare i början av juli och det som var kvar av säsongen var förmodligen ganska nära vad som måste räknas som en normal säsong om man har ett heltidsarbete.  Det började med en liten ”testresa” över en helg, sen tre veckor i Norge och Sverige på semestern och slutligen några helger under hösten.  Andra sommaren gick vi all in och skapade utrymme för en fyra månader lång resa i Tyskland.

I år har vi nästan inga planer än.  Det vi vet är att jag inte får fullt antal semesterdagar på grund av den långa ledigheten förra året och att vi kommer dela upp semestern.  Det blir alltså ingen lång resa som det ser ut.  Vi hoppas dock få till en resa på minst två veckor och satsar annars på helger och långhelger.

Innan det är dags för resa behöver vi byta kamrem och göra en kontroll av gasolsystemet.  Detta är inbokat nästa vecka.  På väg hem från verkstaden kommer vi tanka gasolflaskan som är nästan helt tom.  När det är gjort är det rent tekniskt klart för resa, men vi måste även städa och flytta in saker som stått inne under vintern. Vi ska försöka få lite bättre struktur på några saker och jag ska sy nya gardiner.  Förutom verkstadsbesöket hoppas vi hinna detta nu i helgen.  Fredag om en vecka packar vi sedan det som krävs för en liten resa och på lördag sticker vi förhoppningsvis i väg på årets första lilla husbilsresa.  Nämnde jag att vi längtar?

Är din husbilsäsong redan i gång? Har du några planer för sommaren?

Gardiner på gång!

6 svar på ”Äntligen är husbilen hemma från vinterförvaringen!

  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det er herlig å få krype ut av hiet igjen! ???

   Svara
 1. Britt-Marie Lundgren

  Vi blir riktigt sugna när vi läser ditt inlägg trots att vi har det hur bra som helst här nere i Aguilas.
  Vår husbil står ute och väntar på oss när vi kpmmer hem om en dryg vecka. Service är inbokad dagen efter och sedan är det fritt fram nu när jag har min första vår som pensionär.
  Det enda vi bokat in på försommaren är än så länge en långhelg med vår fotoklubb i Halland i början på maj.
  En långresa längs Atlantkusten ner till norra Spanien för vandring där är inbokad till slutet av augusti.
  Det är inte utan att vi längtar.
  Ha en skön premiärtur!

  Svara
 2. World by Tina

  Nångång i framtiden vill jag också ha husbil, jag skulle till och med kunna tänka mig att bo året runt under en period, spännande att ha hus på hjul. Men än så länge får vi nöja oss med en fast 25-kvadratare och världens minsta campervan=)

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Resandet och livet har olika perioder. Vi tältade tidigare, sen hade vi en period med hotell/aibnb och nu äntligen husbil! Det fick jättefint att bo fyra månader i den förra sommaren och jag hoppas göra liknande äventyr igen nån gång i framtiden!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.