Fyra år som husbilsägare!

Av | 7 juli, 2021

Femte juli för fyra år sen blev vi husbilsägare. Vi har hunnit uppleva så mycket, så det känns som det är mycket längre sen husbilen kom in i våra liv, men vi får lita på kalendern! Femte juli är redan ett par dagar sedan, men i dag är det årsdag för första turen som gick till Axmar Brygga och Rengsjö camping, så här kommer ett litet återblick på våra fyra år/fem säsonger med husbil.

Första ställplatsen blev Axmar Brygga.

Första sommaren (2017) blev det först en liten testresa över en helg inte allt för långt hemifrån innan vi åkte på husbilssemester i Norge och Sverige. Vi träffade mycket släkt och vänner och hade även med min mamma några dagar i husbilen. Det var lite spännande att åka uppför Trollstigen som nybliven husbilsägare någon vecka in på resan, men både det och alla andra krokiga, smala vägar med trånga tunnlar gick fint. Under hösten fortsatte vi att åka på helgutflykter innan husbilen fick åka på vinterförvaring.

Första sommaren blev det många slingriga vägar i Norge.

Andra sommaren (2018) reste vi runt med husbilen i Tyskland från maj till och med augusti. Fyra härliga månader med många underbara upplevelser. Ni kan se platserna vi besökte i en av våra kartor på den här sidan. Denna resa var faktiskt det som triggade köpet av husbil från början. Vi hade redan vid jul och nyår 2016 börjat fundera på möjligheten för mig att ta tjänstledigt i samband med semester under 2018 och räknat på att hyra lägenheter 2-3 veckor och flytta runt till olika platser i Tyskland. Sen kom våren 2017 och vi såg alla husbilar som började åka runt, och då gjorde vi en ny kalkyl som i stället innebar att köpa och resa med husbil. Vi hade egentligen varit lite sugna på husbil i runt 10 år, men det var liksom aldrig läge av olika anledningar. Slutsatsen denna gång blev att det kostnadsmässigt inte skulle bli någon större skillnad och vi skulle ha mycket större flexibilitet både gällande resmål och anpassning av budget. Det skulle dessutom innebära att vi inte skulle behöva planera så mycket. Innan och efter Tysklandsresan hann vi med några helgutflykter och även en liten sväng till Norge. Hela året har jag summerat här.

Traben Trarbach var en av alla fina små städer vi besökte på vår Tysklandsresa.

Tredje sommaren (2019) blev det sämsta husbilsåret så långt. Säsongen började med lite hälsoproblem som gjorde att vi inte kom i väg. Sedan åkte vi på en jättetrevlig gruppresa, Strandkorgsutmaningen, till Tyskland. Där var det fullt program med många härliga upplevelser, som vanligt i Tyskland! Men tyvärr råkade vi ut för en olycka på autobahn. Vi kunde ta oss hem med hjälp av buntband, silvertejp och lite lagningar från vår husbilsvän, Christer, men fick sedan vänta en månad på verkstadstid. En hel månad utan husbil alltså, men sen blev det några fina helgutflykter under juli och augusti innan vi drog till Tyskland igen för två veckor i september. I oktober hann vi med en helgutflykt innan det var dags att lämna in husbilen för permanent lagning under vintern. Lagningen som gjordes efter en månad var bara det mest nödvändiga så den kunde användas. I samband med att vi skulle lämna in husbilen för reparation ”råkade” det bli husblisbyte…. Detta innebar att jag fick ta nytt körkort, något som redan var på gång. Hela 2019 har jag summerat i lite mera detalj här.

Lycklig ägare av en ny (för oss) husbil!

Fjärde sommaren (2020) blev, trots omständigheterna, åter en mycket bra husbilssommar för oss. Vi började med att utforska vårt närområde i den nya husbilen. Lagom till semestern öppnades det för att resa lite mera fritt i Sverige och vi åkte på en fyra veckors runda norrut. Korttidsarbete gjorde att många helger under hösten blev långhelger och vi kunde åka på helgutflykter lite längre hemifrån än tidigare. Totalt 90 dygn fick vi ihop under 2020 och kunde konstatera att Sverige har otroligt mycket fint att bjuda på! Alltså, det var egentligen ingen nyhet för oss, men vi fick det bekräftat! Här har vi summerat 2020.

Våren 2020 blev det flera turer till Kallerö, endast 20 minuter hemifrån. En härlig plats vid vattnet.

I år (2021) flyttade vi in i husbilen första april för att bo i den under hela husbilssäsongen. Det alltså redan gått gått tre månader. Så långt har vi rest runt i Sverige, och behövt åka hem för vaccin och andra avtal då och då. Nu är det strax dags för min andra spruta och förutom att det troligen blir en ofrivillig paus på grund av verkstadsbesök så hoppas vi att det blir besök i både Norge och Tyskland innan vi avslutar husbilsåret i oktober/november. Klicka in på länken tidigare i stycket för att läsa mera om vad vi hunnit med i år.

Husbilen är verkligen vår skatt vid ändan av regnbågen!

Husbilslivet och resor är det bästa vi vet och vi hoppas vi kan fortsätta med detta i många år till. Vi är fortfarande rätt så ”unga” i sammanhangen och vi har mycket kvar att se och uppleva både i de länder vi redan rest i, och i resten av Europa. Nu hoppas vi bara att denna pandemi kan dra dit pepparn växer (eller valfritt starkare uttryck som inte passar sig i bloggen), så att vi åter kan resa fritt utan bekymmer. Hoppas ni hänger med på resan!

6 svar på ”Fyra år som husbilsägare!

  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det är fantastiskt vilka platser vi hittar. Ser fram emot att åka mera i mitt kära moderland Norge framöver.

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Visst är det så! Stort jubileum på gång för er då! 👍🏼😃

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, mycket mera än jag hade trott! 👍🏼

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.