Några intryck från Strandkorgsutmaningen

Av | 27 juni, 2019

Nu har det redan gått några veckor sen vi kom hem från gruppresan Strandkorgsutmaningen och vi har hunnit smälta intrycken lite. Vi hann se och uppleva väldigt mycket under den veckan vi var på resa och genom att klicka här så får du upp alla inläggen som berättar om vad vi gjorde på resan i norra Tyskland. I detta inlägg tänkte jag inte prata så mycket om vad vi gjorde utan mera om upplägget, några höjdpunkter och några saker som inte var lika bra.

Strandkorgar i Sellin

Gruppresa – kan det passa oss?

När vi såg informationen om Strandkorgsutmaningen tyckte vi så klart det lät jätteintressant då resan gick till Tyskland. Vi var dock inte riktigt säkra på om en gruppresa med husbil skulle vara något för oss. Skulle det fungera att behöva ta hänsyn till andra och inte få resa i vår egen takt? Vad om gruppen inte fungerade tillsammans?

Vi är trots allt rätt så sociala av oss och kände inte så många husbilsåkare sen tidigare, så i slutändan såg vi på detta som en möjlighet att träffa likasinnade och få höra mera om hur andra lever sitt husbilsliv! Vi har ju inte så lång erfarenhet själva då vi bara varit husbilsägare i två år.

Det visade sig vara en trevlig grupp och det var jättekul att lära känna alla och jag hoppas verkligen vi träffas igen!

Gruppen i Waren

Förutom alla trevliga människor som var med på resan så hade vi även sällskap av papegojan Curre som också blev en trevlig bekantskap och skapade stor uppståndelse överallt där vi rörde oss.

Curre

Fullspäckat Schema

Vi har både hört om och kollat på scheman för gruppresor tidigare och visste hur packade programmen kan vara. Detta är inte alls så som vi brukar resa, men vi bestämde oss för att möjligheten att resa till Tyskland och se områden vi inte hade varit i tidigare vägde tyngre än att ha det lugnt på resan.

Ganska riktigt visade det sig att Strandkorgsutmaningen hade ett fullpackad schema med för det mesta rätt så långa dagar. Det var dessutom en del förflyttningar och det fanns inte mycket utrymme för förseningar på grund av vägarbeten eller att stanna för att tanka eller handla. Lite stressigt i bland alltså, men inget stort problem.

Förutom att schemat var rätt så fullpackad, så tyckte vi i bland att vi fick lite kort tid på vissa ställen. Samtidigt hade vi ju inte hunnit besöka så många platser och se så mycket om vi spenderat längre tid på varje ställe. Lite dubbla känslor här alltså. Vi har därför valt att se hela resan som en teaser och kommer att besöka en del av platserna igen i eget lugnt tempo på kommande Tysklandsresor.

För att ta ett par exempel:

Även om det blev en lång dag, så gillade jag dag fem när vi hade en heldag i Wismar. Vi hann bekanta oss med staden och göra lite olika aktiviteter. Skulle man ha önskat mera av denna dagen, så var det guidning på engelska på båtturen och att vi hade bott med gångavstånd till centrum!

Dag fyra däremot var det full fart med olika aktiviteter och flera förflyttningar. Waren, som verkade vara en jättemysig stad, hann vi knappt kolla på, och även om slott Mirow var mysigt, så hade det varit trevligt att kolla lite på all den trevliga naturen vi fick höra om när vi besökte Müritzeum. Waren och området runt där har med andra ord hamnat på listan över platser vi absolut kommer tillbaka till!

Gågata i Waren

Maten

Vi har alltid tyckt om maten i Tyskland och gilla att prova lokala specialiteter. Nu som vi skulle resa längs kusten bestämde jag mig för att välja fisk alla gånger då det var möjligt. Det var dessutom sparrissäsong och det är aldrig fel! Mitt fiskätande blev riktigt lyckad

Fischbrötchen
Många goda fiskrätter på denna resa!

Däremot var det två-tre måltider där jag inte hade möjlighet att välja fisk som inte föll mig riktigt i smaken. Lärdomen får bli att det är fisk som gäller längs kusten!

Att bo på camping

Med tanke på att vi var en grupp om sju husbilar förstår jag att det hade bokats plats på campingar åt oss. Jag är dock inte riktig säker på om vi var rätt målgrupp. Jag kan mest bara prata för oss och det intryck jag har av husbilsåkare, men jag tror många väljer ställplatser och om man väljer campingar tar så blir det nog ofta någon som ligger närmare centrum än några av de vi bodde på. De campingarna vi bodde på var dock jättefina och jag kommer absolut att rekommendera dom vidare.

Sen råkade vi ut för en camping som hade stängt när vi kom och en camping som satte nytt rekord i tid för incheckning. Här hoppas jag man ser över kommunikationen om det blir någon liknande resa i framtiden så att campingarna är bättre förberedda och framförallt öppna när det kommer gäster!

Campingmys

Utmaningarna

En del av upplägget för Strandkorgsutmaningen var ju att vi skulle utmanas eller tävla varje dag och vi tycker det var en bra variation på aktiviteterna med kegel, kubb, kanot, quiz, sandslott och pumpa vatten. Roligt med lite tävlingsmoment också!

Bäst av allt var dock paddlingen. Vi har pratat om att hyra kanot flera gånger, men det har inte blivit av och med tanke på hur trevligt vi tyckte det var så kan vi ju bara ångra att vi dragit på det!

Paddlingsfoto taget av bm.lars.reseblogg.

Alkohol och bilkörning

Vid två tillfällen på resan var det provning av alkoholhaltiga drycker innan vi kommit till vår slutdestination. Vid det ena tillfället fick endast halva gänget vara med då det handlade om Whisky och vid det andra tillfället handlade det om öl. Då fanns det i och för sig alkoholfria alternativ, men det blir liksom inte det samma.

Vi skulle ha uppskattat att dessa provsmakningar hade varit efter att vi parkerat för natten. För att återkoppla lite till punkten om camping ovan så hade vi kunnat övernatta med husbilarna utanför på båda ställena vi provade alkohol. Vi har allt vi behöver med oss, och vet man bara om det så är det inga problem att stå fritt en natt eller två.

Nöjd Whiskyprovare

Godbitar från programmet

Som jag redan har nämnt så hade vi ett fullspäckat program och vill ni läsa om allt vi gjorde så föreslår jag att ni klickar på länken i börja av inlägget. Förutom maten, paddlingen, Waren och Wismar som jag har nämnt längre upp så tänkte jag bara nämna ett par saker som fastnade lite extra.

Trädtoppsvandringen vid Naturerbezentrum i Binz var en riktig höjdare. Jag älskar ju att komma upp och kolla på utsikten och promenaden genom lummig bokskog var inte fel den heller! Åk dit!

På grund av bilolyckan vi råkade ut för, så hann vi tyvärr inte se så mycket av Stralsund, men det vi hann se lockar till återbesök!

Besöket på bryggan på Stena Lines färja från Göteborg till Kiel på resans första dag var roligt. Vi har åkt den färjan många gånger då vi tycker den är det bästa sättet att ta sig från Sverige till Europa, och äntligen få möjligheten att hälsa på kapten och kolla på vackra vyer var jättetrevligt.

Trevligt att hälsa på kapten!

Något stressigt program ibland, mat som bara var ”så där” vid ett par tillfällen och lite campingstrul. Ungefär som på en helt vanlig resa med andra ord!

Strandkorgsutmaningen var i det stora och hela en toppenresa! Det var jätteroligt att få se oss runt i delar av Tyskland som vi knappt besökt tidigare och jättetrevligt att få en massa nya husbilsvänner!

8 svar på ”Några intryck från Strandkorgsutmaningen

 1. Gunilla och Janne

  Såå bra skrivet Linda!! Håller med fullständigt i dina synpunkter?? Vi hade tur som fick vara med och se allt vi hann med. Dessutom har vi fått nya vänner❤️Kram från Gunilla och Janne The Dreamteam ❤️?️‍♂️

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Tack! ??. Kul att du gillade inlägget. Pär är snart redo för en golfrunda och jag ställer gärna upp som caddie om ni åker hitåt!

   Svara
   1. Gunilla och Janne Dreamteam

    Yippe! Vi funderar på att rulla uppåt när vi kommer hem från Wien v 31 och spela golf. Det vore kul om vi kunde spela lite??vi får höras?

    Svara
    1. ReiseLinda Inläggsförfattare

     Ja, vi får höras och se vad som händer. Kul med Wien! 😀

     Svara
 2. Britt-Marie Lundgren

  Här sitter vi med utsikt mot Uddevallabron och njuter av en härlig kväll på vår helgtur till bl a Tjörn. Ett jättebra inlägg har du gjort där vi hålker med om det mesta.
  Sammanfattningsvis var det en jättekul resa som gav oss många nya trevliga bekantskaper och många nya platser på ”att-göra-listan”.

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det var en härlig resa med många goda och ett inte fullt så bra minne… Såg era fina bilder från ställplatsen, verkar som en härlig plats! Nästa helg ska vi ut igen också!

   Svara
 3. FREEDOMtravel

  Bra reflektioner! En av de allra mest positiva sakerna under resan var ju att det blev ett så himla bra gäng, fantastiskt kul! 🙂 (Jag har för egen del kommit fram till att jag gillar att resa tillsammans i gäng – men också att resa ensamma. Gillar att variera detta tror jag ;))

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Jag håller med! Rikig kul gäng blev det och jag kommer inte alls vara skeptisk till gruppresa i framtiden!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.