Museum, slott och smakprov på Strandkorgsutmaningens fjärde dag!

Av | 13 juni, 2019

Även resans fjärde dag blev innehållsrik med museum slott och smakprov på lokala specialiteter. Det hela började lite stressigt dock när vi insåg att avståndet till första stopp var längre än vad vi skulle hinna om vi skulle åka enligt avresetiden i programmet…

Waren och Müritzeum.

Första stoppet var Waren. Där blev vi mött av en guide på parkeringen och det hela började med vi vad jag kan tänka mig är tidernas snabbaste guidning i staden på grund av den lite sena ankomsten. Vi hann in hos en chokladtillverkare och få med oss en påse med choklad till provsmakningen senare på kvällen och ett kyrkobesök förutom en snabb sväng på gågatan. Efter guidningen var det dags för fischbrötchen (fiskmacka) igen. Denna gång blev det med lax och det smakade riktigt gott! Waren verkade vara en mycket trevlig stad, så den är noterat för ett nytt besök vid en senare anledning.

Gågatan i Waren.
Korsvirkeshus är alltid trevligt!
Och lite fina väggmålerier är heller aldrig fel!

Efter maten gick vi till museumet Müritzeum. Museumet har fått sitt namn från sjön och nationalparken Müritz som ligger vid Waren. Det är ett modernt museum som kan sägas vara ett besökscentrum för regionen. Här visar man upp både flora och fauna och det var mycket interaktivt, så det passar för alla åldrar. Museumet öppnade i 2007 och byggnaden är ritat av svensken Gert Windgårdh.

Müritzeum

Inne på museumet kollade vi på både djur och fåglar och lyssnade på deras läten. Vi åkte luftballong genom landskapet och vi kollade på modell av en 1000 år gammal ek som var 11 meter i omfång. Ett besök till ”Ivenacker Eichen” är noterat inför nästa resa till detta område.

Mest tid spenderade vi vid akvarierna där vi även genomförde dagens utmaning som var en quiz. Vi fick beröm för våra foton, men hade inte tålamod att räkna till över 300 fiskar, så återigen missade vi prispallen i tävligen. Vad tycker ni om våra fiskfoton?

Slottet Mirow

Efter prisutdelningen i quizen åkte vi vidare för ett fotostopp vid slottet Mirow. Där fanns det en ställplats som var gratis i 12 timmar där alla efter lite om och men fick plats. Redan på väg bort till slottet fick vi en liten tjuvkik på hur det ser ut.

Sen fick vi syn på riktiga slottet som byggdes på början av 1700-talet.

Vi började med fika innan det blev guidning i området.

Curre fikade så klart han med!

Vi fick höra om slottets historia och om den unga princessan Charlotte som i 1761 åkte till England för att bli drottning. Vi fick även höra om den tragiska historian till Adolf Friedrich VI och vi besökte hans grav som befann sig på kärleksön bredvid slottet.

Camping, middag och provsmakning

Efter slottsbesöket åkte vi vidare till Camping och Ferienpark Havelberge där vi skulle övernatta de nästa två nätterna. Campingen var stor och som namnet säger så ligger den på ett berg, inte så stort, men lite backigt var det. Vi installerade oss på våra platser och gick nästa direkt till restaurangen för middag. Där blev det först en god soppa på morot och ingefära

Sedan lite rejäl tysk husmannskost med kassler och surkål

Efter maten förflyttade vi oss till området vid campingens höghöjdsbana där chokladen vi fått tidigare på dagen dukades fram tillsammans med lokalt tillverkade öl, likörer och schnaps. Kul att få prova lite olika. Ölet och chokladen var det som föll mig bäst i smaken. Det fanns även en brasa vi kunde värma oss vid. Här satt vi ett tag till myggen blev för jobbig och det var dags att ta kväller.

10 svar på ”Museum, slott och smakprov på Strandkorgsutmaningens fjärde dag!

 1. BP

  Ytterligare en härkig bildkavalkad.
  Fastnade för det ”rosa” korsvirkeshuset. Trodde att de alltid var vita med svarta bjälkar. Så är det åtminstone i Bayern och Österrike.
  Curre är då verkligen en annorlunda papegoja med tanke på hans ”levnadsvanor” som även Helena berättade om.
  Kassler med surkål. Har ätit fläsklägg med surkål, men aldrig kassler. Å surkål har då en viss effekt på min mage om man säger så;-)
  Kul att ni besökte ställen som är inte ett dugg kända, åtminstone inte för mig. Hoppas många svenskar åker dit efter era reportage.

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Jag har foton på korsvirkeshus i många färger, så det varierar nog. Googla till exempel på Wernigerode som kallas den färggranna staden eller Goslar. Jag känner inte så många papegojer, men Curre får nog vara med om mer än dom flesta! Om inte vi lockar andra att åka till dessa områden så har vi årminstone själva fått upp ögonen och kommer återvända. Det har ju endast blivit snabbvisiter på några av ställena.

   Svara
 2. FREEDOMtravel

  Kul bild på Curre! 🙂 Han var väldigt förtjust i coca cola märkte vi … 😉

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Han verkade vara förtjust i allt som var gott! haha

   Svara
 3. Britt-Marie Lundgren

  Ännu ett fint inlägg, bl a fina fiskbilder. Jag har börjat grotta ner mig i våra foton, men inte riktigt haft tid att slutföra det.
  Är det ok för dig om jag använder några bilder vi är med på i en fotobok?

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Jag ska skriva klart inläggen från resan, så ska jag kolla närmare på alla foton, kanske hittar några flera där ni är med då. Du får använda alla foton du vill till privat bruk. Du får även använda i blogg eller dela på Instagram om du länkar till mig.

   Svara
    1. ReiseLinda Inläggsförfattare

     Kul! Ni kommer vara med på bild från kanotutmaningen också förresten. Du får hålla koll på nästa inlägg.

     Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Jo, det är kul att kolla på programmet och foton och uppleva resan en gång till!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.