Bucketlist del 2 – Vad händer?

Av | 20 februari, 2019

Dags för del två av vår bucketlist, nu undrar vi ”Vad händer?”. Det är inte ovanligt att vi lägger upp våra resor och utflykter kring olika händelser eller arrangemang vi vill uppleva. Listan med olika sportsarrangemang blev så många att det fick bli en egen lista, och här kommer en lista med övriga arrangemang vi gärna vill uppleva (in no particular order).

Oktoberfest i München Oktoberfest hittar man överallt nuförtiden, men vi vill besöka den ursprungliga i München. Nästan otroligt att vi inte varit där redan, men något år snart, så ska det bli av!

Besöka Elmiamässan Elmiamässan verkar var som söttende maj (jag är norska), födelsedag och julafton på en gång för husbilsägare om man ska tro det man hör. Och om det är så, då vill man ju uppleva det! Egentligen tror jag mest det är en massa trängsel, men det är säkert kul att träffa så många entusiaster på en och samma gång!

Besöka ITB i Berlin ITB är världens största resemässa och jag har haft den på min radar rätt så länge. Även här misstänker jag att vi inte kommer vara ensamma, men det är inget jag ser som något problem så länge jag är mentalt förberedd! Detta blir troligen den första punkten på listan som vi prickar av, då den går av stapeln om två veckor och vi kommer vara där!

Julmarknad i Lübeck, Nürnberg och Dresden Vi har besökt runt 20 olika julmarknader i Tyskland redan, de flesta i Berlin som har runt 80 olika marknader. Vi har även gjort utflykter från Berlin och vi har till och med besökt en tysk julmarknad i Edinburgh! Julmarknaderna i Lübeck, Nürnberg och Dresden har vi hört ska vara lite extra bra. Vi har varit i alla städerna, Nürnberg och Dresden senast förra året, och kan se för oss att städerna kommer vara extra mysiga och trevliga i julmarknadstider.

Tulpanblomningen i Holland Efter att ha sett alla färggranna foton från tulpanblomningen har en resa för att se detta med egna ögon hamnat på listan.

17:de maj i Oslo Trots att jag är norsk och min hemort inte ligger speciellt långt ifrån Oslo, så har det aldrig blivit av att åka dit på 17:de maj. Det måste det dock bli en ändring på.

Rhein in Flammen arrangeras varje år på flera orter på olika datum längs med Rhen och är ett fyrverkerishow som verkar häftigt!

Vinfestival vid  Mosel Det arrangeras ett stort antal vinfestivaler längs med Mosel under hela sommaren, och nästa gång vi reser längs Mosel ska vi se till att tajma en. Vi såg faktiskt ett par som var på gång, samt skyltar om några till förra sommaren. Vår Moselvistelse blev dock inte så lång som det var tänkt, så det blev ingen vinfestival då.

Edinburgh tattoo Vi har endast sett tattoo på TV och det är svårt att inte imponeras. Miljön vid slottet i Edinburgh är ju dessutom perfekt för detta.

Nacht der Vulkane Ännu ett arrangemang i Tyskland som vi varit så nära att besöka vid två tillfällen. Egentligen är det en vecka med olika arrangemang innan det avslutas med ett fyrverkerishow. Arrangemangen sker runt vulkansjön Laacher See där vi var på en camping samtidigt som arrangemanget gick av stapeln förra året. Vi var även i närheten i 2016, men då hade vi för långt ”hem” till sängen för att stanna kvar till showen på kvällen. Med lite bättre planering så hoppas vi det kan bli av nåt år snart!

Återbesöka Festival of Lights i Berlin. Efter att ha funderat på det i flera år, blev det äntligen av att besöka Festival of lights i 2015. Tyvärr var det rätt så ruggigt väder och inte så trevligt att vara ute på kvällarna då, men vi delade upp det på flera kvällar och fick sett många av ljusshowerna och installationerna. Vi gillade det vi såg, och festivalen verkar utökas för varje år, så vi satsar på att göra ett återbesök och hoppas på bättre väder!

Berliner Domen och TV-tornet under Festival of Lights 2015.

Karneval der Kulturen Ni som läst bloggen ett tag vet att vi var på Karneval der Kulturen redan förra året. Ni minns kanske också att det var en varm sommar förra året, och varmt var det denna dagen i Berlin också. Efter 2-3 timmar med karnevalsparad räckte det därför med trängsel och värme för vår del och vi valde att inte besöka Gatufesten som pågår i flera dagar. Nästa gång ska vi inte missa den!

Jokkmokks marknads inramning och långa historia borde vara tillräcklig anledning att villa göra ett besök. Att vi hört bra saker om marknaden hjälper också!

Rørosmartnan står på listan av samma anledning som Jokkmokks marknad. Handel, kultur och tradisjoner i en härlig miljö. Røros har vi varit i ett par gånger och det är inte svårt att se att det skulle kunna bli en trevlig upplevelse

Se trandans vid Hornborgasjön Vi är inga ornitologer, men vi gillar att spana på fåglarna på fågelbordet och vi tycker det skulle vara häftigt att se tusentals stora fåglar på en och samma plats. Dessutom gillar vi naturreservat.

Karneval i Köln Sen jag var liten har jag sett karnevalsparaden i Köln på TV-nyheterna på de de i Tyskland kallar Rosenmontag, dagen innan vår fettisdag. Karnevalen pågår egentligen från 11/11 kl.11.11 tills på askonsdagen, dagen efter fettisdagen, med ett uppehåll för jul och med höjdpunkten på Rosenmontag. Jag har haft sån tur att jag har firat karneval med ett gäng från dessa trakter på en pub för ”Väst-tyskar” när jag bodde i Potsdam och det var riktigt roligt! Jag har även råkat vara på tjänsteresa i dessa trakter vid ett par tillfällen och sett karnevalsfester, så nu är nästa steg att se the real thing!

Härligt med alla färger på karneval

Inte överraskande att så många av sakerna händer i Tyskland, men för att veta att det är något man vill besöka, så måste man ju känna till att det händer och i Tyskland börjar vi få rätt så bra koll på efter flera års resande dit.

Har du varit på några av dessa arrangemang eller blev du frestad att besöka något nu som du vet att dom finns?

20 svar på ”Bucketlist del 2 – Vad händer?

  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Kul att vara till inspiration. Vi har ju redan varit på ett par av dessa arrangemang, och kan absolut rekommendera dessa.

   Svara
 1. Britt-Marie Lundgren

  Vad mycket kul händelser. Några av era planer har vi gjort bl a varit i Nederländerna vid tulpanblomning och blomsterkarneval, besökt några tyska julmarknader, men ingen av städerna ni vill åka till.
  Sedan tar vi en dagstur till Elmia nästan varje år och naturligtvis firar vi vårens ankomst tillsammans med tranorna. Vi har ju bara en mil till Trandansen.
  Vi får nog också sätta oss ner och fundera över vilka begivenheter vi skulle vilja vara med på.

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Var det några av julmarknaderna i Tyskland ni gillade speciellt mycket?
   Kul att göra listor och en extra motivation att komma i väg!

   Svara
 2. Mette | Urbantoglandlig

  Her var det mye å velge mellom. Røros står på min liste også, kanskje til jul?. Oslo 17.mai har heg opplevd flere ganger med glede. Tallships Races kommer til min hjemby i år og det vil jeg ha med meg og mye mer.

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, Røros till jul hadde vært fint det også. Skulle nok sikkert sett på Tallships races om jeg var i nærheten, men det er ikke noe jeg skulle ha reist for å kikke på. Moro når det skjer saker!

   Svara
 3. BP

  Listan är ju tillräckligt lång för att räcka livet ut höll jag på att säga. Bra med att ha någonting att se framemot och ha i åtanke. Planera har aldrig varit min grej, utan det var/är ofta spontana resor och överraskningar som gäller.
  Har varit på Münchens Oktoberfest, helt klart bäst!
  På Elmiamässan var jag som utställare faktiskt, fast inte med husbilar utan med grävmaskiner och hjullastare. Lagom roligt med alla fulla utställare och gäster.
  Julmarknaden i Lübeck är totalt överreklamerad. Testa julmarknaden i München istället.
  Karnevalen i Köln är världens bästa, bortsett från den i Rio de Janeiro då;-)
  Lights i Alingsås kan vara nåt för er också. http://lightsinalingsas.se/

  Svara
  1. Monika Mattsson

   Julmarknad(erna) i Heidelberg och Mainz kan varmt rekommenderas! I övrigt tycker jag om er bucket list?

   Svara
   1. ReiseLinda Inläggsförfattare

    Åh, Heidelberg har stått på vår lista sååå många gånger, men har aldrig blivit av på nån årstid. Mainz har vi varit i sommartid och jag kan tänka mig att julmarknaden där kan vara trevlig. Aldrig hört nån nämna det tidigare bara. Notera flitigt.!

    Svara
  2. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det tar nog ett tag att komma igenom allt på listan. Jag gissar att den kan komma att fyllas på dessutom! Fulla gäster låter inge roligt som utställare… Jag lovar att vara nykter! Gillar mer och mer att vara spontan, men det skadar inte att ha några mål med en resa. Alingsås står också på listan, men var inte ”tillräckligt lockande” för att komma med på vår bucketlist.

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Finns ett par andra Tysklandslistor här på bloggen också. Trevligt om du hittar inspiration här! ???

   Svara
 4. Evy Knoph

  Har inte besökt någit av dessa..förutom Oslo o 17e maj när jag var liten..glömmer aldrig..var sjuk o febrig, men ingen ville vara hemma med mig..så det var bara att stå i trängseln med norska flaggan..o julmarknader i Hamburg, som råkade vara där när jag såg Yello på Barclaycard arena dec-17.
  Om det inte är sport, så är det ofta konserter jag syr ihop mina resor runt (såg Depeche Mode 14 ggr senaste touren)..kombinerade med nya ställen som Aten, Lissabon, Toronto.. i sommar står 4x Rammstein på schemat (Prag, Katowice, Köpenhamn, Stockholm).
  Försöker alltid pricka in SoYouThinkYouCanDance-touren i NewYork på hösten..har lite span på Lindyhop championship där oxå :-). Evt. prickar jag in Battle of big bands o Jazzage lawnparty i NY i sommar oxå..
  Älskar att resa i samband med något evenemang :-).

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Oj, låter inge roligt att vara tvungen att fira när man är sjuk! Låter perfekt att kombinera resor med konserter! Har varit på ett par stora konserter och det är häftigt, men har liksom inte det stora intresset för någon speciell. Lindyhop brukar jag mest höra om från ”grannorten” Herräng, där det händer en hel del om somrarna!

   Svara
 5. Johnny Friskilä

  Oj vad många planer! Jag har själv fått ackreditering till ITB i år, men har ännu inte köpt några biljetter dit. Eller ens börjat titta på boende. Får se vad som händer helt enkelt.

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Jag vill inte kalla det planer riktigt an, mera som önskningar som jag hoppas vi kan uppfylla de närmsta åren. Säg till om du åker, så kanske vi kan träffas.

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ikke akkurat planer enda, men håper vi kan gjennomføre en del av det i løpet av de nærmeste åra. Det fins jo en del 1 til bucketlisten også og det kommer flere deler… Skal bli veldig interessant å besøke ITB.

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Konstigt hur listorna fylls på när man läser andras bloggar och är ute och reser. Räknar inte med att jag kommer sitta hemma och fundera på vad jag ska göra med min lediga tid nån gång snart.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.