Bucketlist del 1 – Sport är bäst live

Av | 29 januari, 2019

Egentligen hade jag tänkt skriva ett inlägg om våra resplaner för 2019, men vi har så få konkreta planer att det skulle ha blivit ett tunt inlägg.  Det blir i stället ett inlägg om vår rätt så nyskapade bucketlist.  Visst har jag haft listor över platser och saker jag vill besöka redan innan, men de har inte varit så välorganiserade och till stor del mentala, så nu var det dags att få ner det på ”papper”.

Vi har delat in vår bucketlist i några kategorier, och efter en helg med mycket sport på TV, känns det passande att börja med att presentera kategorin «Sport är bäst live».  Vi är båda sportintresserade, Pär mera än mig.   På TV följer jag gärna mästerskap och vissa andra tävlingar inom flera olika sporter.  Lite världscup, seriespel och liknande kommer också med på köpet, men det är inte lika intressant.   Pär kollar dessutom gärna på ishockey och är lite mera ivrig än mig när det gäller annan sport än mästerskap.

Allra hälst ser jag dock sport live!  Att få var på plats och vara med och uppleva stämningen och se utövarna live ger för de flesta sporter en extra dimension.  Som ni kan se nedan, så har vi redan varit på en del arrangemang, och vi ser fram emot att börja pricka av punkterna på bucketlistan.

Detta har vi redan varit på: 

 1. Norge – Sverige i ishockey VM i Globen
 2. Curling-VM i Gävle
 3. Svenska Skidspelen i Falun
 4. SM-slutspel i ishockey 2012, till Pärs stora lycka var vi på både semifinalmatchen och finalmatchen som Brynäs vann.  Det var otrolig bra stämning.  
 5. Nån elitseriematch i ishockey varje år. 
 6. Ishockeymatch I Berlin 
 7. Vi var på plats vid fotbolls VM i Tyskland, men fick aldrig tag på biljetter.  Stämningen var dock på topp både i Berlin och Köln.
 8. Bundesligamatch på Olympiastation i Berlin
 9. Pär har varit på fotbollsmatch i England och jag i Spanien innan vi lärde känna varandra. 
 10. SM-slutspel i bowling (ja, vi har bowlat själva).

Gott om folk och bra stämning utanför Kölnerdomen innan Sverige – England under fotbolls VM 2006

Här kommer vår bucketlist, stort och smått helt utan prioritering. 

 1. Tour de France.  Gärna både en strategisk placering med husbilen på en bergsetapp och ett besök i start- eller målstaden på en etapp
 2. Skidskyttetävling i Tyskland.  
 3. Femmilen och backhoppning i Holmenkollen. 
 4. EM- eller VM i handboll, gärna både för kvinnor och män. 
 5. Herrhandbollsmatch i Tyskland.
 6. Tyska cupfinalen på Olympiastadion i Berlin
 7. Fotbollslandskamp, gärna mästerskap eller kval till mästerskap.  Extra bonus om det är Norge-Sverige
 8. OS, både sommar och vinter
 9. Friidrottstävling (VM, EM, Golden League) på Olympiastadion i Berlin
 10. Fotbollsmatch i England
 11. Snookertävling i Skotland
 12. Skidflygningstävling
 13. Backhopparveckan (nyårstävlingen) i Garmisch Partenkirchen 
 14. Hahnenkammrennen i Kitzbühel.
 15. Bandymatch i Göranssonska arenan i Sandviken (Pär är SAIK:are)
 16. Nordea Masters, golftävling
 17. Formel 1

Har du varit på någon av dessa tävlingar eller någon annan tävling som du tycker är värt ett besök?   Lägg gärna igen en kommentar nedan och berätta!

Precis landat i Garmisch Partenkirchen

12 svar på ”Bucketlist del 1 – Sport är bäst live

 1. BP

  Kul med några sportfreaks! Då är jag inte ensam i alla fall, fast jag är nästan uteslutande fotbollsanhängare åsså friidrott. Precis som du föredrar jag stora mästerskap typ EM och VM för både herrar och damer. Har varit på några olympiska spel och även sett Sverige ”gräva brons” i USA. LosAngeles RoseBowl med både semin där Sverige slog Bulgarien och finalen kommer jag aldrig glömma såklart.
  Har sett Dam-EM och VM live och olika kvalifikationsmatcher till VM/EM för herrlandslaget, bland annat på gamla Wembley i London. Ja, ”football it is” som du ser;-) De andra sporterna följer jag såklart på nätet/tv för att kolla resultaten.
  Om jag ska vara ärlig så är sport inte bäst live. Stämningen – okej, men repriserna är bättre på tv;-)

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Du verkar ha varit runt på en del! Jag är medveten om att det för vissa sporter inte går att hålla lika bra koll på tävlingen på plats som man kan via TV, men det är även stämningen och upplevelsen jag är ute efter!

   Svara
 2. Anna / boihusbil.se

  Vi har varit på Formel 1 på Monza (Italien) och Spa (Belgien), Roger är F1-fantast och vi kommer nog besöka ett lopp åtminstone vart annat år. Det är verkligen en stor utgift, men det är en häftig upplevelse. På min bucketlist står också live handbollsmatch i EM/VM/OS nivå. Ska bli kul att läsa alla dina bucketlistdelar!

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Vilken av platserna skulle ni rekommendera för Formel 1? Var nån bättre än den andra. Vi är Inga jättefans, men tittar gärna i bland och det är något vi skulle villa se live! Tror inte det är den punkten vi kommer pricka av först, men nån gång ska det bli av!

   Svara
 3. Ann-Louise Paulsson

  Har inte varit på något av dessa så kan inte komma med några goda råd tyvärr. Själv så skriver jag lite på en bucket list för tennisturneringar som vi vill åka till. Främst då för att min sambo älskar tennis och eftersom jag oftast bestämmer våra resmål tänkte jag att vi för omväxlings skull ska göra något som han tycker är kul. 🙂

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Kollar tennis ibland på TV, men det tog sig inte in på listan :-D. Bra plan att låta sambon få göra nåt kul på resan! Det går säkert att kombinera med annat, så du får roligt också!

   Svara
 4. Evy Knoph

  Håller med..kanonbra att sy ihop en resa runt roliga evenemang. Här är det mest handboll för hela slanten. Kom nyss hem från de 2 avslutande VM-dagarna i Herning, där Sverige knep 5e plats. Har även varit på VM i Paris, EM i Wroclaw, och sett OS-handboll i London :-).

  Ett arrangemang jag absolut rekommenderar är handbollens Championsleague final 4 i Köln månadsskiftet maj-juni. Grym handboll o fin stad med ”spargel-woche”. Var där 6 år i rad, dock ej senast.. men längtade tillbaks så i år är jag där igen :-).

  Har även sett Premier League i England, passade på när jag jobbade i Newcastle-trakten..kuul!

  Har kvar på min USA-bucketlist: NFL.. har sett NBA, NHL o Baseball…

  En liten dröm om Damernas handbolls-VM i Japan nov-dec har väckts.. men de ska ju kvalificera sig oxå :-).

  Stjärnspäckat Friidrotts-EM hemma i Götet 04 var också riktigt kul :-).

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Kul att du var i Herning! Jag kommer ju från Norge så jag hoppades på en spännande final, men det blev en tam match… Tack för tipset om Köln, det ska jag notera för ett senare år! Låter roligt, och spargel är aldrig fel! Har inte USA så högt på listan för resmål, men om vi skulle åka dit så hoppas jag också att det kan bli av med nåt stort sportarrangemang.

   Svara
   1. Evy Knoph

    Haha.. jag är också norsk bodde där till 4 månaders ålder, norsk medborgare tills jag var 18..), köpte Norge tshirt på plats (se min IG) o fick hjälp av glada norrmänn att måla blått kors i den danska flagga som delades ut på arenan .. men Danmark var tyvärr för bra..mäktigt var det iallafall :-).

    Ja den där Köln-helgen är speciell. Särskilt om det också är tyska lag inblandade, då syns fansen mer på stan oxå

    Svara
    1. ReiseLinda Inläggsförfattare

     Kul att du också är norska och bra fixat med flaggan där!

     Svara
 5. Desirée travels

  Morsom liste! Jeg har faktisk vært på innspurten av Tour de France i Paris. Det var ikke engang planlagt, mamma og jeg var bare tilfeldigvis i Paris da vi hørte at Tour de France hadde siste dag dagen etter. ”Vi må jo nesten se det”, sa vi. Og det gjorde vi. Men herregud så fort det gikk. Det var jo over nesten før jeg fikk med meg at det begynte. Det var dog veldig kul stemning. 😀 Jeg har også vært i Holmenkollen og sett skihopp og skiskyting, da jeg var mindre. Det synes jeg var veldig morsomt (og kaldt). Og en haug med håndballkamper. Jeg har dog ikke vært på profesjonell bowlingspill – men det synes jeg hørtes veldig morsomt ut. 😀

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Moro at dere fikk med dere TdF uten å ha planlagt. For min del handler det mye om stemninga når jeg ska se sport live, så det høres bra ut! Norge og Sverige er jo verdenstoppen i bowling, så det er ofte bra kvalitet på turneringene.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.