Vi firar två år som husbilsägare!

Av | 5 juli, 2019

I dag är det två år sen vi hämtade hem husbilen. Ett ganska genomtänkt, men också rätt så spontant beslut som vi har skrivit mera om här. Att köpa husbil är bland de bästa besluten vi har tagit tycker vi.

Visst ser det härligt ut med husbilsliv??

Husbilen passar perfekt för att åka till våra favoritresmål och den gör det enkelt att komma ut på resa oftare. Den används flitigt från april till november och förutom alla härliga helger och långhelger är det tre resor vi kommer ihåg lite extra:

 • Första sommaren (2017) när vi åkte runt i Norge och Sverige och fick se mycket vacker natur och träffa nära och kära på vår resa. Denna resa gjordes innan bloggen, men det har blivit ett par resebrev från den resan i efterhand. Mera kommer. Här hittar du del ett och här hittar du del två
 • Andra sommaren (2018) hade vi planerat för ett riktigt äventyr och spenderade fyra månader i Tyskland. Vi fick se, uppleva och återuppleva så mycket olika, det var helt enkelt fyra fantastiska månader! Genom att kolla på vår sida med kartor kan du se vad vi hann med på resan. Du hittar tio utvalda höjdpunkter här.
 • I år var vi med på vår första gruppresa när vi var med på Strandkorgsutmaningen i maj. Det var en rolig och lite stressig resa och det var framförallt roligt att lära känna våra härliga medresenärer! Alla inlägg från den resan hittar ni här.
Trevliga korsvirkeshus i Rothenburg ob der Tauber, jag älskar Tysklands korsvirkesstäder, och de är många…

Just nu sitter vi på ställplatsen vid gästhamnen i Smedjebacken och är långsamt på väg till Örebro där husbilen ska på sjukhus efter att vi krockade på Autobahn när vi var i Tyskland senast. Om allt går enligt planen ska den repareras så att den går att använda resten av säsongen nu på måndag och sedan blir det en större reparation efter säsongen i höst. Jättetråkigt att ha varit utan husbil en månad och jättetråkigt att behöva hantera allt det praktiska kring detta, men än så länge har det gått hyfsat bra, och vi hoppas det fortsätter så!

Fint vid ställplatsen i Smedjebackens Gästhamn

Trots krocken och tråkigheterna kring den, så gäller fortfarande de 41 anledningar till att vi älskar husbilslivet som jag skrev om tidigare i säsongen. Husbilslivet är verkligen livet! Vi har fått sett och uppleva otroligt mycket och vi har träffat många nya trevliga bekantskaper både i verkligheten och virtuellt genom bloggen, Facebooksidan och Instagram. Nu hoppas jag ni hänger på nya år med härligt husbilsliv fullt av upplevelser och trevliga träffar!

8 svar på ”Vi firar två år som husbilsägare!

 1. Nils-Åke Hansson

  Snart blir det flera resor och snart är ni på 20 år också med husbil. Och kanske ni har bytt till något annat märke. Vill bara lyckönska er till flera trevliga möten och platser.

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Tack för det! Jo, det känns som detta blir vårt sätt stt resa framöver. Är sugna på lite mera lastvikt, men det var det med körkortet då..

   Svara
 2. Britt-Marie Lundgren

  Visst är husbil det ultimata sättet att resa!
  Du skriver så jättebra om alla härliga upplevelser.
  Det är tur att inte alla har fått smak på det här livet, då skulle det vara ännu mer trängsel på ställplatserna. Förra helgen fick jag kasta mig ur och ställa mig på en av de två sista lediga platserna på Orust, medan Lars körde runt ( och då var klockan 14 på em)

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Jo, baksidan är väl just det att det inte riktigt finns kapacitet överallt. Speciellt tråkigt på fredagar när vi kommer i väg sent! Och ibland gäller det att vara lite på hugget som du nämner!

   Svara
 3. FREEDOMtravel

  Grattis i efterskott! Husbilslivet är toppen! 🙂

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja verkligen! Har blivit lite lite sen Strandkorgsutmaningen, men om ett par veckor är vi på gång igen!

   Svara
 4. OnTrip.dk

  Stort tillykke med fødselsdagen 🙂
  Jeg har læst en del af jeres oplevelser i husbilen og bliver bestemt inspireret 🙂
  Jeg har aldrig prøvet at være eller holde ferie i en husbil. Det må jeg prøve en dag 😉

  /Annette

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Tack! Vi älskar friheten med att åka i husbil. Ni borde absolut prova nån gång!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.