Snart framme i Tyskland!

Av | 30 april, 2018

Just nu sitter vi på färjan från Trelleborg till Sassnitz, och jag tänkte försöka blogga via telefonen!  Som jag skrev om här, så är inte detta en färja vi normalt hade valt på väg till Tyskland, men just denna gång passade det bra.  Vi hade ju möjlighet att ta det lugnt genom Sverige, och det har vi verkligen gjort.

Sen förra inlägget har jag vaknat upp (och somnat om) till den här utsikten i Markaryd.

Vi gjorde ett besök hos Bengt i Örkelljunga för att kolla efter några saker i shoppen, men vi hittade inte det vi letade efter. Det slutade med en silikonform till vår Omniaugn, så nu ska det bli bakning och matlagning på hög nivå! Vi kände inte för att kolla på husbilar, men det fanns en hel del att välja på.

Vi hade god tid på oss att ta oss till Trelleborg så vi gjorde en avstickare till Månstorps gavlar. Där finns ruinen av en gammal sätesgård från medeltiden.

Vi åkte sedan till ställplatsen i Trelleborg där det redan stod en hel del husbilar.  Innan kvällen var slut var det mer än fullt.  Vi tog en liten promenad på de fina gångvägarna längs vattnet innan vi kurade ihop oss i husbilen och njöt av den fina utsikten

I morse var fick vi ta hjälp av väckarklockan för att komma upp i tid för färjan. Det gick bra och om en dryg timme har vi äntligen tysk mark under hjulen.  Siktet är inställt på ställplatsen i Sellin där vi hoppas det finns plats för oss.

6 svar på ”Snart framme i Tyskland!

 1. Anna

  Lugnt och skönt förflyttar ni er, låter fantastiskt och jag längtar verkligen till hösten, då vi tar oss över till kontinenten också.

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Det är härligt! Vi har fina dagar, men längtar lite till mer än en natt per ställe. I morgon ska det äntligen bli av.

   Svara
 2. Husisblogg

  Gott att ta det lugnt på vägen i Sverige, även där fanns ju en massa att se och upptäcka. Platsen i Markaryd verkade vara fin så det tipset ska jag ge mina ägare.
  Färjor ja, de är så tråkiga tycker både jag och ägarna, mest ett nödvändigt ont för att ta sig mot kontinenten. Jag och ägarna på på Rügen förra året. Om ni inte har bråttom därifrån så tipsar vi om Prora, vilken historia. Det var så historiens vingslag kändes.

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, färjorna frå Sverige till Europa är mest en nödvändighet. När det blåser och jag mår dåligt är det ännu mindre roligt.. men det gick bra. Vi hade lite planer om Prora, men det blev inte av denna gång.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.