Äntligen är vi på väg!

Av | 28 april, 2018

Äntligen är vi på väg!! Drygt ett år efter att tanken på allvar föddes är vi äntligen på väg!  Vi ser fram emot fyra månader med tyskstudier och härliga upplevelser.   Det ska bli spännande att se hur det är att bo i husbilen i en så lång period.  Att resa gör vi gärna mycket och länge, men det längsta vi har varit borta tidigare är drygt fyra veckor.  Fyra månader är fyra gånger så lång tid, så vi hoppas vi inte åker på nån reseutmattning.  Vi är inställda på att det ska gå bra och brukar trivas i varandras sällskap så vi inte oroliga för att det ska bli problem dock.

Vi har nu varit på rull sen i går eftermiddag.  Gårdagen började med radioväckning med ”Genom ett regnigt Europa” och sen spelades ”99 Luftballons” till frukosten.  Det kändes som säkra tecken på att hela världen visste att nåt var på gång.  Men först både jobba och packa klart innan det var dags att åka på eftermiddagen.  Efter mycket fram och tillbaka hade vi bestämt oss för att åka genom Stockholm trots kännedom om hur trafiken kan vara där.  Vi hade ju inte bråttom nånstans och var förberedda på köer, men det var en extremt rörig trafikdag så vi fick testat tålamodet.

Siktet var inställt på ställplatsen i Nyköping, men där var det fullt.  Vi hittade på plan B i farten och hamnade på ställplatsen  Södra Hamnen i Motala.  Det blev sen ankomst, men vi hann se solnedgången och boa in oss lite innan det var dags för första natten.  Jag kommer skriva mera om platserna vi övernattar på under rubriken övernattning eftersom, men det är värt att nämna att detta var en mycket trevlig plats som vi sannolikt återkommer till.

Härlig solnedgång i Motala

Solnedgång i Motala

Efter en liten morgonpromenad i området runt ställplatsen (i ett regnigt Europa) åkte vi vidare utan någon plan.  Det vill säga, planen är att vi ska hinna med en färja på måndag.  Vi tänkte även få till ett besök hos Bengt i Örkelljunga som vi hört så mycket om.  Dagen har varit rätt lugn.  Vi stannade på en rastplats och gjorde god lunch i husbilen och vi kom tidigt fram till Sjötorpets Camping i Markaryd.  Campingen har ett eget område med ställplatser och vi står härligt placerat med vattenutsikt.  Just nu regnar det, men när vi kom var solen framme och vi tog årets första kaffekopp i solen.

God omelett i Omniaugnen till lunch

Vi njuter att äntligen vara i gång med resan, men än så länge känns det lite som en transportetapp.  Bara vi kommer av färjan i Tyskland på måndag och får några nätter på samma ställe under nästa vecka så kommer vi nog landa mera i at detta faktiskt händer.

14 svar på ”Äntligen är vi på väg!

  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det var härligt att rulla ut från gården hemma!

   Svara
 1. Nilla

  Åhh så härligt!!! Vi har aldrig varit iväg mer än Inter veckor som längst men spelar på Lotto varje vecka ?
  Ha en riktigt härlig resa, ska bli kul att följa er 🙂

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Tack för det! Kul att ni vill följa oss! ???

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, vi hinner! Står i Trelleborg nu, så det är bara att hoppas vi kommer upp i tid! ?

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Det blir säkert både bilder och berättelser när vi kommit i gång på riktigt. Känns lite som en transportetapp än.

   Svara
 2. Husisblogg

  Vad spännande detta låter. Jag ska ge ett tips till mina ägare att de kikar in i er blogg så de kan läsa om er säkert väldigt härliga resa.
  Önskar er nu en jättefin resa under era fyra månader på rull

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Tack för det! Kul att ni följer oss på resan både du och ägarna! ??

   Svara
 3. Annika

  Såååå himla härligt ni kommer ha det! Vi har flyttat permanent till vår lilla husbil och trivs kanon!

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, njuter så långt. Ska kolla in på eran blogg också.

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Tack! Omeletten var god också!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.