En snabb visit i badorten Sellin

Av | 3 maj, 2018

Efter att äntligen ha anlänt till Tyskland hade vi planerat en snabb visit i badorten Sellin.  Vi hade fått tips om att det var en trevlig liten stad och hade bestämt oss för att första stopp i Tyskland skulle bli här.  Sellin är trots bara runt 2500 invånare en av de mera betydande badorterna på Rügen.

Efter att ha installerat oss på den trevliga ställplatsen kände vi att hungern började knacka på.  Gratis resor med lokalbussen, som förövrigt såg ut som ett litet tåg, ingick i turistskatten (Kurtaxe) vi fick betala på ställplatsen.  Efter att ha suttit still på färjan hela förmiddagen tyckte vi att vi behövde en promenad, så vi tog i stället till benen.  Det var under två kilometer att gå genom centrum och till Seebrücke Sellin som var ett av målen för promenaden.

Lokalbussen i Sellin

Vi promenerade både genom bostadsområden och genom centrum där det fanns affärer och restauranger.  Överallt var det mycket välskötta hus, parker och trädgårdar.  Vi har inte besökt så många badorter i Tyskland, men de vi besökt hade liknande stil.

Husen i Sellin

Efter promenaden genom centrum kom vi fram till Seebrücke.  Tyvärr bjöd inte Seebrücke Sellin in till sol och bad denna dag.  Även om solen kunde värma lite om man hittade lä, var det kalla vindar och vita skumtoppar på vågorna.  Vi gick i alla fall hela vägen ut på piren där det fanns en stor dykarklocka man kunde åka ner i för att kolla under vattnet.  Denna var inte öppen när vi var där, men det hade varit roligt att kolla ner under vattnet.  Vi fick även se bröllopsfotografering längst ut på piren innan vi vände tillbaka.  Det fanns restauranger vid Seebrücke, men vi valde att promenera tillbaka till centrum för att äta.  Eller det vill säga, vi tog hissen upp från Seebrücke istället för trapporna.  Sen promenerade vi.

Seebrücke Sellin

Så här nära havet bestämde vi oss för att det måste bli fisk.  Vi glömde tyvärr att fotografera av menyn så jag minns inte vilka fiskar vi åt, men bådas rätter var mycket goda.  Efter vi ätit promenerade vi tillbaka till ställplatsen och tog det lugnt resten av kvällen.

Vi har förstått att många ställplatser och campingar här i Tyskland har försäljning av frallor vid frukosttid.  På ställplatsen i Sellin kom ”Brötchenbilen” klockan 08:15 och tutade och hade försäljning utanför receptionen.   Detta är första och enda gång så långt vi har testat detta, men det var mycket goda frallor.  Det var med andra ord troligen inte sista gång vi slår till på nybakade frallor till frukost.

Perfekt med Brötchenservice på Ställplatsen

Det blev endast en snabb visit i badorten Sellin och på Rügen denna gång då vi redan innan vi bestämt dag för färjan hade bokat nästa camping.  Rügen lite utanför säsong återkommer vi gärna till.  Den lilla kännedom vi har när det gäller Rügen är att det blir lite för mycket folk enligt vårt tycke under högsäsong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.