Rapunzels torn i Trendelburg

Av | 19 september, 2021

Vi fortsätter längs sagovägen, Deutsche Märchenstrasse, och efter våra stopp i Bremen och lite mindre Hameln, blev det ett besök i ännu mindre Trendelburg. Där hittade vi trevliga lugna ställplatsen Trendulas Paradies som ligger nära den lilla stadskärnan och borgen med Rapunzels torn.

Vy mot tornet från ställplatsen på en regning dag..

Efter att ha installerat oss på ställplatsen gav vi oss på stigningen upp till borgen och centrum i Trendelburg. Sträckningen från ställplatsen var ungefär 500 meter och några höjdmeter. Möjligt att vi börjar komma i form av all sightseeing och cykling, för så mycket flås blev det inte uppför backarna. Det tog inte lång tid innan vi fick syn på ”flätan” som hänger ut från tornet.

Ser ni flätan där i vänstra tornet?

Vi hade läst att det skulle vara möjligt att besöka tornet, men vi hittade för det första ingen riktig ingång till borgen. Den ena hade stora stängda grindar och den andra verkade mera vara en bakväg och där stod det dessutom skyltar om att området endast var för hotell- och restauranggäster. Vi smög dock in denna väg och kollade in på innergården i alla fall.

Trevlig bro, men det kändes som en bakväg in till borgen.

VI fortsatte in till Centrum, som egentligen bara var en gata runt kyrkan. Det fanns ett par uteserveringar, nåt bageri, en telefonkiosk där man kunde byta böcker, en station för laddning av elcykel (ta med egen sladd) och en bankomat som vi faktiskt behövde!

Fin stenkyrka i den lilla staden.

Det var fina hus, men otroligt lugnt och egentligen inte så mycket att se. Vi hade planerat mat i husbilen, så det blev ingen paus på någon av uteserveringarna. Vi nöjde oss med att strosa runt en liten stund.

Sen hittade vi en stig som gick ner på baksidan av borgen och tänkte att vi kanske skulle få en annan eller bättre vy till borgen, men det var fortfarande lika stängt och de finaste vyerna var från framsidan där vi kom upp. Stigen hette Diemeltaler Schemtterlingsstieg, alltså Fjärilsstigen vid Diemel. Diemel är floden som går här och som vi hade utsikt till lite då och då.

Bänk med fin vy över Diemeldalen

När vi kom ner fick vi syn på en Edeka Getränkemarkt, alltså typ ett Systembolag, så vi gick en liten omväg för att handla något läskande att njuta av under markisen efter promenaden. Vi behövde även handla och tog cyklarna till Edeka-butiken som ligger någon kilometer åt andra hållet.

Vi hittade en karta med 20-30 platser utmärkta som kan vara trevlig att ha med sig om man gör en promenad i området. Vi gick dock inte hela rundan. Det kan så klart finnas mera att se och göra i området än det vi gjorde, men för oss räckte detta för denna gång. Som ni förstår, var detta ingen speciellt stor plats med jättemycket att se, men kul att ha varit här och kollat på Rapunzels fläta och gjort en trevlig promenad i området. Det var så lugnt och skönt på ställplatsen att vi stannade faktiskt en extra dag bara för att ta det lugnt.

Lugnt och skönt vid ställplatsen.

Det blir troligen ett stopp till längs Sagovägen på denna resa, men vi kommer troligen fortsätta pricka av dessa städer på kommande resor då vi tycker det är kul med lite teman när man är ute och reser!

Vi börjar få flyt med filmandet nu, och även från Trendelburg bjuder vi så klart på en liten film:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.