På plats i Berlin!

Av | 6 maj, 2018

Ja, äntligen är vi på plats i Berlin.  Ni som inte känner till vårt förhållande till Berlin kan ju börja med att läsa här.  Det är som ni förstår inte första gång vi är här.  Det är dock första gången med husbil och dessutom kommer det bli den längsta vistelsen så långt.  Vi kommer stanna en hel månad.

Vi har valt att bo på Camping Gatow som ligger cirka 40 minuters busresa från centrala Berlin.  Här tror vi det blir lugnare än på ställplatserna som ligger mera centralt.  Vi har också möjlighet att boa in oss lite mera på en camping.  Vi kan ha markisen, mattan och möblerna ute och vi har alla faciliteter tillgängliga.  Vi har varit här i två nätter nu och även om vi hör vägen utanför är det rätt lugnt och skönt här.  Servicehuset ligger nära och har allt vi behöver, så här ska vi säkert trivas!

Vårt hem den nästa månaden!

Förutom att vi trivs så bra i Berlin, så är anledningen att vi ska vara här så länge denna gång att jag ska gå en tyskkurs.  Kursen börjar i morgon måndag och kommer vara tre timmar om dagen fyra dagar i veckan resten av månaden.  Under våra resor till Tyskland de senaste tio åren har min tyska förbättrats för varje resa.  Jag förstår mycket bra, men har svårt att hålla i gång samtal.    Då vi träffar många som endast pratar tyska på våra resor har viljan att lära språket ännu bättre ökat och nu ska det bli av.  Förutom kursen, så är vi ju i Tyskland, och jag har tagit mig i kragen för att inte fega ut och prata engelska vid till exempel incheckningar.  Övning ger färdighet sägs det och det tänkte jag bevisa!

Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche.

Nu i helgen har vi hunnit boa in oss på campingen och i går testade vi att ta bussen in till Berlin.  Vi ville köpa månadskort, kolla vart kursen ska vara och helt enkelt bara andas in lite Berlinluft.  Bussen gick till stationen Zoologischer Garten och förutom att vi blev lite försenade på grund av ett cykellopp så gick testfärden bra!

Vid Zoologischer Garten kunde vi köpa våra månadskort och sen tog vi en promenad i turiststråken bort mot det stora varuhuset KaDeWe.  Vi har bott i området vid KadeWe ganska många gånger, så här känner vi oss hemma.  Språkkursen håller hus mitt emot KaDeWe, så vi kollade även in exakt vart den ska vara så att jag kan vara ”pünktlich” i morgon.

Bussen vår!

Jag räknar med att behöva lägga lite tid på hemläxor, men vi hoppas det ska bli lite fritid också.  Vi har inte planerat så mycket, men räknar med att det kan bli upptäcktsfärder i både Berlin och Potsdam.  Vi har många favoriter vi gärna återvänder till och det finns alltid nya saker att upptäcka, så vi kommer inte få tråkigt!

4 svar på ”På plats i Berlin!

 1. FREEDOMtravel

  Vi har faktiskt aldrig varit i Berlin, vilket nästan känns konstigt. Men det är en stad vi gärna vill se! Tyska är ett språk som jag aldrig läst, men som man ju alltid har runt om sig.

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Berlin ligger ju verkligen nära och bra, så hit måste ni ta er en tur! Vi guidar om ni kommer i maj!

   Svara
 2. Marit

  Roligt att få följa er resa på bloggen. Läser med spänning!

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Kul att du ”hänger med på resan”!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.