En vecka i Berlin – språkurs, sightseeing och geocaching.

Av | 11 maj, 2018

Nu har vi varit en hel vecka på campingen i Berlin.  Dagarna går fort när man har roligt sägs det och det känns verkligen som tiden bara flyger i väg!  Vi har haft fullt upp med språkkursen, lite sightseeing kombinerat med geocaching och några praktiska saker som måste fixas.  Trots att det har varit mycket, så har vi även sett till att varva ner och ta det lugnt hemma vid husbilen.  Det har varit runt 30 grader hela veckan, så tempot hålls nere med automatik.

Språkkursen

Språkkursen började i måndags och denna vecka har det på grund av Kristi Himmelsfärd bara varit tre undervisningsdagar.   Det blir i stället en extra undervisningsdag nästa vecka.  Jag har hamnat i en klass med tolv personer och vi är alla från olika länder i hela världen.  Jätteroligt att få lära inte bara tyska men även liten om deras kulturer och varför dom har hamnat i Berlin.  Lärarinnan är jätteduktig och självklart föregår allt på tyska.

Det märks att det är 25 år sen jag hade tyska i skolan.  Mina grammatikkunskaper behöver verkligen en liten uppfriskning, speciellt då jag inte känner till en del av begreppen på tyska.  Det går fint att bygga meningar, men att göra den grammatiska analysen har jag lagt lite extra tid på för att komma på höjd med klasskamraterna.  Klasskamraterna kommer ju från tidigare kurser på samma språkskola och har detta friskt i minnet.  Ordförrådet och förståelsen verkar vara helt på höjd med de andra i klassen och ”snacket” lossnar mera för varje dag.

Jag pluggar och Pär målar.

 Sightseeing och Geocaching

Jag har så vitt nämnt geocaching tidigare, och det kommer nog att nämnas någon gång då och då i framtiden också.  Vi har annars en egen blogg där vi fördjupar oss lite mera i våra geocachingaktiviteter.  Trots att den funnits längre än den här bloggen har den inte kommit i gång lika bra, men vi är på gång där också.

För er som inte känner till geocaching så är det en slags orientering där man använder en app i sin telefon eller en GPS för att leta på behållare av alla möjliga former eller storlekar eller platser som ska undersökas närmare.   Enligt oss är detta en perfekt hobby att kombinera med resandet då den ofta visar upp platser som inte finns i guideböckerna.

Nu är det dessutom så att sen förra gången vi var i Berlin så har det kommit ett antal nya så kallade virtuella gömmor.  Det vill säga gömmor som inte har en behållare, men i stället visar upp olika platser.  Då dessa kommer i begränsat upplaga är dom lite speciella och vi har varit ivriga efter att besöka dessa platser.  Pär har därför mött upp mig efter skolan och sen har vi åkt i väg på lite sightseeing.

Vi har studerat klockor vi Europa-Center.  ”Uhr der fließenden Zeit” som finns inne i Europa-Center känner nog de flesta som varit i Berlin till och vi har stått och tittat på denna många gånger.  Det är en tretton meter hög klocka över tre våningar som visar tiden genom en grön vätska som flyttar runt i konstruktionen.

”Uhr der fließenden Zeit”

Trots att vi varit i och vid Europa-Center många gånger har vi inte tidigare lagt märke till ”Berlin-Uhr” eller ”Mengenlehreuhr” som finns på utsidan.  Jag har inte riktigt satt mig in i hur den fungerar, men du kanske kan berätta vad klockan var när vi var där och fotograferade?

”Berlin-Uhr”

Vad är väl ett besök i Berlin utan att få en glimt av Brandenburger Tor? Här har vi så klart också varit många gånger tidigare och nu alltså ytterligare ett besök.

Den sista virtuella cachen vi har besökt i Berlin till nu är vid detta monument som över den första Autobahnliknande vägsträckan i världen.  Den var aldrig öppen för trafik, men fungerade i stället som övningssträcka.

AVUS

I går när jag var ledig hela dagen gjorde vi en avstickare till Potsdam för att besöka ytterligare en geocache av denna typ och även besöka ett geocachingevent.  Vi gjorde i samband med detta en mycket trevlig promenad genom Park Babelsberg, men denna utflykt är värt ett eget inlägg så ni får nöja er med denna bild på de fina vägarna i parken så länge.

Fina Promenadvägar i Babelsbergparken

2 svar på ”En vecka i Berlin – språkurs, sightseeing och geocaching.

 1. FREEDOMtravel

  Kul med tyskakurs! Jag har aldrig läst tyska, men gillar språk 🙂 Till nöds kan jag säga ”ein vohnmobil, zwei erwachsene, mit strom”, haha (ursäkta felstavning, jag gissar bara hej vilt).

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Kommer nog långt med det där på en stellplatz!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.