Nu har vi flyttat in i husbilen!

Av | 6 april, 2021

Sen det blev klart att jag skulle ta ett career break, har tanken varit att spendera så mycket som möjligt av sommaren i husbilen. Med tanke på pandemin och vacciner med mera har vi inte planerat så mycket, men ungefär samtidigt som jag slutade jobba, blev det klart att vi skulle få hyresgäster från påsk. Detta fick med andra ord bestämma när det var dags att flytta in i husbilen. Vi hade en massa saker vi vill få gjort innan det var dags, så då var det bara att sätta fart. Skärtorsdagen började det äntligen känns klart och vi övernattade första natten i husbilen hemma på tomten.

Hemma på tomten

Förberedelserna

Då vi räknar med att vara i Sverige tills vi fått våra vacciner samt att vi har tillgång till huset och tomten hemma, så krävs inte lika mycket förberedelser för att vara borta länge som när vi åkte till Tyskland fyra månader i 2018. Det är faktiskt så att vissa saker som vi fixade då underlättar fortfarande. Jag kommer skriva ett eget inlägg om vilka förberedelser som kan vara bra inför en längre (utlands)resa. Här kommer jag berätta vad vi pysslat med senaste månaden.

Enskild firma

Första dagarna efter att jag slutade jobba passade vi på att ta det lite lugnt. Sen satte jag fart med att få i väg ansökan om Enskild Firma. Det var en hel del att läsa på om, och mycket information som skulle fyllas i. Jag hade redan varit med på en serie webbinarier som Skatteverket har för att få lite koll, så det gick ganska bra. Till slut hade jag några få frågor kvar. Och efter en stund i telefonkö och ett trevligt samtal med Skatteverket var allt klart att skickas in. Två veckor senare fick jag beslut om moms och F-skatt och nu är jag alltså redo att ta mig an uppdrag.

Detta är inte i första hand tänkt som en ny karriär. Jag tänker att jag vill ha något att göra och förhoppningsvis kan det dryga ut kassan så att jag kan vara ledig längre. Till en början tänker jag försöka få uppdrag inom översättning då jag redan har lite erfarenhet. Sen är jag öppen för det mesta som kan göras via dator på distans, så om ni vet om något…

Husbilen

I början av mars så var det härlig vår och vi passade på att hämta hem husbilen. Perfekt att ha den hemma så vi kunde börja fixa lite. Tyvärr blev det lite kallt och kom lite snö igen endast ett par dagar senare, men sakta men säkert blev den klar för säsongen. För två veckor sen var det dags för premiärtur och vi lyckades pricka in ett par sköna vårdagar! Mera om premiärturen och våra förberedelser kan ni läsa här.

Huset

VI bor i en villa med gott om plats att förvara och ställa undan saker och vi tycker om att vara ute och resa när vi är lediga. Detta är ingen bra kombination, det känns som om sakerna förökar sig när vi är borta. Då och då gör vi ett ryck och rensar, men vi lyckas liksom inte riktigt komma till botten. Nu var vi lediga båda två och vi väntade hyresgäster på ett känt datum. Vi ville dessutom gärna känna oss klara att lämna så snart som möjligt. Helt perfekt läge för ett nytt ryck!

Vi passade på att gå igenom varje rum och städa, rensa och sortera. Vissa saker fick ny plats eller det blev i det minste bättre ordning. Otroligt mycket har vi sålt och donerat och vi har varit stammisar på tippen hela mars! Så skönt med bättre ordning och reda överallt och skönt att kunna lämna plats åt hyresgästerna att flytta in. På skärtorsdag kände vi oss äntligen klara inne i huset och flyttade ut i husbilen. Nästan alla saker fanns ju redan där, så det hade blivit mycket spring annars. Långfredagen kom hyresgästerna och resten av påsken har vi umgåtts med dem och gjort färdigt i garage och trädgård.

Vi har även varit hundvakter ett dygn och det är inte bara vi som njuter av att vara i husbilen:

Mysigt med husbilslivet!

Avresa

Nu börjar det dra ihop sig till avresa. Vi väntar på ett paket som vi hoppas vi får mera information om inom kort. Beroende på vad vi får veta, så kanske vi tar en kortare tur i närområdet och åker hem och hämtar upp paketet innan vi åker lite längre. I mycket grova drag är det Hornborgasjön, Öland och Västkusten som står på listan för de första 2-3 månaderna. Troligen blir det uppdelat på flera resor då vi behöver åka hem på grund vaccintider med mera. VI hoppas vi får datum på allt snart så att vi kan börja planera mera. Inte helt optimalt, men vi accepterar att så får det bli och kommer göra det bästa utav situationen!

Häng med!

Följ mig gärna på Facebook och Instagram (@Reiselinda) också, så missar du inget! Jag brukar dela alla blogginlägg på Facebooksidan, men både där och på Instagram brukar det bli mera foton. Uppdateringarna på Facebook och Instagram brukar dessutom vara lite närmare nutid. Om ni tycker om att läsa bloggar, vill jag även passa på att uppmana er att gå med i Facebookgruppen Husbilsbloggarna, där är vi närmare 30 bloggare som delar med oss av våra reseberättelser.

Och helt till slut så tänkte jag be er dela med er av era bästa Sverigetips! Gärna som en kommentar till detta inlägg eller om ni under resans gång ser att vi är i närheten av något du gillar, så skicka gärna ett meddelande via någon av våra kanaler! Det är alltid toppen med tips från lokala eller er som redan besökt en plats!

2 svar på ”Nu har vi flyttat in i husbilen!

  1. Rita Åstrand

    Så fin den är er nya pärla! Vad är det för någon husbil? Vill du dela med dig av modell och längd tex?

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.