Första stopp blev Ängsö!

Av | 10 april, 2021

Efter en vecka i husbilen hemma på tomten blev det äntligen dags att ge sig av! Några ärenden och lite problem längs vägen blev det innan vi parkerade på resans första stopp på Ängsö. Vi har varit på Ängsö ett par gånger tidigare och vet att där är det lugnt och skönt med härlig natur. Förra gången fricampade vi tillsammans med vänner med spöken som närmsta granne. Då stod vi på vandringsparkeringen vid slottet. Denna gång åkte vi enda ut till Långholms Brygga längst söderut på Ängsö. Där finns det ytterligare en vandringsparkering.

Resan dit

Vi började med att uträtta ett par ärenden hemmavid innan vi åkte i riktning Uppsala. I första rondellen hörde vi en stor smäll bak i husbilen. Det var en kökslåda som åkte ur och hamnade i flera delar på golvet. I lådan fanns bland annat burkar med mjöl och socker som tappade locken och ja… Så här såg det ut:

Kaos i husbilen

Vi bestämde oss för att det var inget att göra åt och åkte vidare till Gasolmacken i Uppsala där vi fyllde en tom och toppade upp en påbörjat gasolflaska för 32 kr/kg. Innan vi åkte vidare inspekterade vi ”skadan” lite närmare, men bestämde oss för att åka till ett lugnare ställe att försöka reda ut det. På det lugnare stället visade det sig att det krävdes en del jobb att fixa, så vi bestämde oss i stället för att ta det när vi kom fram.

Nästa stopp blev Campingvaruhuset utanför Enköping. Vi var på jakt efter en ny kupematta för lite bättre isolering nu i den kyligare årstiden. Det hittade vi och även en grilltång och lite dubbelhäftande gorillatejp fick följa med. Efter att ha haft mattan ett par dagar så kan vi konstatera att den var värd sina hundralappar.

Långholms Brygga på Ängsö

När vi kom fram städade vi upp och gjorde lunch innan det blev fixardags! Många kreativa idéer kläcktes och till slut fixade vi båda den havererade lådan och en annan som strulat lite med glasspinnar och superlim! Tur man har grejer i husbilen! Än så länge funkar allt utmärkt.

När problemet var ute av världen var det dags att ge sig ut på en liten vandring. Parkeringen ligger längs Utörundan och den kortare Bryggrundan går också där. Vi skapade dock våra egna rundor. På eftermiddagen efter ankomst gick vi åt ena hållet och vek sedan av och tog vägen tillbaka och dagen efter gick vi en längre runda åt andra hållet. Även då vek vi av och gick tillbaka längs vägen. Vi kunde så klart även ha gått fram och tillbaka på stigarna, men detta passade oss just nu. I båda riktningar är det jättefina stigar som till stor del har utsikt till eller går nära vatten. Vi korsade hagmarker och kunde njuta av gamla fina lövträd som tyvärr inte var gröna än! På toppen av detta kunde vi njuta av härliga vårtecken i den sköna solen! Helt perfekt start på vår resa!

Här har ni några foton från våra vandringar.

Härliga vyer över Mälaren
Genom hagar.
Fina stigar
Vårtecken!
Härliga gamla träd!

Saker faller på plats

När vi åkte hemifrån väntade vi fortfarande på ett paket och på Pärs vaccintider. Vi hade en förhoppning om att vi åtminstone skulle få mera information om paketet inom kort nu som det var vardag igen efter påsk, och det kom faktiskt SMS då vi var på Ängsö. Det var torsdag då beskedet kom och paketet beräknades komma på tisdag. Planerna började smidas om att ta en mindre runda i Västmanland innan hemfärd för att plocka upp paketet och sedan dra i väg på en längre runda.

Senare på kvällen kom det dock ett till sms om att vi kunde välja ett utlämningsställe för vårt paket i stället för hemleverans. Inte så dumt tänkte vi, och valde en plats längs den rutten vi först hade tänkt oss. Det innebär beräknat leverans en dag senare, men vi slipper åka hem. Enligt spårningen har paketet redan hunnit från Frankrike, via Brussel till Köpenhamn. Det åkte vidare från Köpenhamn i går, så nu håller vi tummarna att ändring i leveransförutsättningar inte strular till det! Med tanke på hur långt paketet åkt dessa två dagar så kanske det till och med kan komma innan utsatt dag?

I går fick vi äntligen reda på Pärs vaccinationstider också, så nu börjar vi få lite bättre översikt så vi kan planera våra första resor lite mera. Som det ser ut med de bokningar vi har, så blir det 2-3 veckors rundor innan vi måste hem för olika avtal. Vi tänker oss att den resan vi är på nu blir i trakterna runt och mellan Vänern och Vättern. Nästa resa blir troligen Östkusten och Öland och andra halvan av maj får vi fundera lite mera på. När vi närmar oss slutet av maj kanske det finns mera information om när det är dags för min vaccination också.

2 svar på ”Första stopp blev Ängsö!

 1. bmlarsreseblogg

  Till fina Ängsö (där vi loggade våra första cacher) kan vi definitivt tänka oss att åka tillbaka och strosa omkring ett par dagar nu när vi inte har någon tidspress. Jag har faktiskt inte fattat än att ledigheten den här gången inte har något slutdatum! Nu får vi snart ut och skotta snö….

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ängsö är jättehärligt och vi har flera cacher kvar att logga, så vi har nog inte varit där för sista gången heller! 😃 skönt att ha gott om tid och vara flexibel!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.