Spännande tid framför oss!

Av | 6 februari, 2021

Vi har en mycket spännande tid framför oss. I slutet av februari jobbar jag min sista dag i mitt nuvarande jobb och sedan blir det en paus från arbetslivet på minst ett halvår! Pär är redan pensionär så vi kommer vara fria att göra precis vad vi vill! Jag antar att ni inte har svårt att gissa vad vi vill göra? Jo, ni har rätt, vi vill så klart åka husbil!

Vi vill åka husbil och hitta dessa underbara platser!

Vi har inte så mycket planer än då det är svårt att planera i dessa tider. Det är svårt att säga hur coronasituationen utvecklar sig; Kommer det en tredje våg eller är vi duktiga så utvecklingen fortsätter neråt? När kommer vi få våra vaccin? Vi är i olika ”faser” så vi behöver besöka vår Vårdcentral vid olika tider, två gånger i var. När öppnar gränserna? Vilka gränser öppnar? Kommer det kännas ok att korsa gränserna? Får vi ens resa inom Sverige? Vi funderar även på att hyra ut huset och bo i husbilen hela perioden. Beroende på hur det blir, så kan det såklart påverka vårt resande att vi inte har en bas att återvända till.

Det vi vet med säkerhet är att vi planerar att hämta ut husbilen från vinterförvaring så snart det är möjligt. Förhoppningsvis redan i mars. När den väl är hemma ska det bytas kamrem, servas, bytas däck samt att vi ska uppgradera säkerheten lite och slutligen flytta in för säsongen. Vi vill inte boka in detta innan vi faktiskt har husbilen hemma och vet att det är väglag för att åka runt på sommardäck, så även detta kan påverka när vi kommer i väg.

Det känns även ganska säkert som att vi kommer få hålla oss inom Sveriges gränser tills vi fått vaccinet. Uppskattningsvis fram till en bit in på sommaren. Vi hoppas vi kan komma i väg redan i april och räknar med att utforska Sverige söder om E18. Kanske passa på att besöka Öland och Västkusten innan turistsäsongen drar i gång för fullt för att undvika värsta trängseln. Under högsäsong reser vi gärna norrut och tar oss bättre tid än förra året.

Så fort gränsen till Norge öppnar och det känns ok att åka dit så kommer vi åka och hälsa på mamma och syster med familj samt kompisar och annan släkt som vi inte sett sen julen 2019. Efter sommaren har vi en förhoppning om att det ska bli möjligt att åka till vårt kära Tyskland och kanske även andra länder ute i Europa. Som sagt, mycket lösa planer som är beroende av så mycket, så vi avvaktar och ser hur det blir. Vi kommer ha huset på ryggen och eventuellt ett hus att åka hem till, så vi har stora möjligheter att var flexibla.

Så, varför ta en paus från arbetslivet? Jag har varit nästan 20 år på samma arbetsplats i mer eller mindre samma befattning, och även om jag trivs bra med roliga arbetsuppgifter och trevliga kollegor i ett tryggt svenskt industriföretag så har känslan av att det börjar bli dags för förändring, och att det skulle vara spännande att prova något annat kommit smygande. Jag vet faktiskt inte vad ”något annat” är än, det tänker jag fundera på under det närmsta halvåret.

Förutom behovet för förändring, så är det stor åldersskillnad mellan Pär och mig, Som nämnt, så är han redan pensionär, och jag är mitt i karriären. Nu är vi båda friska och krya, men vem vet hur det är om 20 år när det är dags för mig att gå i pension? Eller ens om fem år? Vi känner att vi inte vill vänta med alla äventyr tills någon gång i framtiden. Just nu har vi dessutom ekonomin att genomföra detta, så då känner vi att trots alla osäkerheter så är NU ett perfekt tillfälle att passa på!

Ja, varför skulle vi inte passa på när vi har möjligheten?

Under ledigheten kommer jag starta en enskild firma för att kunna styra upp extrajobb som översättare som jag redan gör lite. Det kommer även några förfrågningar gällande samarbeten på bloggen, och om något blir av framöver så skulle det kännas bra att kunna göra det på ett ordnat sätt. Kanske dyker det upp andra möjligheter för extraknäck också! Kanske tycker jag det är roligt och kanske går det så bra att jag satsar vidare på detta och kanske börjar jag läsa platsannonser till hösten.

Trots alla osäkerheter, så ser vi fram emot att återigen ha en längre ledighet tillsammans. Vi var ju fyra månader i Tyskland i 2018 och det gav definitivt mersmak. Förhoppningsvis kommer vi få njuta av allt det härliga husbilslivet har att bjuda på, upptäcka nya platser, träffa släkt och vänner (på behörigt avstånd om det krävs), sänka axlarna, njuta utav livet och ladda för en nystart. Det är verkligen en spännande tid vi har framför oss och vi hoppas världsläget inte kommer begränsa oss allt för mycket!

26 svar på ”Spännande tid framför oss!

 1. Kors och Tvärs

  Viklet klokt beslut. Den tid ni har kommer ju inte tillbaka som precis som du skriver – lev här och nu! Ni kommer inte att ångra er
  Kram

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Tack för fina ord! Det är båda skrämmande och spännande på en och samma gång, men jag tror att vi skulle ångra oss om vi inte passade på, så nu kör vi!

   Svara
  2. Inger Ljungstrand

   Här och nu är liksom det ends och bästa alternativet!
   Bra tänkt!
   Ser fram emot att läsa om ert äventyr!
   Inger

   Svara
   1. ReiseLinda Inläggsförfattare

    Kul att du vill hänga med på äventyr! 😃👍🏼

    Svara
 2. Eva

  Åh, så härligt! Ni kommer få det fantastiskt hur det än kommer se ut i världen. Uppdatera oss ofta! 👍🏻

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Vi ska göra det bästa av det som bjuds och självklart tar vi med er på resan! Räknar med mera aktivitet på bloggen framöver när husbilen kommer hem och jag inte har ett jobb som tar en massa tid :-).

   Svara
 3. Anna Forsberg

  Härligt att läsa! Som du säkert redan vet älskar jag aktiva beslut för att uppleva sitt liv. Glad att ni har en spännande tid framför er!

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Tack! 😃Jag är helt på din linje med att själv sitta i förarsetet för sitt eget liv. Nya beslut kommer efter sommaren! 😃👍🏼

   Svara
 4. Ann

  Lycka till det kommer att komma en bättre tid!
  Vi gick i pension- ett år tidigare för att kunna åka ut med husbilen- båda två lagom till pandemin bröt ut.
  Nu jobbar jag åter igen med att vaccinera mot covid..men ser framemot ett härligt husbilsår 2021🚍
  Till dess håll i och håll ut 🙂

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Vi hoppas på bättre tider, men kommer göra det bästa utav det vi får! 😃👍🏼 Hoppas ni får ta er an pensionärslivet på riktigt snart igen!

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Tusen tack! 😃👍🏼 Det tycker vi också!

   Svara
 5. Zlatko Schneberger

  Grattis för den extra ledigheten och det är bra beslut vem vet vad livet har i sitt skötte ..kanske ses i Rendsburg ..det är mitt första anhalt 🙂

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Tack! 😃Ja, vi har ju träffats där förut, så vem vet! 😃👍🏼

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Tack! 😃👍🏼 vi hoppas det blir rätt! 😂

   Svara
 6. bmlarsreseblogg

  Så rätt ni tänker! Vi försöker också ta vara på varenda dag och arbeta hinner du i massor med år. Hoppas vi ses när ni kommer söderut! Även om vi har det lite fullt upp med flytt och röj så hinner vi alltid planera in tid för vänner och husbilsresor…

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Det känns helt rätt nu och det ska bli en spännande sommar. Hoppas så klart vi kan få till en träff! 😃👍🏼

   Svara
 7. The Dreamteam

  Grattis till ett klokt beslut ❤️👍ni gör helt rätt att satsa på egentid nu när ni mår bra och har möjlighet. Kommer ni förbi Oskarshamn så hör av er för tusan🙏En bra ställplats finns i hamnen. Kram på er ❤️

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Tack! 😃👍🏼. Mycket sannolikt att det kan bli ett stopp i Oskarshamn. 👍🏼

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Tack så mycket! Kul att du hänger med på resan!

   Svara
 8. Nils-Åke Hansson

  Man vet inte hur lång tid man har! Vi har inte ångrat att jag gick hem vid 62 år Birgitta hade varit hemma 7 år redan vi är årsgamla. Ta vara på tiden.

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det gäller att inte vänta flr länge! Ska bli härligt med detta äventyr, så får vi se vad nästa steg blir!

   Svara
 9. FREEDOMtravel

  Vilket härligt beslut ni tagit!!! Och det som är bra med husbil är ju att man kan anpassa sig, ni kan resa i Europa eller Sverige, beroende på vad som passar. Hoppas på bättre tider!!

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det är superspännande! Och man har definitivt alla möjligheter att vara flexibla med husbilen!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.