Mera Tyskland när vi ska vara med på Strandkorgsutmaningen!

Av | 12 maj, 2019

Tysklandsresorna duggar tätt sista halvan av maj, och när vi kommer hem från vår Berlinresa blir det till att börja packa husbilen. Då ska vi vara med på en gruppresa arrangerat av Helena och Peter på bloggen Freedomtravel tillsammans med Tyska Turistbyrån och Stena Line. Resan har det spännande namnet Strandkorgsutmaningen.

Strandkorgar i Sellin

Freedomtravel har tidigare skrivit om resan här och här. Resan börjar i Göteborg där vi tar färjan till Kiel over natten. Sedan går färden längs Östersjökusten bort till Rügen som också får ett besök innan vi tar färjan hem från Sassnitz en vecka senare. Vi har inte fått veta så mycket om programmet än, men av platser har Sjöområdet Seenplatte, Mecklenburgs Östersjökust, Schwerin och Rügen nämnts. Vi har åkt färja mellan Trelleborg och Sassnitz ett par gånger, så vi har åkt över Rügen med både bil och husbil, men det enda stoppet vi har gjort på Rügen var i Sellin förra året. Vi ser med andra ord jättemycket fram emot att uppleva områden av Tyskland som vi inte besök tidigare!

Vi kommer vara sju husbilar som reser tillsammans på resan. Helena och Peter träffade vi på Kielfärjan förra året och det ska bli kul att träffas igen. Två andra bloggpar som vi följt ett tag ska också med på resan och det ska bli roligt att träffas live. Dessa bloggare har skrivit om Strandkorgsutmaningen här och här. Övriga ekipage har vi bekantat oss lite med i en chattgrupp inför resan och det verkar som ett trevligt gäng!

Men vi ska inte bara ha trevligt, vi ska tävla också! Detta vet vi dock inte mera om än att resultaten dagligen kommer att presenteras på Tyska Turistbyråns Facebooksida. Så om ni vill kolla hur det går för oss, så kan ni hålla koll där. Går det bra, kommer det självklart stå här i bloggen också. Blir det tyst har vi sannolikt för mycket att göra för att skriva om dåliga resultat… Vi kommer att tävla under lagnamnet ”Team Fritz”, efter vår maskot som har åkt med oss i husbilen sen förra sommaren.

Vår maskot Fritz.

Jag har alltid lagt mycket tid på att planera rutter och läsa upp mig på destinationer innan vi skaffade husbil. Efter att vi skaffade husbil har jag minskat planerande rätt så mycket. Jag har fortfarande koll på destinationer och möjliga resmål, men vi tar saker lite mera på studs när vi väl är ute och reser. Att gå från att vara planeringsnerd till att lämna planeringen helt i någon annans händer ska, som mycket annat med denna resa, bli riktigt spännande…

Har du rest i dessa områden? Har du i så fall förslag på vad dom kan ha hittat på åt oss så att jag kan läsa upp mig lite och vara förberett?? Lämna i så fall en kommentar eller skicka en lång epost så inte de andra ser det.

OBS! Jag hoppas ironin lyser igenom i ett par av de sista styckena)

 

8 svar på ”Mera Tyskland när vi ska vara med på Strandkorgsutmaningen!

 1. Nils-Åke Hansson

  Rügen besökte vi mycket för några år sedan. Så snirklade vi oss fram till Lübeck upp efter kusten,
  Vi gillar Rügen och Binz .

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Binz ser fint ut, kanske blir det ett stopp där?

   Svara
 2. Britt-Marie Lundgren

  Visst är det lite spännande och annorlunda att inte ha en aning om vad vi ska göra eller vilka platser vi ska besöka. Alla vi som reser på egen hand är så vana att planera och ha ansvar så det här känns verkligen annorlunda.
  Det ska hur som helst bli kanonkul och vi får inte roligare än vi gör det till!

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det ska bli riktigt roligt! ???

   Svara
 3. Daniela / Discovering The Planet

  Det är ganska kul att släppa kontrollen ibland. En gång om året reser jag med min syster och mor. Då bokar jag hotell och flyg och lägger resten i systers händer. Jag googlar inte ens destinationen :). Både avslappnade och kul. Kommer så klart följa er roliga resa. I skrivande stund är jag i Tjeckien med Helena och Peter 🙂

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Jo, vi är inställda på att ha kul och ser fram emot att det kanske dyker upp aktiviteter som vi inte normalt skulle göra, men lite otäckt är det! Ha så kul i Tjeckien.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.