Bara fyra dagar kvar…

Av | 11 maj, 2019

…. till vi ska resa till Berlin!

Vår förra vistelse i Berlin blev ju lite kortare än tänkt på grund av ett inställt flygplan. Då kändes det skönt att veta att det bara var två månader till nästa besök, och nu äntligen är det alltså bara fyra dagar kvar till avresa.

Jag berättade om en av våra hobbyn, geocaching, i mitt förra inlägg, och huvudanledningen till denna resa är ett så kallad giga-event som går av stapeln under vårt besök. Men ni kan vara lugna, även om vi säkert kommer nämna geocaching i några inlägg framöver, så kommer inte bloggen förvandlas till en geocachingblogg! Vi har lagt in tid för andra aktiviteter också, samt att några av de platser vi kommer besöka i samband med geocachingen är platser som är värda ett besök även för ”vanliga” turister!

Kurfürstendamm.

Funkhaus Berlin – Kommer vara lokal för det stora eventet vi ska besöka. Hallen vi ska vara i rymmer 9500 personer och är som oftast en konsertlokal. Funkhaus Berlin var radiohus i Berlin på DDR-tiden och många av byggnaderna är väl bevarade och är fortfarande i användning till olika ändamål. Det ska bli roligt att besöka ett, för oss, nytt område av Berlin samt få se Funkhaus som låter som en spännande eventplats!

Fort Hahneberg – Hit ska vi på för-event och omvisning dagen innan det stora eventet. Fort Hahneberg är ett preussiskt fort från 1880-åren som ligger i utkanten av stadsdelen Spandau väst i Berlin. Fortet har aldrig använts till militär aktivitet, utan har varit medicinsk arkiv och använts för tillverkning av segelflygplan. I dag bor det bland annat en fladdermösskoloni där.

Restaurang Himali – Är en nepalesisk restaurang i Berlin som vi kommer besöka för första gång. Det blir även första gång vi besöker en nepalesisk restaurang och då är det roligt att det blir buffé så man får prova lite olika. Hit ska vi tillsammans med drygt 30 andra från hela Europa som jobbar frivilligt inom geocachingen, varav vi inte känner någon sen tidigare. Det ska bli spännande och säkert jättetrevligt.

Förutom dessa planerade aktiviteter så har vi inte bestämt så mycket mera än att vi ska shoppa några timmar då vi behöver lite nya sommarkläder. I övrigt har vi bra koll på Berlin och har uppslag både på saker vi vill göra och saker vi vill göra igen, så övrig tid fyller vi på eftersom!

Bilden är bara för illustration och har inget med innehållet att göra.

4 svar på ”Bara fyra dagar kvar…

 1. Anna / boihusbil.se

  Vad härligt att komma iväg till Berlin igen, ni som gillar Tyskland så. Har inte varit i Berlin, är lite för stor stad för vår smak, men känns samtidigt som något vi vill ha sett. Så en dag besöker vi nog Berlin också. Ha en skön resa!

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Tack för det!!
   Berlin och Tyskland är alltid roligt! Berlin är en stor stad, men har mycket grönt och många mindre centrum. Tror det är en anledning att vi trivs där!

   Svara
 2. Britt-Marie Lundgren

  Vad kul för er att komma tillbaka till Berlin som verkar vara en av era favoritstäder.
  T o m jag hittade några cacher igår på vår fotoklubbspromenad i Falkenberg. Jag gick tillsammans med en riktig entusiast vad gäller detta!

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det ska bli kul med lite Berlin igen! Roligt att du hittade några cacher! Vi hittade en vid Dalälven i går och ska leta efter en till innan vi åker hemåt i dag.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.