En vecka hemma längs Upplandskusten

Av | 21 juni, 2021

Efter att jag fick en vaccintid på kort varsel, avbröt vi vår vistelse i Dalsland och åkte hem. Efter att jag fått min första spruta var det bara en dryg vecka till Pär skulle få sin andra spruta och vi hade kört en hel del husbil på sistone, så vi bestämde oss för att hålla oss i vårt hemområde. Alla platserna besökte vi även förra året om ni vill läsa och se mera foton.

Kallerö

Vi började med ett par nätter i Kallerö. Har du följt oss ett tag, så vet du att detta är ett favoritställe endast en kvarts resa hemifrån där vårt hus bor. Det är en före detta naturcamping som numera är en populär fricampingplats. Lite för populär vissa helger och i högsäsong, så vi försöker åka dit i veckorna och på höst och vår. Denna gång blev det sex-sju bilar innan det var läggdags och det var precis lagom.

Det var härlig sol. när vi kom fram och vi kunde sitta ute och njuta en stund. Vi tog även en promenad till fågeltornet vid Harudden för att öva lite fotografering med vårt relativt nya objektiv. Vi fick sällskap av att par fågelskådare, så det blev en trevlig stund.

Häftig färg på byxorna!

Dagen efter skulle det komma 40 mm nederbörd och alla andra lämnade. Vi bestämde oss för att stå kvar och var faktiskt inte utomhus på hela dagen! Rätt skönt att bara ta det lugnt, läsa, jobba, planera och så vidare.

Fint innan regnet kom…

Kustvy – Ängskärs Brygga

Dagen efter allt regnet åkte vi till ställplatsen vid Ängskärs Brygga som numera bytt namn till Kustvy. Platserna var lite bättre uppmärkta än senast och numera måste man boka och betala platsen på nätet. Vi kollade bokningsstatus innan vi åkte och bokade och betalade platsen när vi hade parkerat. Hemsidan har bra information om platserna och karta så man kan välja en plats vid bokningen. I övrigt var det inte så stor skillnad. Vi tycker tyvärr det är lite dyrt i förhållande till vad man får, men absolut värt det för nån natt i den fina miljön. Tyvärr var inte vädret så bra här heller och restaurangen var inte öppen, så vi satt mest inne i husbilen och strosade lite runt vid ställplatsen bara.

Fin plats på Bryggan på ställplatsen Kustvy.

Gudinge Hamn

Gudinge är ytterligare en favorit. En enkel ställplats i en mysig liten hamn på Hållnäshalvön. I Gudinge fick vi äntligen bättre väder och kunde sitta ute och njuta, ta några promenader, och vi gjorde även första lite längre turen med våra nya elcyklar. Ställplatsen har dass och el, men uppgradering av servicehus pågår och vad vi förstått blir det riktiga toaletter och möjlighet för latrintömning. Här är ett par foton från våra dagar i Gudinge:

Fin kväll i Gudinge.
Ena stranden i Gudinge. Det blev inget bad på oss.
Ny skylt som vi inte sett tidigare! Precis lagom med 10 husbilar.

Kallerö igen

Efter dagarna i Gudinge blev det en natt till i Kallerö på vägen hem. Denna gång gick vi bort till grillplatsen som ligger en bit bort om man följer stigen in till höger längs vattnet när man står och kollar mot bryggan. Vi fiskade lite, men tyvärr blev det fläsk till middag…

Trevligt och rofylld, men ingen nappade!

Andra dosen och hemmafix

Sen åkte vi hem till vårt hus där vi röjde i husbilen, sålde en av våra gamla cyklar, tvättade kläder, klippte häcken, fick spruta som vi firade med lite sushi. Fullt upp med andra ord. Men sen kunde vi rulla i väg för fem och en halv vecka innan det är dags för familjens sista spruta. Så skönt att kunna lämna för en längre period efter att ha åkt fram och tillbaka till hemmet varannan vecka i två månaders tid.

Kanongod sushi från Wave sushi

4 svar på ”En vecka hemma längs Upplandskusten

 1. Pierre

  Hej Linda,

  Ser ut att ha det bra… många härliga bilder 🙂

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, vi mår bra och upplever härliga Sverige! 😃👍🏼

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, jag tror många missat sitt hemområde! Tack vare geocaching hade vi redan koll, men det är oavsett härliga platser att återbesöka när man inte har obegränsat med tid! 😃👍🏼

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.