Äntligen dags att börja förbereda husbilen för inflyttning!

Av | 15 mars, 2022

I fall ni har missat det, så har vi sålt huset och ska flytta in i husbilen. Under en dryg månad har vi haft fullt upp med försäljningen samt en massa jobb med att att packa, sälja, ge bort och slänga saker. Nu har vi kommit så långt att det inte är jättemycket kvar som vi vill göra medans vi fortfarande bor kvar i huset, viss trivsel vill vi ju ha. Förutom att vi haft mycket annat att göra, så har det legat snövallar på taket och runt hela husbilen tills för några dagar sedan. Men med god hjälp från solen och oss, så är det nu åtminstone fritt för snö på taket och vid bodelsdörren och det är äntligen dags att börja förbereda husbilen för inflyttning!

Första steget var att ta av taktäcket som vi haft på för att skydda taket lite från väder och vind och för att göra det enklare att skotta av taket om det skulle vara ett behov för det. Det har inte varit något behov för skottning, men det var hyfsat rent och i stort sett torrt på taket efter vi tagit av täcket, så det har gjort sitt jobb.

Stropparna har blockerat dörrarna.

Som ni kan se så på bilden ovan, så har taktäcket stroppar som har spänts runt och under hela husbilen, och dessa har tyvärr spärrat för både garagedörrar och bodelsdörren. Det är möjligt att vi kunde ha varit uppmärksamma på detta innan vi satte fast det, men nu blev det som det blev. På grund av detta har husbilen inte varit riktigt tillgänglig för att börja fixa, så att få bort täcket var ett viktigt steg.

Vi skrev ju ett blogginlägg och gjorde en film om 23 förbättrigsmöjligheter för vår husbil för ett tag sen. Två av dessa var menat som en hälsning till de som gör husbilar om att tänka till lite bättre nästa gång och tyvärr inget vi kan eller kommer göra något med. Fem punkter var redan åtgärdade och vi hoppas detta var bra tips som ni också kan ha nytta av. De flesta andra punkterna har vi planer om att göra nu innan vi flyttar in husbilen, eller åtminstone innan vi lämnar huset. Sen har det dykt upp några nya punkter, men det får vi återkomma till när vi kommer så långt i vårt fix.

Då taktäcket var borta drog vi i gång direkt, och första punkt på listan blev att fixa soptunnan. Den har varit ett irritationsmoment sen vi köpte husbilen. Nu hade vi hittat foton i en brittisk Bürstnergrupp på Facebook där någon hade hittat en klurig lösning som vi ville testa. Vi tycker själva vi fick till det rätt så bra och hoppas det kan bli en permanent lösning. Fotot nedan visar hur det ser ut, men om ni vill se hur vi gjorde så kan vi rekommendera att hålla kolla på vår YouTubekanal där det snart kommer en video som visar hela processen. Då soptunnan var fixat, var det dags att torka ur kylskåpet efter vintervilan och byta ut luckan till frysen, grönsakslådan och några dörrhyllor som behövde förnyas. Så skönt att det är helt och rent tills vi ska börja flytta in. Sen mätte och kollade vi lite på ett par saker som vi inte kommit åt på grund av taktäcket, så nu har vi antigen beställt prylar eller har en plan för de flesta åtgärderna.

I stället för den sköra bygeln blev det ett gummiband.

På grund av andra aktiviteter kommer det dröja ett par veckor innan vi sätter på värmen och börjar kolla att allt fungerar som det ska efter vintervilan. Tills dess blir det att fortsätta att pyssla med punkterna från listan, städa och kanske flytta in lite grejer som vi inte använder i vardagen. Om en månads tid bor vi troligen i husbilen på tomten och har huset som servicehus under tiden vi tömmer och förbereder det för överlämning. Förhoppningsvis blir det även tid för ett par kortare turer i närområdet efter att vi flyttat in.

Om du som läser detta är husbilsåkare behöver vi väl inte ens säga att vi längtar tills allt är klart och säsongen kan börja. Extra spännande såklart att det blir tillsvidare denna gång, men just därför har vi kanske lite mera tålamod och vill se till att vi verkligen fixar allt vi vill fixa medans vi har tillgång till mera plats och verktyg. Just därför har vi också extra mycket att göra just nu, men vi tänker ta oss tiden att åka till Kista på mässan Husbil Stockholm i helgen som kommer. Kanske kan vi få lite extra inspiration, kanske blir längtan extra stor, förhoppningsvis träffar vi husbilsvänner och får en trevlig dag med lite roligt på programmet! Kommer du på mässan?

7 svar på ”Äntligen dags att börja förbereda husbilen för inflyttning!

 1. Anna-Lena Jacobsson

  Var köper ni listen till markisen? Vi behöver byta våran.

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Vi har hittat den på Campingvaruhuset.se. Har inte fått hem den än dock.

   Svara
 2. Kristina

  Hej
  Vi har sett era filmer, jättebra för oss som är nya med vår husbil. Vi har en Burstner Exxo 7,29. Det vi såg som ni har gjort såå bra är de stänger ni satt in vid hyllorna i kylskåpet, men vi har inte hittat dom via nätet. Har ni ngn uppgift var man kan köpa dom?

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Vi har köpt dem fysisk i Campingvaruhuset i Enköping. De har webbutik också, och där heter det ”stödstång, ställbar”. Se till att beställa rätt längd bara. Har även sett dessa i andra campingbutiker, så om du har nån i närheten.

   Svara
 3. Pingback: 1000 prenumeranter på Youtube och förberedelserna fortsätter! - ReiseLinda

 4. Åke Johansson

  Hej på er!
  Tack för era inspirerande filmer! Ni har verkligen väckt intresse för Tyskland och Portugal.
  Vi har lite funderingar ang. säkerhetstänk och då i synnerhet larm. Har för mig att ni har installerat Prosafe från Jr larmcenter och då undrar vi lite över era erfarenheter av detta larm?

  Tack på förhand!
  Åke & Katarina

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Hej,
   Det stämmer att vi har larm därifrån, vi hade tyvärr otur att få larmgivare med dåliga batterier, så der var lite struligt i början, men vi har fått god hjälp. Om det har skrämt några tjuvar är svårt att säga, men vi känner oss säkrare och det har inte hänt något.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.