1000 prenumeranter på Youtube och förberedelserna fortsätter!

Av | 22 mars, 2022

I helgen som var, precis lagom till leveransen av våra nya tröjor, passerade vi 1000 prenumeranter på vår YouTube-kanal! Vi tycker verkligen det är roligt att göra filmerna och dela våra upplevelser och erfarenheter på detta vis, och det är jätteroligt att så många tittar! Ni behöver dock inte vara oroliga för att bloggen ska försvinna, då vi tycker båda kanalerna behövs. Även om det i bland kan bli lite lika, så är det vissa saker som passar bäst på bloggen och andra som passar bäst på YouTube. Ni får själva välja vart ni vill följa och välja att hoppa över om ni hört något tidigare!

Vad tycker ni om tröjorna?

Ungefär samtidigt som vi passerade den fina milstolpen och fick våra tröjor var det dags att åka på husbilsmässa i Kista. Iklädda våra nya tröjor så klart! Mässan var mycket mindre än sist vi var där, men den var trevlig och vi fick både shoppat, kollat i husbilar, träffat andra bloggare och vloggare och det var extra roligt med alla följare som sa hej! Vi är ju inte på jakt efter husbil just nu, så vi kollade inte in i så många, men vi hann få information om en ny toalett som verkade intressant. Den tar hand om toalettavfallet på ett sånt vis att det hamnar i gråvattentanken och töms tillsammans med gråvattnet. Det kanske har funnits ett tag, men det var helt nytt för oss. Hoppas vi får höra lite erfarenheter om detta framöver. Är det någon av er som läser som har en sån toalett i husbilen?

Vi har inte haft grill i husbilen tidigare. Dels för att kolgrillar inte får användas på många ställen och dels för att vi tycker att gasolgrill inte är det samma som kolgrill. Efter en tids tankeverksamhet slog vi till slut till på en Cadac-grill på mässan, så nu kan vi variera oss lite och göra mat både inne i husbilen och utanför. Vi har redan börjat testa den hemma på verandan, och testet gick så bra att vi ser fram emot trevliga kvällar med lite finare vyer och matlagning utomhus när vi väl bor i husbilen!

Nöjda med första testet

Avdukningen av husbilen och de första förberedelserna som vi skrev om i förra inlägget har nu även blivit en YoutTube.film, så om ni t.ex vill se hur fint det blev med nya hyllor i kylskåpet och hur vi fixade till vår soptunna, så kan ni kolla in där när ni läst klart. På YouTube-fronten har vi även klippt ut en del av en tidigare film där vi visade vilka ställplatsappar vi använder, och gjort det till en egen liten film, då vi får många frågor om detta. Den filmen hittar ni här.

Annars gjorde ju avdukningen det möjligt att komma åt och mäta och kolla lite, så förra veckan blev lite av en beställningsvecka. Vi har beställt list till markisen, material för att isolera inne i skåpen och vi har varit till bygghandeln och köpt det som behövs för att göra några nya hyllor. En del av detta har vi redan fått och börjat jobba med, och vi har även pysslat på med ett par andra punkter från filmen med 23 förbättringsmöjligheter på vår husbil. Mera om detta i nästa film och blogginlägg.

På väg för att fixa med marksilisten

På tal om beställningsvecka så har vi även beställt miljömärke för Frankrike. Vad vi förstått så går inte detta att köpa på plats, så då passar vi på att göra det medans vi fortfarande bor bredvid vår brevlåda. Miljömärke för Tyskland har vi redan och vi tror inte det är några flera vi behöver ha klistrade på husbilen. Har du några andra som du kan tipsa om? ”Döda vinkeln”-skyltarna som behövs i Frankrike har vi koll på, men inte beställt än.

Då vi planerar att åka till Norge i sommar har vi även beställt en transponder för automatisk registrering och betalning av vägtullar. Nästa steg blir att beställa färjekortet som vi kommer koppla till transpondern för vägtullar. På så sätt kan vi få upp till 50% rabatt på många av färjorna i Norge. Om vi förstått rätt behöver man även det fysiska färjekortet som kommer komma i posten när vi beställer och kopplar detta. Vi återkommer med ett eget inlägg om detta längre fram, då det är en del att tänka på. Vi vill bara passa på att säga att det krävs ingen transponder eller kort för att åka till Norge, men beroende på vart och hur man planerar att åka, så kan det finnas en hel del att spara på detta. För oss blir det dessutom smidigt att inte få en räkning i posten som man får om man ”bara åker”.

Förutom alla punkter vi prickar av och saker vi beställer, så går vi hela tiden och plockar och fixar i hem och trädgård för att göra färdigt. Vi säljer, slänger, sorterar och packar saker. Inom kort ska vi boka service och koll av gasol på husbilen och snart kommer vi flytta in i den så vi kan börja sälja möbler och ta hand om sånt som vi använder i vardagen hemma. Även om vi har många bollar i luften just nu, så känns det som vi har kontroll och kommer hinna klart i i god tid. I värsta fall får vi lägga i en växel till, men vi gillar inte att stressa!

2 svar på ”1000 prenumeranter på Youtube och förberedelserna fortsätter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.