Liten uppdatering med fyra veckor kvar

Av | 15 april, 2022

När jag skriver detta så är det fyra veckor kvar tills vi ska lämna huset, och vi jobbar på på flera fronter. Ett par veckor med kallare väder och snö i början av april har gjort att förberedelserna på husbilen och flytten dit har fått vänta lite, men vi har i stället gjort mycket i huset och fixat med annat under tiden. Innan snön kom hann vi dock med lite förberedelser på husbilen som ni kan se i denna film. Både genom frågor från er och det jobb vi gör, så har vi fått en hel del uppslag till blogginlägg om våra förberedelser, våra prylar och andra praktiska saker som vi kommer skriva om framöver. Men mitt i allt som sker just nu, finns inte riktigt överskott eller inspiration att skriva så mycket, så det får vänta tills det lugnat sig lite. Fortsätt att kom med era frågor och funderingar dock, vi lovar att återkomma! Tills dess, så får ni en liten uppdatering om läget just nu.

Som vi har nämnt tidigare, så kommer vi magasinera en del saker och några få möbler. Vissa saker är av personligt värde för oss och en del är sånt som vi gillar och tycker är praktiskt att ha när vi skaffar oss en bostad igen. Vi tror dock att nästa bostad blir betydligt mindre än den vi har i dag, så många av möblerna vi har kommer vara för stora när det blir dags. Dessa har vi därför sålt. Andra möbler och saker är utslitna, dessa kommer vi slänga. Senaste tiden har vi lagt mycket tid på att packa och göra oss av med saker. Vi är fortfarande stammisar på återvinningen, och det är ett jämt flöde här hemma av folk som hämtar saker vi gett bort eller sålt. Det har troligen aldrig tidigare varit så mycket trafik på våran gata… Vi har packat ner allt vi inte behöver i vardagen och som inte ska med i husbilen och kört till vårt förråd, och det är flera rum i huset som börjar eka tomma. Det finns fortfarande några högar med papper och ”diverse” som ska hanteras, men nu är det inte mycket kvar som vi kan eller vill göra i huset innan vi bor i husbilen.

Eventuellt har vi hyrt för stort förråd!

Flytten till husbilen har som sagt dröjt lite på grund av vädret, men snart så… Vi har sommardäck på husbilen och vi ville gärna komma i väg på service innan flytten. Nu är service äntligen bokad och sker om en vecka, och vädret ser ut att bli så bra att vi kommer få gjort de sista förberedelserna innan dess. Vi har ett par lister som ska på plats, vi ska kolla att allt fungerar som det ska efter vintervilan och vi ska städa, bädda och flytta in saker som vi bara använder i husbilen. När servicen är klar och vi vet att husbilen är redo, så kommer vi flytta in resten och kalla den hem!

I förbindelse med att vi har packat och sorterat har vi samlat många av sakerna vi ska ha med i husbilen på en plats, och för ett par veckor sedan gjorde vi en liten film där vi visade några av dessa. Den filmen kan ni se här. Jag har även hunnit med en liten promenad där jag filmade ställplatserna och campingen här i Östhammar samt lite av staden. Av naturliga skäl har vi inte själva övernattat där än, så vi får återkomma med recensioner när och om vi testar platserna framöver, men tills dess så kan ni titta på filmen här. Har du besökt Östhammar och övernattat på någon av dessa platserna?

Mitt uppe i allt detta så har vi passat på att gå till optiker, tandläkare, läkare, beställt lite saker och fixat med sånt som är praktiskt att göra när vi fortfarande har en fast punkt och bor bredvid vår brevlåda. Allt detta går så klart att göra och hantera även när vi bor i husbilen, men vi tycker det har varit skönt att få det gjort nu, så vi kan känna oss så fria som möjligt när vi lämnat huset.

Kommande vecka blir det fokus på husbilen, och om vädret håller i sig, så kommer vi även snygga till trädgården. Vi bodde ju i husbilen hela förra sommaren också, så den behöver det. När vi väl flyttat in i husbilen kommer vi ta ett par dagar ledigt och rulla i väg med den innan vi packar och tömmer det sista från huset. Sen är det städningen samt göra oss av med personbilen som är kvar.

Även om vi har fått justera planerna lite på grund av vädret, så känner vi att vi ligger bra till med allt. Det är många bollar att hålla reda på, men än så länge så har vi inte behövt stressa. Vi hoppas vi kan behålla lugnet sista fyra veckorna också, innan vi på riktigt kan sänka axlarna och börja vårt nya nomadliv!

Första turen går troligen till denna favoritplats nära är vi bor.

4 svar på ”Liten uppdatering med fyra veckor kvar

 1. bmlarsreseblogg

  Så härligt att det snart är dags för flytt till husbilen!
  Jag minns hur vi tyckte vi låg så bra till i tid men de sista dagarna blev trots det hektiska, kanske mest för att vi plötsligt lovade våra köpare att flytta in lite tidigare…

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ska bli så skönt, då behöver vi inte fundera på vad vi måste vänta med, då är det bara att göra! Hoppas vi klarar oss utan stress, men vi är berädda på att det kan krävas lite högre tempo mot slutet! 😂😂

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Det har tagit en del år för oss att komma hit, men när det hände gick det otroligt fort! Om ni verkligen vill så kommer det ske😍

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.