Nu bor vi i husbilen och premiärturen gick bra!

Av | 26 april, 2022

Under förra veckan jobbade vi på med de sista sakerna från vår lista med förbättringsmöjligheter på vår husbil. Det är fortfarande ett par punkter kvar, men det är sånt som vi kan ta lite eftersom. Vi testade även av att allt fungerar som det ska efter vintervilan med vatten, gasol, värme, kylskåp och spis, och vi gjorde rent våra två toakassetter och smörjde packningarna på dem. Allt gick bra förutom att vi hittade en liten vattenläcka i utrymmet för toalettkassetten. Det visade sig vara en slang som hade skruvat loss sig, så det var lätt åtgärdat. Det visade sig också att vredet på ena gasolplattan hade fastnat. Vem vet hur länge den varit fast, för den lågan använder vi inte så mycket. Med lite silikon- och WD40-spray har även det löst sig (pun intended).

När allt fungerade som det skulle, var det dags för storstädning. Vi brukar ställa av husbilen om vintern, och då tömmer vi den i stort sett på allt. Både för att det inte ska vara frestande för möss och liknade att boa in sig, men även för att kunna tvätta allt tyg, diska alla köksprylar och för att komma åt och torka av alla hyllor och vrår så det känns fräscht och fint inför ny säsong. Som så många andra har vi äntligen kommit på det där med att använda en blandning av ättika, diskmedel och vatten för rengöring, och duschen i husbilen är numera renare än nånsin! Det är en anledning att blandningen kallas ”mirakelmedel”.

Efter städningen var det dags att bädda sängen och börja flytta in. Även om vi långt ifrån var färdig inflyttade så kunde vi inte motstå frestelsen att sova i husbilen när sängen väl var bäddad… Vi sover oftast bättre i husbilen än i huset och första nätterna om våren, och speciellt denna vår, är alltid lite speciella!

Efter första natten i husbilen var det dags att åka till Österbybruk för service på husbilen. Den skulle ta ett par timmar, så vi bestämde oss för att slå ihjäl tiden med en promenad i den trevliga bruksmiljön och runt herrgården. När vi sedan upparbetat oss lite aptit, blev det ett besök på Hembageriet för en lätt lunch. Lite fika till kvällen blev det också. Ska man tolka av vad det frågades efter när vi var där så är det ”Österbybulle” man ska köpa. Tyvärr tog de slut under tiden vi åt, så det blev inga på oss (och en del andra).

Österbybruks Herrgård.

På väg hem från verkstaden passade vi på att byta en gasolflaska och noterade att priset hos Byggmax har gått upp 30 kr sen förra året. Nu kostar det 415 kr att byta en P11 där. Vi fyller gärna på flaskorna på platser där det är möjligt. Det är som oftast lite billigare, men tyvärr har vi ingen sån plats i Östhammar och vi behövde verkligen en ny flaska. Här på hemsidan har vi en karta där vi samlar platser att fylla gasolflaskor, så om du har några platser du brukar använda, så blir vi jätteglada om du hör av dig så vi kan fylla på kartan. Länk finns längst ner i inlägget.

Väl hemma fortsatte vi att flytta in, och ett par dagar senare var det dags för premiärtur. Nu har vi jobbat hårt i snart tre månader, först för att göra i ordning för försäljning, och sedan med att tömma huset och förbereda husbilen, så nu tyckte vi det var dags för en paus. Att åka i väg på en liten ”testresa” är dessutom alltid bra för att kolla att allt verkligen funkar som det ska och för att komma på vad man har glömt. Vi åkte till Kallerö, en härlig fricampingplats endast 20 minuter hemifrån som vi gärna besöker när vi bara vill komma bort en stund. I framtiden kommer vi säkert mellanlanda där när vi har ärenden i vårt hemområde.

Det blåste en hel del från norr, så mycket av tiden var det inte så skönt att vara ute, men det blev ett par promenader, fika i solen och även en stund med fiskespöt. Allt fungerade som det skulle och vi passade på att organisera en del som vi packat med oss i full fart. Det blev verkligen den paus vi behövde, och nu är batterierna laddade för att ta tag i det sista i huset.

Vår favoritplats vid vattnet i Kallerö.

Här hittar du blogginlägg och filmer om en del av det vi skrivit om i detta inlägg:

23 förbättringsmöjligheter på vår husbil (blogginlägg)

23 förbättringsmöjligheter på vår husbil (film)

Sista rycket innan vi flyttar in (film)

Vi visar upp en del av våra husbilsprylar (film)

Våra kartor (den andra visar gasolfyllningsplatser)

14 svar på ”Nu bor vi i husbilen och premiärturen gick bra!

  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Så hyggelig. Det er nesten mine hjemtrakter! 🙂

   Svara
 1. bmlarsreseblogg

  Så härligt att allt fungerat och 16 dagar går trots allt ganska fort…
  Ni får passa på och byta gasoltub om ni kommer ner till våra trakter. Erikssons husvagnar i Stenstorp har länge haft billig gasol som sin grej. I höstas höjde de från 250 till 275 kronor. P g a kriget steg gasolpriserna så nu fick vi betala 345 kr, vilket jag antar fortfarande hör till de billigaste priset.
  Ha det så gott! Vi njuter husbilslivet men oj så fort dagarna går…

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Tack för tipset, jag noterar. Ni verkar ha en härlig resa! Den kommer vi kopiera nåt år!

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Känner til den listan, men tycker det är oklart vilka platser som fyller lösa flaskor.

   Svara
 2. Backe

  jag fyller mina flaskor i Örkelljunga vid Skåneporten. Fyllde en tysk 11kg för tre veckor sedan för 276kr

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Det låter bra. Jag kolmar om det finns med i vår karta.

   Svara
 3. Åsa

  Ett nytt ställe i Norrtälje gar öppnat för fyllning av gasol, GASOLFYLLARNA, trevlig personal och du betalar bara vad som fylls på. Ligger på Campus Roslagen.

  Svara
 4. Astrid Arntsen

  Spennende å følge dere mot vinteren. Selv er vi kommet til Trier, og reiser rundt med en defekt Alde,og må ha strøm hver natt. Det har vi ikke trengt på mange år. God tur til dere…..a

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Bare tre dager igjen til vi er ferdige med huset og kan er friere til å gjøre hva vi vil! Hyggelig at du følger med på reisa.
   Kjipt med Alden, håper dere kan få den fikset! 😃

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.