Wangen i Allgäu

Av | 29 juni, 2018

Wangen i Allgäu blev ett litet mellanstopp efter Romantiska vägen.  Vi ville positionera oss så att vi kunde åka Tyska alpvägen från västra ändan i Lindau vid Bodensjön och österut.  Wangen verkade ha en trevlig ställplats och det visade sig att det var en riktigt trevlig stad också!

Vi kom tidigt och hade tur att få en ställplats där man står två bilar efter varandra och vi fick till och med lite gräs utanför.  Många platser var inte mycket bredare än en parkeringsplats och man stod 4-5 bilar bredvid varandra.  Det funkar också, men inte lika trevligt som platsen vi fick!

Ställplatsen i Wangen

Ställplatsen blev full runt femtiden båda dagarna när vi var där.  Hit kom bagaren med sin ”Brötchenbil” strax innan åtta på morgonen och på eftermiddagarna kom det körsbärsförsäljare.  Det kom även personal och kollade om man hade betalat eller eventuellt såg till att få in betalningen varje kväll.

Vi kom hit tidigt på Midsommarafton och började med att cykla till Edeka och handla det vi behövde till midsommarmaten.   Lite sill och knäckebröd hade vi med från Sverige och en schnaps hade vi köpt tidigare under resan.   Edeka hade färskvaror och egna inlagda sillar så vi köpte med lite för att testa.  Det är roligt att prova den lokala maten där vi är.  Som ni kan se nedan, så blev det en mycket trevlig midsommarmåltid!

Glad Midsommar!

Dagen efter promenerade vi in till centrum i Wangen för att se oss om och för att se om det fanns en frisör som ville fixa sommarfrisyr åt Pär.  Staden var jättemysig som ni kan se av bilderna nedan.  Det fanns många fontäner och statyer i Wangen och den stora överraskningen kom när en av statyerna ”spottade” på oss när vi passerade.  Se upp för våta områden runt statyerna i Wangen om ni beger er ut på sightseeing där!

En av stadsportarna i Wangen.

Gatuvy i Wangen

Del av stadsmuren i Wangen.

Flott fasad i WAngen!

På kvällen var det dags för Tyskland-Sverige i fotbolls VM och vi hade läst oss till att matchen visades på storbildsskärmar i Alte Sporthalle som låg bara några minuter att gå från ställplatsen.  Vi var nog de enda svenskarna där, och det var roligt ett tag…  Sen smög vi ut med svansen mellan benen och lyssnade till hur tyskarna firade med högljudd musik och tutande bilar i en timmes tid efteråt.

Det lugnade ner sig efter ett tag och vi kunde sova gott en sista natt innan det var dags att ge sig på Tyska alpvägen.   Vi fick ju en tjuvkik på Alperna på förra stället och som jag berättade i det inlägget så älskar jag fjäll.  Det ska bli härligt att få ha Alpvyer i några dagar!

2 svar på ”Wangen i Allgäu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.