Romantiska vägen – Äventyrligt avslut

Av | 29 juni, 2018

Det är några dagar sen nu att vi gjorde vårt sista stopp längs Romantiska vägen och det blev ett äventyrligt avslut!  Sista destinationen för oss längs Romantiska vägen blev Schwangau.   I Schwangau finns slottet Neuschwanstein som är äventyrligt vackert och det sägs att det fått stå modell för Disneys Törnrosaslott.   För min del började äventyret redan innan vi kom fram till Svhwangau.  På vägen dit dök nämligen Alperna upp i fjärran och jag älskar fjäll!  Jag blir glad både av att se dom och att komma upp i dom och kolla på utsikten.

I Schwangau tog vi in på Camping Brunnen som ligger fint till vid Forggensse och har fin utsikt till Alperna från många av platserna.  Vi hade en lugn och avskärmat plats med utsikt till både fjäll och sjö.  Tyvärr var sjön tom på vatten, så det såg mera ut som öken.  Sjön töms tydligen på vatten under vintern och varför den inte hade fyllts upp igen vet vi inte riktigt.  Vi fick möjlighet att  ”gå på vattnet” tack vare detta och det var en fin promenad.

Förutom Neuschwanstein ligger även slotten Hohenschwangau här, vårt mål var dock Neuschwanstein och vi nöjde oss med att se Hohenschwangau på håll.  Slotten har många besökare och det sägs att man bör komma tidigt både för att få parkeringsplats och för att få en guidad tur inom rimlig tid.  Billjetterna kan man även förboka.  När vi var där var det gott om platser på parkeringarna.

Hohenschwangau sett på håll

 

Vi valde dock att ta bussen, då det ingick busskort i turistskatten vi fick betala på campingen.  Bussen gick en gång i timmen till slottet och det tog ca. en halvtimme att ta sig dit.  Vi nöjde oss med att besöka och kolla på slottet från utsidan och för det krävs inga biljetter.  För att ta sig upp till Neuschwanstein är det en dryg kilometer i motbacke, så vi valde att ta en buss upp till Marienbrücke som ligger ovanför slottet.   Det finns även möjlighet att åka häst och vagn nästan upp till slottet.  Dessa transporter måste man köa för på plats.  När vi var där var det inga köer att snacka om.

Vi åkte alltså upp till Marienbrücke där vi bjöds på den här utsikten!

Neuschwansteinslottet sett från Markenbrücke

När vi hade trängts med andra turister, tagit våra foton och njutit av utsikten ett tag promenerade vi ner till slottet.  Ett par fina vyer uppenbarade sig på vägen ner.  Väl nere  besökte vi slottets innergårdar där det tyvärr pågick lite renoveringsarbeten.  Efter att vi sett och gjort det vi ville promenerade vi tillbaka ner till utgångspunkten och tänkte ta bussen tillbaka till campingen.  Den stannade inte där vi förväntade och den hann åka innan vi förflyttat oss, så vi promenerade ett par kilometer tillbaka till Schwangau och väntade in nästa buss där.

Trots att man fick trängas lite är slottet absolut värt ett besök.  Nästa gång kanske vi kollar närmare på Hohenschwangau också och kanske vi gör ett besök in i nåt av slotten!

Schwangau ligger bara några kilometer från Füssen där Romantiska vägen tar slut och samtidigt möter Deutsche Alpenstrasse, Tyska alpvägen som var nästa mål på vår rutt.  Innan vi tog fatt på Tyska alpvägen valde vi dock att göra en liten runda för att kunna börja i ena endan, men mer om detta i senare inlägg.

 

 

 

2 svar på ”Romantiska vägen – Äventyrligt avslut

 1. FREEDOMtravel

  Vackert slott! När vi var där var bron stängd, så vi fick klättra upp i skogen (förbi några förbudsskyltar) för att få ungefär den där vyn 😉

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Imponerad om ni klättrade i de slänterna!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.