Första halvlek är över!

Av | 28 juni, 2018

Nu har halva tiden av vår resa passerat och nu i dessa fotbollstider passar det väl att säga att första halvlek är över.  Det känns som vi varit på resa hur länge som helst samtidigt som det känns som tiden går jättefort.  Det känns dock skönt att vi fortfarande har möjlighet att uppleva lika mycket till innan resan är över.  Vi stortrivs med husbilslivet och njuter av allt vi får möjlighet att vara med om.

Fika med Alputsikt!

Vi delade med oss några tankar om husbilslivet efter tre veckor på resande fot.  Nu har vi hunnit med att bo en hel månad på samma plats och att vara nomader i en månad och det mesta som står där stämmer fortfarande.  Vi har fått bättre koll på tömning, fyllning och förbrukning och åker som oftast runt väl förberedda oavsett vart det slutar med att vi övernattar.  Vi har även lyckats fylla gasol här i Tyskland.  Sverige och Tyskland har olika kopplingar och detta var en sak som bekymrade oss lite, men som löste sig jättebra!

Vi fortsätter att växla mellan ställplats och camping beroende på vart vi är, vad vi ska göra och vilka behov vi har.  Tills nu har vi åkt rätt korta sträckor varje dag och därmed också kommit fram tidigt och fått plats utan problem.  En del ställen har blivit fulla i fem-sextiden trots att det inte är högsäsong än.  Vill man anlända senare gäller det att ha en plan B eller eventuellt boka, om den möjligheten finns.

I stort sätt alla ställplatser vi har bott på har varit bra.  Ett par platser har vi haft tur att ”rätt” platser var lediga.  Inte alla platser har t.ex. gräs på alla platser eller är tillräckligt långa för vår husbil, men då vi kommit tidigt har det löst sig bra.  Endast en ställplats kommer vi inte att återvända till, och det är den i Würzburg.  Platsen var bra, men buskörare, folk utanför och sirener höll oss vakna till och från under natten.  Att man skickade ut en bil för att sopa platsen kl.06.00 på morgonen och att busstrafiken precis framför husbilen startade efter att sopningen var klar hjälpte inte…

På ställplatsen i Wangen hade vi tur och fick en plats mot gräs. Över hälften av platserna hade inte mycket mera plats än en vanlig parkering.

Nästan alla ställplatser har haft parkeringsautomat som endast tagit emot mynt.  De har ofta egna stolpar för el som kräver mynt och det behövs ofta mynt för att fylla vatten.  Se alltså till att hålla hårt på dina euro-mynt om du planerar att bo på ställplats i Tyskland!  Kontanter krävs även på campingar, men där tar dom åtminstone i mot sedlar.  Vi har endast bott på en camping som accepterat utländska kort.

Vi har fixat till förvaringen i garaget på husbilen och shoppat lite saker för att förenkla tillvaron.  Vi jobbar dock fortfarande på att förbättra förvaring och hitta fasta platser till alla saker.  Vi har ingen platsbrist, men det är viktigt att saker är tillgängliga, att vi vet vart dom finns och det är viktigt att det inte skramlar när vi kör.

Ett par duschstänger och vi kunde ställa möblerna i stället för att lägga dom och vips fick vi plats med cyklarna i garaget.

Jag har läst ut mina böcker på tyska och passar på att prata tyska när det finns möjlighet.  Det går bättre och bättre och jag får även beröm då och då.  Jag känner dock att det finns en hel del att jobba på både när det gäller grammatik och ordförråd.  Pär plockar också upp mer och mer av språket och förstår frågor och kan läsa lite på hemsidor och broschyrer.  Inte så mycket prata än dock.

Det har varit lite lugnt här på bloggen en veckas tid nu och det beror dels på alla upplevelser, dels på att vi vi kopplar av och njuter tillvaron och dels för att vi umgåtts ett par dagar med Pärs bror med fru i Obertsdorf.  Just nu har vi tagit in på camping för att tvätta kläder.  Det regnar ute och vi sitter för ovanlighetens skull inne i husbilen! Här passar vi på att komma i kapp med dagböcker, räkenskaper, bildredigering och bloggen.  Förhoppningsvis blir det uppehåll lite senare så vi kan ta en tur med cyklarna.

6 svar på ”Första halvlek är över!

 1. Kors och Tvärs

  Även om man är på resa är det ju lite att pyssla med, som tvätt etc. Ha det fortsatt fint och hoppas nästa halvlek blir lika trevlig

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Inte lika mycket pyssel som hemma, men kläder ska tvättas, det ska diskas, tömmas toa, fylla och tömma vatten och så klart ska det städas och putsas både ute och inne. Just i dag skulle vi önska oss torkväder för tvätten… Det är åtminstone uppehåll!

   Svara
 2. Anna / Boihusbil

  Vilken skön första halvlek! Och roligt att läsa att ni verkligen gillar husbilslivet. Det gör vi med 🙂 Bra tips att ha mycket Euro i mynten är vi är i Tyskland. Hoppas ni har skönt sommarväder och mycket roliga platser att besöka framför er.

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, vi stortrivs verkligen! Skönt med ett par gråvädersdagar, men nu hoppas vi solen kommer fram igen!

   Svara
 3. FREEDOMtravel

  Intressant att höra om era reflektioner om husbilslivet! Vad väntar nu under andra halvlek? Vi rullar med vår husbil imorgon, lördag! Nu blir det två månaders husbilsresa i Europa för vår del! 🙂

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ser fram emot att följa er resa! Vi har inte så mycket planerat, men hoppas besöka Tysklands högsta berg och besöka några platser runt och i München den närmsta tiden.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.