Att fylla gasolflaskor i Tyskland

Av | 1 juni, 2018

Innan vi drog i väg på denna resa, som är vår första husbilsresa till Tyskland, hade vi läst mycket om hur problematiskt det är att fylla gasolflaskor i Tyskland.  Vi har läst att folk har löst detta på olika sätt genom att ha dubbla svenska flaskor för att det ska räcka hela resan.  Eller att man har en svensk och en tysk med adapter så man enkelt kan byta den tyska flaskan i Tyskland.  Vi köpte till slut ett set med adaptrar som ska göra det möjligt att fylla gasol i flera länder i Europa.  De har utvändiga och invändiga gängor i olika storlekar.   Sen åkte vi och hoppades att det skulle lösa sig.

Olika adaptrar för att fylla gasolflaskor i Europa, heja EU

Nästan hela maj har vi stått på samma ställe och vi hoppades att gasolen skulle räcka tills vi ska vidare på söndag.  Tyvärr tog gasolen slut under tiden vi gjorde middag i onsdags.  Lite typiskt att det tar slut när man behöver det, men maten var som tur var så klar att den gick att äta.  Vi frågade sen på campingen om det fanns nåt ställe där vi kunde fylla gasolflaskan i närheten och fick tips om företaget nedan som ligger mindre än en mil bort.

I morse åkte vi dit lite spända på hur det skulle gå att fylla och om nån av adaptrarna var rätt.  Killen som fyllde kom och mötte oss och vi började pilla med adaptrarna och han tyckte inte någon såg rätt ut.  Då tog vi i stället fram gasolflaskan för att kolla, och  då säger han att det är ju standardkoppling och tog med flaskan för att fylla den.   Vi blev rätt så överraskade över hur enkelt det gick och frågade om det verkligen var så och han bekräftade det.  Problemet kanske snarare var att det inte finns så många fyllställen för gasolflaskor föreslog han.

Fyllning pågår

Efter att ha nämnt detta i en facebookgrupp har jag dock insett att vi visst hade en adapter på.  Det är en del som behövs för att koppla in gasolen i vår husbil som satt kvar på flaskan när vi tog ut den för fyllning.  Det gick i alla fall mycket smidigt och om ni har rätt adapter kan vi absolut rekommendera denna firma om ni behöver fylla när ni är i närheten av Berlin.  15 euro kostade det, så det var inte så farligt dyrt heller.

6 svar på ”Att fylla gasolflaskor i Tyskland

 1. Kors och Tvärs

  Det var ju skönt att det fungerade så smidigt. Vår nästa punkt på åtgärdslistan är att installera fasta tankar, med påfyllning utifrån.

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det var skönt. Fast tank är smidigt har jag hört, men om man ska resa norrut eller till Finland är det begränsat med fyllmongsmöjligheter. Värt att tänka på dock.

   Svara
 2. FREEDOMtravel

  Skönt att det fungerade så smidigt! Vi har aldrig behövt fylla/byta i Tyskland, men vi har haft problem i många andra länder 😉

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Vi får se om/när vi behöver fylla igen på denna resa. Hoppas det antigen blir i Tyskland eller att några av våra magiska adaptra fungerar! EU på sitt bästa

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   De köpte vi på Hymer center i Örebro. Gissar att de även finns i andra tillbehörsaffärer.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.