Tre år som husbilsägare!

Av | 5 juli, 2020

I dag firar vi tre år som husbilsägare! Det har varit tre år med härliga utflykter, äventyr och möten. De första två åren har vi summerat här. Den korta versionen är att vi har rest mycket i Tyskland och en del i Norge och Sverige. Vi har testat på att åka på gruppresa och fått lära känna andra trevliga husbilsåkare. Strax innan vi varit husbilsägare i två år hade vi otur att råka ut för en olycka med husbilen. Allt detta kan ni som sagt läsa mera om i förra årets inlägg samt länkarna som finns där.

Förra årets semester hade vi i två delar, någon vecka i maj/juni och ett par veckor i september. Första delen finns med i summeringen ovan. Andra delen av semestern blev dryga två veckor i Tyskland. En härlig runda som ni kan läsa mera om här. I övrigt blev det några fina helgutflykter till Sala, Ängsö, koboltgruvan i Los, gatukonst i Ljusdal samt en liten runda i Gästrikland. Vill ni läsa mera om dessa utflykter så hittar ni det i vår sammanfattning av reseåret 2019.

Trevligt minne från förra årets resor!

Under förra året provade vi på att fricampa lite mera än tidigare och sakta men säkert insåg vi behovet av mera lastvikt för att kunna ha solceller, extra toakassett och dubbla gasoltuber. Även om våran husbil hade gott om lastvikt för att vara en 3,5 tons bil, så räckte det inte till för detta. Vi började därför spana lite på vad som fanns att välja på. Vi hittade en som såg intressant ut och när vi åkte för att lämna in husbilen för reparation under vintern, så slutade det med att vi skulle hämta ut en annan husbil efter vintern. Jag behövde bara ta nytt körkort först! Läs mera om hur det gick till med ny husbil och nytt körkort här.

I slutet på mars i år hämtade vi ut vår nya husbil och vi är så nöjda! Layoutmässigt är husbilarna rätt så lika, men förutom den extra lastvikten så fick vi dessutom en husbil med några extra funktioner och högre kvalitet på köpet! Under våren har vi varit ute och rest i vårt närområde nästan varje helg. Det var ingen överraskning för oss att vi har så många fina områden omkring oss, men om det inte varit för de begränsningar som funnits under våren, så hade vi sannolikt inte utforskat dom så mycket! Kolla tillbaka på inläggen som skrivits under våren om ni är nyfikna på vårt närområde.

En av de första resorna i nya husbilen!

Lagom till semestern lättades restriktionerna något och som ni kanske redan läst så har vi gjort en härlig runda i Sverige som ni kan läsa mera om i de senaste inläggen. Just när jag skriver detta så sitter vi på Jävre ställplats lite söder om Piteå. Det är en vecka kvar av semestern och den tänker vi lägga längs kusten söderut mot Gävle. Har du några tips till oss vad vi inte får missa?

4 svar på ”Tre år som husbilsägare!

    1. ReiseLinda Inläggsförfattare

      Ja, det är underbart! Så många härliga upplevelser och möten ???

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.