Norge – nu kommer vi!

Av | 15 juli, 2021

Äntligen är förutsättningarna på plats för att åka till Norge! Alla sprutor är satta och finns med i våra covidbevis, bara två dagar efter sista sprutan. Vi har spenderat senaste veckan hemmavid just på grund av den sista sprutan och planerade att åka riktning Norge i dag. På listan fanns några platser att besöka i fall vi behövde fylla tiden innan covidbeviset uppdaterades, men redan innan vi åkte i förmiddags la vi de planerna på is till ett senare tillfälle. I stället har vi fixat och shoppat en del saker längs vägen och just nu har vi mellanlandat på ställplatsen i Slottsbron. I morgon åker vi vidare och hoppas på en smidig gränspassering!

Vy från under markisen i Slottsbron.

Enligt de norska myndigheternas sidor på internet, så ska det räcka med legitimation och covidbevis som bekräftar att man är fullvaccinerad för att kunna passera gränsen när man är fullvaccinerad. Problemet med gränspasseringarna som jag har förstått det, är för det första att man kontrollerar allas dokumentation och för det andra att många av de som har krav på att fylla i en inreseregistrering inte har gjort detta i förväg. Detta skapar köer. Men vi är förberedda och har ju huset med oss, så vi har mat, dricka och toalett tillgänglig i fall det skulle behövas.

Denna gång blir det inte den efterlängtade semestern i Nord-Norge, utan det blir något jag längtat ännu mera efter! Nämligen att få träffa mina nära och kära som befunnit sig på andra sidan om en stängd gräns i ett och ett halvt år! När vi vaknade i morse visste vi inte när vi skulle kunna åka till Norge, så vi har i princip inte planerat något än. Vi har dryga tre veckor på oss och räknar med att åka runt i området där jag kommer ifrån för att träffa släkt och vänner. Troligen blir det några utflykter och möjligen kan det bli någon avstickare eller en omväg när vi är på väg hem igen. Hittar vi på något spännande så kommer vi så klart att dela det med er!

6 svar på ”Norge – nu kommer vi!

 1. bmlarsreseblogg

  Så härligt att äntligen komma iväg och få träffa nära och kära. Kompisar till mig med barn och barnbarn i Oslo åkte över gränsen snabbt och enkelt i förra veckan så vi hoppas det går lika enkelt för er!

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, äntligen! Vi har förstått att det ska funka bra med vaccinpassen, men att det kan vara lite köer. Vi håller timmarna för att det ska gå smidigt!

   Svara
 2. FREEDOMtravel

  Härligt att ni äntligen kan komma iväg! Hoppas ni slipper för mycket köer, men som sagt, lättare att stå ut med kö när man har huset med sig!! Trevlig resa!

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Det var inga problem på gränsen! Fyra-fem bilar framför oss, men bra bemanning. Visade leg och covidpass och önskades trevlig resa. Fick sedan bromsa in vid teststationen för att skickas i rätt spår förbi.

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det är helt underbart! Så skönt efter så lång tid med stängd gräns att äntligen få komma ”hem”.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.