Mysig ”Weingarten” och fina vyer i Minheim

Av | 6 oktober, 2021

Efter de härliga dagarna på Weingut Studert Prüm blev det en kort etapp innan vi parkerade på ställplatsen i Minheim. Ställplatsen valde vi på grund av alla trevliga tips och kommentarer vi sett. Från ställplatsen blev det ett par cykelutflykter, bland annat upp i vinfälten ovanför Minheim för att kolla på vyerna, till Piesport för att handla och till en jättemysig ”Weingarten” som vi hittade någon kilometer i från ställplatsen. Med andra ord, ännu ett härligt stopp i Moseldalen.

Ställplatsen var stor med fina platser och de två dygn vi var där i slutet av september så var det gott om lediga platser. För att få plats på första raden behövde man dock vara tidigt ute. Vi stod på andra raden första natten, men flyttade fram när husbilen framför åkte på morgonen efter. Ställplatsen i övrigt var välordnat med tömning, fyllning och sopor. När det blev kö till tömning/fyllning blev det dock lite trångt och bökigt att köra in och ut av ställplatsen , tömningen var även lite tokigt gjort för oss som har tömning på vänster sida. Inte så kul att behöva vända för att få tömt när det står kö. Men med lite tålamod och samarbete löser det mesta sig. Det fanns även el mot en extra kostnad som betalades vid eluttagen.

Ännu en fin ställplats med vy över Mosel

Efter att ha njutit en stund i solen efter att vi kom fram tänkte jag ta en liten cykeltur, men jag kom inte mera än några hundra meter innan det började regna. Det blev stopp precis innan jag kom fram till samhället, så där sökte jag täckning under ett träd och tänkte vänta ut skuren. Men då jag ändå blev lite blöt cyklade jag tillbaka i regnet och vi bestämde oss för att vänta med utflykter till dagen efter.

Under trädet i bakgrunden försökte jag vänta ut regnet..

Vi hade sett ett par utsiktspunkter som var utmärkta på Google Maps, och det gillar vi, så vi bestämde oss för att se om de gick att cykla till. Och det visade sig gå alldeles utmärkt. Vi valde utsiktspunkten längst upp, och tyckte det räckte med det. Cykelturen blev i underkant av hundra höjdmeter på hyfsat fina asfaltvägar upp bland vinodlingarna ovanför stan. Lite tungt trots elcyklar, men helt värt det för vyerna!

Bra vägar och fina vyer mitt i vinodlingen.
VI studerade även druvorna lite närmare.

Uppe vid utsiktspunkten låg det ett litet kapell, som kallades Pestkapelle. Det var öppet så vi kunde kolla in.

Pestkapelle hade fina vyer!

Det var fina vyer ner mot Minheim, men ännu finare mot Piesport som ligger på andra sidan Mosel några kilometer ifrån Minheim.

Piesport fortsätter till höger. Ställplatsen liten till vänster om mitten i bilden.

Vi kunde även se bron över Mosel mellan de två städerna.

Minheimer Brücke

Efter att vi beundrat utsikten ett tag var planen att göra ett besök hos bagaren/lanthandeln i Minheim på vägen ner igen, men det visade sig att där stängde det halv ett på måndagar, så vi var för sent ute. Då kollade vi i stället vad det kunde finnas av affärer i Piesport och där visade det sig finnas en stor Edeka och en Edeka getränkemarkt, så vi cyklade dit och handlade lite. Där passade vi även på att stanna och storhandla lite med husbilen när vi åkte vidare dagen efter. På vägen dit trasslade vi oss fram genom samhället, men på väg tillbaka så letade vi oss ner till Mosel mycket tidigare och cyklade längs floden tillbaka. Åt båda hållen kom vi förbi ställplatsen i Piesport, och även den tyckte vi såg trevlig ut. Vi fick även syn på en mindre ställplats vid en Weingut precis vid infarten till Minheim om man kommer från Piesport. Ställplatserna ligger verkligen tätt längs Mosel.

På flera ställen vi varit har det funnits valnötsträd och vi har sett folk plocka och komma med påsar fulla med nötter. Så efter vi fått oss en matbit, så tog jag en cykeltur åt andra hållet från ställplatsen för att se om det gick att hitta ett ställe att plocka valnötter. Det var dåligt med valnötsträd, men nån kilometer bort hittade jag i stället en trevlig ”Weingarten” och cyklade tillbaka för att hämta Pär så vi kunde testa stället. Vi tog vart sitt glas goda vin och passade på att köpa med oss en flaska av det vi gillade bäst. Det blev en mysig stund på en oväntat plats!

Mysig Weingarten med vinodlingarna och Mosel som närmsta granne

Detta blev alltså ännu ett trevligt stopp längs Mosel. Alla tre ställen så långt har varit relativt små ställen och det har varit värdefullt att ha med cyklarna för att kunna ta oss till utsiktspunkter, grannbyarna och butiker.

Som vanligt har det blivit en film från Minheim också. Där får ni följa med på våra cykelutflykter samt att vi visar upp ställplatsen. Ni hittar den här:

Förutom bloggen och Youtube så har vi en Facebooksida där vi delar allt från blogg och Youtube och även lite bilder och andra funderingar i bland. Även på Instagram heter vi Reiselinda, och där har vi dagliga inlägg från resan, så om ni vill följa oss i realtid så är det bästa platsen. Blogg och Youtube ligger ofta nån vecka efter då det är lite mera jobb med det! 

Till slut vill vi tacka alla er som redan engagerar er i vårt innehåll! Det gör det extra roligt att hålla på!

2 svar på ”Mysig ”Weingarten” och fina vyer i Minheim

 1. bmlarsreseblogg

  Har äntligen hunnit titta på er film från Minheim och Piesport. Det var många vyer vi kände igen och Edeka var vi också och storhandlade på, riktigt fina manuella diskar om vi inte minns fel.
  Thielen Feilens viner njöt vi också av, sååå goda!
  Hösten 2019 (på väg hem från Spanien) åkte vi via Moseldalen och då plockade vi en kasse valnötter, lite kul med egenhändigt plockade nötter till frukostgröten.
  Ha det fortsatt gott!

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Det var ännu ett härligt stopp längs Moseldalen, men det känns fortfarande som om vi bara skrapat på ytan. Vi hittade aldrig något bra ställe att plocka valnötter tyvärr, verkade som folk varit före oss överallt.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.