Tre tips för att hantera imma på rutan i husbilen

Av | 9 oktober, 2021

En fråga som dyker upp rätt så ofta i olika husbilsgrupper på Facebook är hur man gör för att undvika eller bli av med imma och kondens på framrutan i de kyligare årstiderna. Det finns troligen många lösningar på detta, men här tänkte vi dela med oss av tre tips som funkar för oss. Lämna gärna en kommentar om ni har andra metoder som fungerar.

Tips nummer ett – Täcke

För att undvika att det blir imma och/eller kondens på rutan är ett täcke utanpå husbilen den bästa (enda?) lösningen. Vi har även provat med isolermattor på insidan, men detta var inte lika effektivt. Det följde med ett täcke när vi köpte husbilen, och när vi använder täcket får vi ingen kondens eller imma alls efter en kylig natt. Det finns många olika täcken och vi kan så klart bara prata för det täcket vi själva har, men vad vi förstått så verkar detta fungera i allmänhet.

Täcke på!

Tips nummer två – Fläkt

Även om det är relativt snabbt och enkelt att lägga på täcket, så är vi ibland för bekväma för detta. Och i bland när det regnar och är blött, tycker vi att det kan bli jobbigt att hantera och få torkat det blöta täcket efter användning. Då väljer vi att i stället hantera imma och kondens på insidan. Om det endast är imma så använder vi en USB-fläkt som vi pluggar in i en powerbank och ställer på instrumentbrädan. Då tar det några minuter innan imman börjar försvinna. Som oftast får vi flytta fläkten ett par gånger för att få bort all imma.

Liten USB-Fläkt

Tips nummer tre – Fönsterskrapa

Har det bildats kondens på rutan så tar det oftast mycket lång tid med fläkten, så då tar vi fram vår batteridrivna fönsterskrapa med sug för att ta bort vattendropparna. Ofta bildas det imma direkt efter detta, och då tar vi fram fläkten en stund också.

Batteridriven fönsterskrapa

Vill ni se närmare beskrivning av hur vi brukar göra, så har vi gjort en liten film åt er också:

Film med alla tre tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.