Moseldalen fortsätter att imponera

Av | 3 oktober, 2021

Efter första stoppet i Moseldalen, i Ediger-Eller, siktade vi in oss på ställplatsen Weingut Studert Prüm som vi hittat i ställplatsappen. Den såg ut att ligga fint till och hade cykelavstånd till Bernkastel-Kues. Den låg inte så långt ifrån Ediger-Eller, så även om vi tog det lugnt på morgonen så kom vi fram tidigt och lyckades få plats på första raden med härlig utsikt mot Mosel!

Fin vy från ställplatsen. Det flögs även med paragliders från toppen på andra sidan.

Då vi haft några aktiva dagar med cykelturer, stadspromenader och hushållsarbete, och vädret var riktigt fint, så valde vi att ta det lugnt efter att vi kommit fram och installerat oss. Det blev endast en liten kvällspromenad längs Mosel för att anmäla oss och betala för ställplatsen. Detta kunde endast göras under angivna tider på ett ”kontor” cirka 300 meter från ställplatsen.

Vi kunde också skåla för vår 150:de följare på Youtube! Vi har länge pratat om att börja göra filmer, och nu är vi äntligen i gång! Och det är så roligt att det är så många som vill hänga med på våra äventyr!

Skål för alla trevliga följare!

Dagen efter blev det cykeltur in till Bernkastel-Kues som ligger cirka tre kilometer bort. Vi cyklade längs Mosel och detta var nog den sämsta sträckan vi cyklat längs Mosel så långt på resan. Det var skumpig grusväg och vi har små hjul på cyklarna. På vägen hem cyklade vi längs stora huvudleden då vi även letat reda på en mataffär, och det var mycket bättre.

När vi närmade oss Bernkastel-Kues fick vi först syn på det karaktäristiska pariserhjulet och flera kryssningsbåtar, så det var inte svårt att veta när vi var framme.

Pariserhjulet framför Altstadt i Bernkastel-Kues.

Vi cyklade över bron och hade svårt att hitta cykelparkering, så vi ställde dom längs räcket vid pariserhjulet som så många andra. Det var inte parkeringsförbud där, så det var säkert helt ok, men när vi var på väg tillbaka för att hämta cyklarna så fick vi syn på en cykelparkeringskällare som låg precis om hörnan. Så i fall ni kommer med cykel till Bernkastel-Kues, så leta efter skylten mot parkeringen på andra sidan vägen ungefär mitt emot pariserhjulet!

När cyklarna var parkerade så tog vi en promenad i Altstadt, eller gamla stan som vi säger i Sverige. Det var mysiga trånga gränder, trevliga torg, vackra korsvirkeshus, mysiga serveringsställen och affärer, i stort sett bilfritt… Man förstår verkligen varför så många åker till Bernkastel-Kues, det är superfint där! Vi tyckte dock det var lite väl mycket folk och trångt i gatorna. Det var även svårt att hitta plats på de trevliga uteserveringarna. Vi tycker det kan bli lite väl mycket folk i bland i ”normala” tider också, men nu i pandemin är vi gärna lite extra försiktiga. Men vi strosade i alla fall runt och fotograferade och filmade ett tag innan vi hittade ett torg där det var lite mindre folk och fick oss en matbit.

Härliga gränder!
Korsvirkeshus
Och mycket visdom på väggarna!

Dagen efter ville vi se oss omkring i Wehlen, det lilla samhället där ställplatsen ligger, så vi bestämde oss för en promenad. Vi tog stigen ner till Mosel och promenerade förbi ”ställplatskontoret”. Lite längre bort ligger en fin bro, och det visade sig att detta är den enda hängbron som korsar Mosel.

Enda hängbron över Mosel finns i Wehlen.

Vi fortsatte en bit till innan vi tog till vänster upp i samhället. En del skyltar om ”weinprobe” såg vi, men annars inga affärer eller restauranger. Eventuellt kan vi ha missat själva centrum, men jag tror inte det. Vi kom förbi den stora fina kyrkan. Vi blir ofta imponerade över hur stora kyrkor som finns i dessa relativt små samhällen.

Stor fin kyrka i det lilla samhället.

När vi var nästan tillbaka vid ställplatsen hittade vi ett par restauranger och ett ställe med ”weinprobe” där det såg ut att vara lite mera aktivitet. Vi slog oss ner på restaurangen som enda gäster och avslutade promenaden med vart sitt glas vin innan vi gick tillbaka till vår fina utsikt.

Värt att nämna är att vi var här över en helg runt den 25:e september, och vi som tyckte denna ställplats var helt underbar, blev överraskade över att det var många lediga platser vid Mosel under en helg på denna tiden. Vi kan inte komma ihåg att vi sett så mycket ledigt på någon plats sen vi lämnade Rostock 2:a september.

Ställplatsen, cykelturen och promenaden har så klart fastnat på film denna gång också, så om ni vill se mera levande bilder så hittar ni den här:

Som vanligt blir vi jätteglada om ni gillar, kommenterar, följer, prenumererar och delar vårt innehåll. Om ni gillar det vi gör, så är det bästa sättet att stödja oss på!

Förutom bloggen och Youtube så har vi en Facebooksida där vi delar allt från blogg och Youtube och även lite bilder och andra funderingar i bland. Även på Instagram heter vi Reiselinda, och där har vi dagliga inlägg från resan, så om ni vill följa oss i realtid så är det bästa platsen. Blogg och Youtube ligger ofta nån vecka efter då det är lite mera jobb med det!

Till slut vill vi tacka alla er som redan engagerar er i vårt innehåll! Det gör det extra roligt att hålla på!

2 svar på ”Moseldalen fortsätter att imponera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.