Hemma igen efter sju månader i husbilen, och vad händer nu?

Av | 8 november, 2021

För några dagar sedan backade vi in på vår nygjorda husbilsparkering hemma efter att ha bott och rest i husbilen sen första april. Trots att vi under första halvan av tiden fick anpassa oss till vaccintider och att vi fick ta ett par veckors paus på grund av verkstadsbesök i augusti, så har det varit en helt fantastisk tid! Vi trivs verkligen i husbilen. Inte bara är den perfekt som både boende och transport i dessa tider, den har gett oss möjlighet att ha olika vyer och ”bakgårdar” var och varannan dag och den har gjort det möjligt att träffa släkt och både nya och gamla vänner längs vägen. Det kommer ta tid att smälta alla intryck, men det är den perfekta årstiden för det nu. Det blir till att ta på tofflorna, tända ljus, göra någon god varm dryck och kolla på foton och filmer från resan. Vi har även många resebrev, tips, och reflektioner kvar att dela här på bloggen och på Youtube, så håll utkik! I detta inlägg tänkte vi dock berätta om vad vi kommer pyssla med nu som vi kommit hem.

Vi kommer vinterförvara husbilen hemma.

Trots att jag tidigare sagt att det inte kommer bli aktuellt att ställa av husbilen någon mera vinter, så blir det så i år också… Det är inte så att vi har ledsnat på husbilslivet, men i och med att vi har varit borta såpass länge i år, så har vi en hel del att ta tag i här hemma. Vi har redan hunnit tömma husbilen på våra saker, den har städats och tömts på vatten. Senare i veckan kommer vi åka och tanka full tank och tvätta den på utsidan. Sen kommer vi för första gång förvara husbilen hemma och ute över vintern. Under hösten har vi fått anlagt en ny fin grusparkering bredvid garaget, där den ska stå. Att ha den hemma gör förhoppningsvis att vi inte får allt för mycket abstinens…

Vi har dessutom en del mindre förbättringar vi tänker försöka göra och förbereda innan det är dags för nästa säsong. Detta kommer vi göra en film om längre fram, men det handlar om att göra förvaring för skärbrädor, hyllor i skåp, byta ut lampor som blir varma när de används, extra isolation i skåp där det blir kondens, lite bättre förvaringslösningar med mera.

Vinterförvaring…

Mycket på gång på bloggen…

Vi kommer fortsätta med resebrev från Tyskland på onsdagar och söndagar i någon månad till. Det kommer även komma blogginlägg där vi summerar Tysklandsresan. De kommer innehålla lite om vart vi har varit, hur mycket det har kostat, tips för att resa i Tyskland och så vidare. Det finns även mycket kvar att blogga om från vår fem veckor långa resa norrut i Sverige och från vår resa till Norge i juli. Detta kommer vi lägga ut eftersom det blir klart. Om ni inte följt med på våra äventyr i sommar, så kan ni ju bläddra lite i bloggen för att uppdatera er. Där finns både resebrev och några månadsrapporter med kostnader och så vidare.

Slutligen ska vi försöka göra någon reflektion och sammanfattning av hela vårt sju månader långa äventyr, men innan vi kommer så långt, så behöver vi nog först landa lite här hemma och komma lite längre med det som nämns ovan. Om ni har frågor eller funderingar om någon del av vår resa (Norge, Sverige, Tyskland), om att resa så länge, om kostnader eller vad som helst, så lämna gärna en kommentar, så försöker vi ta med det i någon av våra sammanfattningar.

Vi har även en hel del tips och trix kring husbil och husbilsresor som vi kommer dela med oss av framöver. Vi har ju redan börjat lite med ”9 tips för billigare färja till Tyskland”. Och slutligen; även om vi mest kommer vara hemmavid i vinter, så är det inte osannolikt att det blir en och annan utflykt som det kan vara värt att berätta om på bloggen. Mycket planer alltså, men allt tar tid, så vi vill inte lova något om när det kommer!

…och på Youtube

Om ni inte redan upptäckt det, så har vi blivit Youtubers! Vi har alltid filmat och fotograferat mycket på våra resor, och i sen i sommar har det blivit ännu mera. Detta resulterade i några små, enkla filmer från vår Sverigeresa, innan vi började ”på riktigt” i samband med att vi åkte till Tyskland i september. Tills nu har det blivit 19 filmer från vår Tysklandsresa och det kommer komma filmer tillsammans med resebreven i bloggen i någon månad till. I filmerna visar vi upp platserna vi besöker och övernattar på och vi försöker komma med lite tips och trix.

Vi tycker det är jätteroligt med alla fina kommentarer vi fått både på Youtube och i andra kanaler! Så stort tack för det! Vi är fortfarande glada amatörer, men vi tycker det är jätteroligt att göra detta, både för att visa er vad vi pysslar med och till vår egen minnesbok! Om du inte redan är prenumerant, så blir vi jätteglada om du går in och blir det!

Förutom serien med resebrev från Tyskland, så tänker vi oss att en del av det vi har planerat för bloggen också kommer kunna bli filmer, och vi har även en massa andra idéer som vi hoppas vi får tid att göra något med!

Fika och videoklippning i husbilen.

Men måste ni inte jobba?

Detta är en av de vanligaste frågorna vi får. Pär är pensionär, och som vi skrev om i vintras innan vi flyttade in i husbilen för säsongen, så har jag tagit ett career break. Vi har haft möjligheten att sätta av pengar för att jag skulle kunna vara ledig denna sommar och en stund till. Jag har dock startat en enskild firma, och planen är att jag ska jobba med att få i gång verksamhet nu i vinter. Förhoppningen är att hitta uppdrag som kan utföras på distans och som ger tillräckligt med inkomst för att vi ska kunna resa så som vi vill framöver. Exakt hur det kommer se ut vet vi inte riktigt..

Vi har ju villa med tomt

….för vi har ju villa med tomt som behöver tas hand om. I sommar har det löst sig bra, då vi delvis haft hyresgäster och dels har behövt åka hem för vaccin och verkstadsbesök. Vi har även haft hjälp med blomvattning och post när huset stått tomt en längre tid. Ska vi göra en liknande resa utan att åka hem för vaccin varannan vecka, så måste vi lösa detta ännu bättre. VI är jätteglada för den hjälp vi fått och säkert får om vi frågar, men vi vill inte vara någon belastning i längden.

Nu ska vi först landa lite i den resa vi gjort. Sedan får vi se om jag lyckas skapa några inkomster i mitt företag. Under tiden kommer vi fundera på hur långa och många perioder vi vill resa framöver. Hur vi gör med huset bestämmer vi längre fram, men det som är säkert är att vi kommer fortsätta den ”döstädning” vi påbörjade i våras. Är det något husbilslivet har lärt oss, så är det att vi inte behöver så mycket saker och om vi skulle ta beslutet att sälja eller hyra ut huset, så skadar det inte att vara förberedda! Vi har även tanker om att rusta lite, men vi får se hur mycket projekt vi får tid med!

Slutligen

Som ni förstår, så kommer vi inte vara sysslolösa i vinter. Vi kommer ha mycket att göra med huset, husbilen, jobb och våra sociala medier. Också vill vi förstås umgås med nära och kära som vi inte träffat på länge. Känner vi oss själva rätt så kommer det säkert bli en och annan utflykt också! Det är spännande tider, men vi längtar redan tills husbilen är färdigpackat och vi kan åka i väg på nya äventyr!

Om ni är lika spända som vi på hur detta kommer utveckla sig och om ni gillar det vi gör, så blir vi jätteglada om ni går in och följer, gillar och prenumererar på vår Youtube-kanal, vår Facebook-sida och vår Instagram. Gillar ni att läsa bloggar om husbil och husbilsresor så får ni gärna gå med i gruppen Husbilsbloggarna på Facebook, där vi är runt 30 bloggare som delar med oss av våra äventyr.

4 svar på ”Hemma igen efter sju månader i husbilen, och vad händer nu?

 1. Kent Eliaeson

  Hej, vad använder ni för program att redigera era filmer?
  Mvh Kent

  Svara
 2. Majk

  Jättekul med flera YouTubers, börjar bli en hel del nu. Skoj som tusan.
  Välkomna hem är väl på sin plats då. 🙂

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Tack för det! Ja, det är roligtmed Youtube! Vi hade rätt lång startsträcka dock! Tror vi pratade om det när vi träffades förra sommaren.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.