God Jul!

Av | 23 december, 2018

Dan före dan och julstämningen smyger sig på.  December har varit en mycket bra månad och vi har klarat oss undan julstressen. I stället har vi njutit av att besöka julmarknader i Lövstabruk och vid Salnecke Slott.  Vi har även spenderat ett dygn med mycket god mat i Högbo Bruk och varit ute och fotograferat lite julstämning hemma i Östhammar.

Julstämning på Rådhustorget i Östhammar! Härligt med vit jul!

Julen innebär inga speciella traditioner för oss.  Ibland reser vi, ibland åker vi bort för att fira med släkten och ibland firar vi hemma.  I år ska vi fira hemma och vi är lediga och ska hänga hemma tills över nyår.  Att vi ska fira hemma innebär att vi lagt lite mera krut på att skapa julstämning än de åren vi åker bort.  Vi har julgran cirka vart tredje år och då ska den vara stor och överdådig.

Vår stora gran, med några souvenirer på grenarna.

En av souvenirerna som fått plats i granen

Vi har även bakat.  Det har blivit husbilar så klart, det vill säga spekulatius i form av husbilar.  Spekulatius är kakor med typiska julkryddor som vi  har bakat efter ett belgiskt recept.  Jag har även bakat smörkex, lebkuchen och just nu står kriststollen i ugnen.  Som ni förstår är julbaket inspirerat av våra resor.  Pepparkakor på burk smakar så gott att det inte är lönt att göra egna och jag kommer troligen att göra kokostoppar nån dag i julen också, så det blir även några traditionella kakor.

Spekulatius husbilar!

Nu ska vi fixa det sista med matförberedelserna till i morgon och jag ska slå in det sista paketet.  Sen blir det lite glögg, smaka på julbaket medans vi myser till uppesittarkväll eller en dålig julfilm på TV.

Hoppas ni har hunnit i mål med era planer inför julen och får en trevlig kväll och ett trevlig firande i dagarna framöver!

God Jul

 

 

8 svar på ”God Jul!

 1. Maria / Magnolia Magis

  En riktigt god jul önskar vi! Ja här är också lugnt och ingen stress. Det är många år sedan vi skippade julstressen. Vi julmyser dessto mer! Underbar tid! Ha det gott!?

  Svara
 2. Britt-Marie Lundgren

  Här sitter vi (som aldrig tittar på TV annars) framför uppesittarkväll, även om vi snart ger upp.
  Julstress vet vi knappt vad det är. Mina tjejer var här med sina familjer och firade lite förra helgen och i morgon blir det knytis hos Lars dotter.
  Ha en härlig jul!

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Låter som ni hade en fin kväll! Vi har bara streamingkanaler nu och kunde inte se uppesittarkväll på nån kanal, så det fick bli en dålig julfilm!

   Svara
 3. BP

  Önskar dig också en riktigt God Jul!

  Du har varit betydligt mera ambitiös än vad jag/vi varit. Å ditt bak är ju otroligt! Visste inte att man åt spekulatius, lebekuchen och stollen i Belgien. Trodde de var typiska för Tyskland och Österrike. Himla kul med husbilarna:-)

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Det var just spekulatius som var enligt belgiskt recept för det var enklare än det tyska. Kakorna är annars inspirerat från Tyskland.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.