Födelsedagsfirande med mycket god mat på Högbo Brukshotell

Av | 17 december, 2018

I slutet av november fyllde min sambo jämnt.  Det firades med kalas hemma, men som present fick han en gourmetmiddag på Högbo Brukshotell.  Ett par veckor senare fortsatte alltså firandet tillsammans med de som låg bakom paketet.  Förutom fyrarätters gourmetmiddag ingick även fikabuffé, spa, övernattning och en av de bättre hotellfrukostarna jag ätit på länge!

Jag var på Högbo Brukshotell i samband med en utbildning för femton år sen och har goda minnen från middagen och speciellt efterrättsbuffén från den gång, så jag hade höga förväntningar.

Högbo Brukshotell.

Det hela började alltså med eftermiddagsfika vid ankomst runt klockan två.   Det fanns gott om kakor att välja på och det fanns även fruktsallad och möjlighet att göra en macka om man inte ville gå direkt på sötsakerna.  För är det fika, så vill man väl inte missa sötsakerna??

En del av fikabordet.

Efter fikat fanns det tid att besöka spat, men vi valde att ta det lugnt en stund på rummet.  Där fanns det dessutom en liten överraskning i form av bubbel och choklad.

Jubilaren njuter av bubbel och choklad som mellanmål.

Sen var det dags för mat! Och vilken mat och vilken service vi fick! Det var förbeställt samma fyrarätters gourmetmiddag till de flesta.  Barnmenyer och allergier hanterades utan problem på plats.  Det började med pilgrimsmussla till förrätt och oxfilé till huvudrätt.  Efter dessa två rätter som serverades vid bordet var det först dags för ostbuffé och sen efterrättsbuffé.  Jag behöver troligen inte berätta att vi var mätta när måltiden var över??

Visst ser det gott ut?

Halstrad pilgrimsmussla med ekologiska grönsaker, morotskräm, hyvlad fänkål, kålchips, färskost med krondill och regnbågsrom.

Helstekt oxfilé, svampsky, svartkål, kryddkokt morot, skockachips och karljohanmajonäs.

Osttbuffén

En favorit från Dessertbuffén

Efter en god natts sömn var det dags för ännu mera mat.  Jag missade otroligt nog att fotografera frukostbuffén, men jag lovar att det var en av de bättre hotellfrukostar jag ätit.

Högbo Bruk

Högbo Brukshotell ligger i Högbo Bruk ett par mil norr om Sandviken.  För oss ligger det cirka 1,5 timmes åktur hemifrån och vi har varit där några gånger tidigare.  I området runt hotellet finns flera hantverkare och hantverksbutiker, det finns golfbana, möjlighet att åka skidor och numera också en ställplats som vi hoppas testa sommaren 2019.

Har du redan testat den relativt nya ställplatsen i Högbo Bruk? I så fall får du gärna berätta vad du tyckte!

13 svar på ”Födelsedagsfirande med mycket god mat på Högbo Brukshotell

  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det var verkligen trevligt! Min sambo kommer från trakterna där, så han uppskattade det extra mycket!

   Svara
 1. BP

  Stort GRATTIS till jubilaren som verkligen firades i stil:-)

  Dregel, dregel! WOW säger jag bara. Pilgrimsmusslan -oj, såååå gott. Å så vackert upplagd mat. En fröjd för magen OCH för ögat:-)
  Å du, jag är ingen sötis, så jag hade varit mycket tacksam för att kunna göra en macka med ett matigt pålägg;-)

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det var verkligen gott! Kul att det syns på bilderna!

   Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, gott var det! Hoppas det inte hår nya femton år tills nästa gång?

   Svara
 2. Ama de casa

  Oj så mycket gott! Så roligt att stället levde upp till dom högt ställda förväntningarna efter så många år. Dom har en viss tendens att stiga till så gott som ouppnåeligt ju längre tiden går 🙂

  Stort GRATTIS till jubilaren!
  🙂

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, kul att dom kunde leva upp till förväntningarna, men jag har hört så mycket bra sen jag var där förra gången, så jag tvekade egentligen aldrig!
   Jubilaren tackar ???

   Svara
 3. Ditte

  Tack för ett jättebra tips! Jag har bara passerat skylten in till Högbo bruk tidigare, på väg till Dalhalla. Men nu vet jag att man dels kan övernatta och dels att maten och service är riktigt bra. Nog så viktigt. Allt såg så fint och gott ut. Kan tänka mig att det blev en lyckad vistelse. Härliga bilder!

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Ja, det var riktigt bra i Högbo Bruk! Du borde absolut följa skylten i stället för att passera den nästa gång!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.