Fin ställplats vid klosterbryggeriet i Andechs

Av | 11 juli, 2018

Efter dagarna i Garmisch Partenkirchen var ursprungsplanen att fortsätta längs Tyska alpvägen, men väderutsikterna såg dåliga ut och fjällvyer blir liksom inte det samma med lågt molntäcke.  Vi har dock haft trevliga dagar både i Oberstdorf och i Garmisch Partenkirchen och Alperna finns förhoppningsvis kvar tills nästa gång!

Helt utan att vi planerat det, så råkade det bli besök i två bryggeristäder efter varann på vår vidare färd.  Mat- och dryckesupplevelser är en viktig del av resandet för oss, och vi försöker göra till exempel ett bryggeribesök då och då.

Andechs ligger bara nån timmes åktid från Garmisch Partenkirchen, så det blev en kort dagsetapp.   Ställplatsen låg i utkanten av parkeringen för besökarna till klostret och kostade 17 EUR med el och 14 EUR utan el.  Man betalade i en parkeringsautomat och tillsammans med kvittot fick man en värdekupong motsvarande en gratis öl uppe vid klostret.

Andechs är mest känt för det nämnda klostret och sitt klosterbryggeri.  Och efter att vi installerat oss och fått oss en matbit tog vi promenaden upp till klostret för att utnyttja värdekupongen.  Vi tänkte även ta reda på om det var möjligt att vara med på en bryggerivisning, ölprovning eller liknande dagen efter.

Vi promenerade upp genom kryddträdgården där det förutom kryddor fanns många trädskulpturer att kolla på.

Träskulptur i kryddträdgården

Vägen gick vidare förbi en Biergarten där man kunde äta medhavd mat och dricka lokala drycker.

Inbjudande Biergarten vid Kloster Andechs

Vi kollade in i souveniraffären och in i den vackra klosterkyrkan.  Det är helt otroligt hur mycket utsmyckningar det är möjligt att få plats med!

Utsmyckningar i klosterkyrkan

Vi hittade dock inget biljettkontor eller liknande, så vi frågade till slut i souveniraffären och blev hänvisad till ett anslag som vi fick leta efter.  Där fanns det två olika mejladresser, en för bryggerivisning och en om man ville ha provsmakning av schnaps från deras ”brennerei”.  Vi skickade ett mejl till den ena adressen och fick svar att det inte skulle vara några bryggerivisningar eller provsmakningar dagen efter.  Senare såg vi på deras hemsida att man helst bör anmäla sig minst ett par veckor i förväg.  Om det blir en nästa gång får vi försöka förbereda oss bättre.

Denna gång fick vi alltså nöja oss med att utnyttja värdekupongen.  Vi köpte så klart en varsin öl i ”Bierstubl” och hittade en bra plats med utsikt ner till ställplatsen och över fälten i Andechs.

Två goda vänner.

Utsikt ner till ställplatsen

2 svar på ”Fin ställplats vid klosterbryggeriet i Andechs

 1. FREEDOMtravel

  Ställplatsen ser fin ut, och även kyrkan! Det där med att förbereda sig är ju lite opraktiskt. Vi gillar när man kan boka på plats 🙂 På det bryggeriet vi var nyligen kunde man ju egentligen inte det, men vi lyckades hänga på en annan grupp 😉

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Är det nåt vi verkligen vill se, så planerar vi för det, men det är skönast att ta det som det kommer.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.