Bryggeribesök i Erding och en snabb visit i München

Av | 13 juli, 2018

Efter besöket i Andechs, åkte vi vidare till Erding.  Erding är känt för sin Weissbier och utan att ha planerat allt för mycket hoppades vi att få till ett bryggeribesök.  Ställplatsen i Erding verkade dessutom fin och den låg även bra placerad för en utflykt till München.  Vi hade förstått att det låg ett ”Therme”här, alltså äventyrsbad/spa som vi säger, men enligt reklamen så är detta faktiskt världens största!  Ställplatsen låg lugnt placerat i utkanten av parkeringen till ”Therme” och hade fina uppmärkta platser.

Ställplatsen i Erding

Att Besöka Erdinger Bryggeriet

Vi var inte så förberedda när vi kom hit heller, så vi började med ett besök på hemsidan till Erdinger Bryggeriet.  Där hittade vi att det fanns fyra tider för bryggerivisning varje veckodag, varav en var på engelska.  Oturligt nog så var det bara en plats igen på den engelska visningen.  Vi bokade i stället in oss på en tysk visning (som bara hade tre lediga platser) en halvtimme senare.  Sen planerade vi att åka dit i god tid och försöka komma med på den engelska.

Dagen efter vaknade vi till regnväder.  Vi skulle inte i väg för mitt på dagen, men regnet höll i sig så det slutade med att vi tog en taxi för att ta oss till Erdinger bryggeriet.  Vi kom fram i god tid som planerat och då det var 14 (!!!) personer som inte kom till den engelska visningen hade vi sån tur att vi fick vara med på den!  Hade alla kommit hade vi inte fått komma med.

Visningen började med lite information, sen fick vi ett första smakprov under tiden vi tittade på en film.  Därefter var det rundvandring i bryggeriet.  Tyvärr fick vi inte se flaskfyllningen in action då det var fredag och det städades inför helgen.  Det fanns en film dock, men om ni vill se allt så bör ni välja en annan veckodag.

Efter rundvandringen bjöds det på  de lokala specialiteterna Weisswurst och Brezel eller Obazdn.  Till maten fick vi välja bland deras nästan tio olika ölsorter och man fick i princip äta och dricka obegränsad under en dryg timmes tid.  Vi hade en mycket bra guide, maten och dryck smakade bra och vi gillade upplägget.  Tycker ni om öl så är ett besök hit absolut att rekommendera.

Weisswurst och Brezel

En dag i München

Vi har varit i München tidigare och kände att på denna resa kunde det vara lagom med ett snabbt besök.  Från Erding var det endast en timme med lokaltåg in till centrala München och tågen gick var 20:de minut.  Vi köpte ett dagskort och kunde även åka runt med kollektivtrafiken i München.  Det var dessutom dagen då Sverige spelade sin sista match i VM och vi hoppades hitta en plats att se den.

Vi började med ett besök i Engelska parken.  Där var det en stor biergarten och redan innan tolv på dagen satt folk här och drack litersöl och åt weisswurst och brezel!  Ett ompa-band höll på att förbereda sig för uppträdande uppe i det kinesiska tornet som låg mitt i biergarten, men vi stannade inte kvar så länge.   Vi hade även planer på att besöka Olympiaberget, men där var det avstängt på grund av en sommarfest som skulle vara på kvällen.

Sen åkte vi in till vackra Marienplatz och därifrån gick vi till Hofbräuhaus för att äta lunch.  Hofbräuhaus är en jättestor ölhall som bör stå på måstelistan vid ett besök i München.  Turistigt, stimmigt och hög ljudvolym men ändå mycket av det man förknippar med tysk och bayersk ölkultur.

Det blev en varsin öl på Hofbräuhaus

Efter maten gick vi till en irländsk pub där vi hittade platser  på uteserveringen tillsammans med några andra svenskar.  Tyvärr blev det Sveriges sista VM-match för denna gång, men vi hade i alla fall en trevlig stund.

Vi kommer helt säkert att bo på ställplatsen i Erding igen, då den låg praktiskt till för utflykt till München.  Nästa gång kanske vi passar på att se oss runt i staden Erding och kollar upp vad som erbjuds i ”Therme” också!

4 svar på ”Bryggeribesök i Erding och en snabb visit i München

 1. Linnea – Lanclin.com

  Åh, de där älskade Brezlarna 🙂 Jag lyckades inte föräta mig på dem på tre år, det är imponerande 😉 Det där porslinet känner jag igen, det kom i ett avskedspaket från Daniels jobb (som för övrigt va registrerat i Erding så bilen vi hade hette ED och vi valde till MA så det nästan blev vårt efternamn). Det låter som ni hade det finfint i München 🙂

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Jag äter gärna Brezlar jag med… har funderat på att testa att göra hemma med… kul med bilnumret, har förstått att en del gör så här.

   Svara
 2. FREEDOMtravel

  Kul att det blev en bryggerivisning till slut, och dessutom på engelska! I Tjeckien (utanför Prag) får man för det mesta nöja sig med visningar på tjeckiska, men ofta får man med sig en liten broschyr med guidningen översatt till engelska 😉

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Bryggerierna är ju ofta inte så olika, men vill man åt provsmakningen och historian så får man även ta visningen.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.