Erwin Hymer World och vi har världens bästa husbil!

Av | 23 juli, 2018

Efter några härliga dagar i Nürnberg, gick färden vidare till Erwin Hymer World utanför Wertheim.  Erwin Hymer World är en stor husbilsförsäljare av flera märken och där finns dessutom en fritidsbutik.  Då Carado, som vi har, ingår i Hymer-gruppen tyckte vi det skulle vara kul att se på de nyare husbilarna.  Vi hade även en förhoppning om att hitta ett par saker till husbilen i shoppen.

Erwin Hymer World

Utanför Erwin Hymer World finns det gratis ställplats för 90 husbilar, även husvagnar stod det där.  Platserna är lite smala och bjuder inte in till att boa in sig, men det finns el (mot betalning), vatten och tömning samt en automat för byte av tyska gasolflaskor.  Inne på Erwin Hymer World fanns det toaletter man kan använde under öppettiden.  En natt eller två funkar det med andra ord helt fint att övernatta här.

Vi anlände mitt på dagen och planerade för en övernattning och efter att ha väntat ut en regnskur var det dags att kolla på husbilar.  Vi gick hela rundan inomhus och det fanns både husbilar och husvagnar i alla möjliga storlekar.  Då jag inte får köra tyngre bil än 3,5 ton kollade vi i stort sätt bara in i dessa.  Det var endast ett par bilar som hade inredning som matchade våra önskemål, men de hade endast cirka 200 kilo i lastkapacitet.  Vi har cirka 500 kg i vår och med full packning, fullt i vatten- och dieseltank och cyklar med på resan har vi bara cirka 50 kilo tillgodo.  Vi tycker det är helt otroligt att företagen ens bygger bilar som det knappt går att köra lagligt i!

Vi kollade även på nyare Carado-husbilar, men gillade faktiskt våran fyra år gamla modell bättre.  Speciellt badrummen tycket vi var sämre i de nya modellerna.  Vi hade inga planer på att byta husbil innan vi gick in på Erwin Hymer World, och det ändrades som tur var inte heller av det vi såg! Som det verkar har vi lyckats mycket bra med vårt köp och möjligtvis har vi världens bästa husbil, åtminstone med tanke på våra behov!

Efter att vi kollat på husbilar var det dags för shoppen.  Vi hade hoppas hitta ett nytt galler till spisen som vi hade sett i en katalog.  Gallret var tyvärr beställningsvara.  Vi får se om vi kollar i några flera affärer på resan, annars får vi fixa det i höst.  Vi är även på jakt efter fotpallar, men den modellen vi är ute efter verkar inte finnas...  Vi kanske måste justera våra krav lite där.  Shoppingrundan slutade med ett par mindre prylar till köket och lite förnödenheter som toapapper.  

På väg tillbaka till husbilen fick vi syn på en chokladoutlet nedanför ställplatsen och efter att ha lämnat prylarna fick det bli en liten runde där också…. Sen blev det mat, choklad och kvällspromenad innan sängdags.  Här fick vi tyvärr vår andra natt med dålig sömn som vi haft på hela resan.  Det fanns en byggarbetsplats i närheten och en grävmaskin och några lastbilar som körde till och från jobbade över till runt 01.00 på natten… 

Under kvällen utanför Erwin Hymer World blev vi via Facebook uppmärksammade på att det fanns en outletstad i närheten.  Vi är inga storshoppare, men efter frukost åkte vi den korta vägen dit och gick en runda.  Det var en mycket trevlig liten konstgjord stad med blommor, målade cyklar och sittgrupper att vänta i för den som inte ville gå i affärer.  Vi hittade inget i de affärerna vi hade siktat in oss på och vi blev inte frestat av något annat heller, så för oss blev det ett kort besök.

Wertheim Village

4 svar på ”Erwin Hymer World och vi har världens bästa husbil!

 1. Husbilen SilverSARA på Facebook

  Visst blir man nöjd när man går in i en husbilsaffär och kommer ut igen med känslan att man redan har rätt bil!

  //Husbilen SilverSARA

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Jo, det är härligt, och framför allt sån blir det billigast så!

   Svara
 2. Anna / Boihusbil

  Vad härligt att känna sig så nöjd med sin bil att helt nya bilar inte lockar. Då har ni lyckats och tillverkarna misslyckats 🙂 Grattis! Hoppas ni fick handlat en del i chokladbutiken iaf.

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   I chokladbutiken fick vi faktiskt begränsa oss…

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.