En liten mellanlandning i Brokdorf vid Elbe

Av | 10 september, 2019

Vårt första stopp i Tyskland på denna resa blev i Schachtholm vid Kielkanalen. Där tog vi det lugnt på morgonen och hann även med en förmiddagspromenad innan vi packade ihop och åkte vidare. Då det redan gått en hel del av dagen bestämde vi oss för att åka och positionera oss för att ta färjan över Elbe mellan Glückstadt och Wischhafen dagen efter.

Ställplatsen Brokdorf och trevlig promenad längs Elbe

Efter att ha kollat lite i diverse ställplatsappar knappade vi in Brokdorf på GPS-en och åkte dit. Det blev en kort med trevlig etapp. Ställplatsen i Brokdorf är en parkering där det för tillfället var gott om plats. Bilarna stod på marksten, men det fanns en stor gräsmatta bakom bilarna där det var trevligt att sitta ute. Ställplatsen ligger bakom vallen man har byggt för att förhindra översvämningar från Elbe, så man ser inte vattnet från parkeringen.

Ställplatsen i Brokdorf, vår husbil har gömt sig lite.

Efter en sen lunch utanför husbilen blev det en promenad på några kilometer längs med Elbe. Det fanns gång- och cykelvägar på båda sidor och delvis uppe på vallen.

Vi har inte med cyklarna på denna resa, men här skulle vi gilla att göra en längre cykeltur eller tre. Det är cirka 1,5 mil både till Brunnsbüttel där båtarna slussas in i Kielkanalen och till Glückstadt. Vi såg även i en broschyr vi hittade att Tysklands längsta punkt finns i närheten. Den där listan med platser att besöka fortsätter bara att växa…..

Gång- och cykelväg längs Elbe
Det fanns även en fin strand nära ställplatsen.
Gång- och cykelvägen var fin även i solnedgången!

Uppe på vallarna gick det får och betade och vi tyckte de verkade harmoniska och det var trevligt med lite sällskap och bakgrundsljud vid husbilen.

Bä Bä vita lamm

Färjan Glückstadt – Wischhafen

Dagen efter åkte vi till Glückstadt för att ta färjan som planerat. Det åkte en färja precis när vi kom, och kön var rätt lång, men vi lyckades knipa den sista platsen på nästa färja med en halv meter tillgodo! Detta är första gång på alla våra Tysklandsresor so vi åker denna färja. Vi har förstått att många väljer att åka här i stället för förbi Hamburg. Visst har vi varit med om trafik förbi Hamburg, men det finns ju även risk för längre färjeköer än vad vi råkade ut för.

Färjekön i Glückstadt
Husbilen åker färja!

2 svar på ”En liten mellanlandning i Brokdorf vid Elbe

 1. Britt-Marie Lundgren

  Vi har aldrig stannat vid Kiel kanalen eller tagit färjan över Elbe. När vi åkte förbi Hamburg, tisdag fm, flöt trafiken riktigt bra så några problem hade vi inte. Kiel kanalen låter riktigt lockande att stanna vid och att spana på alla stora fartyg som har sin väg förbi. Vi får se vilken väg vi tar hem….

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Kan absolut rekommendera ett stopp där! I Rendsburg fimms ju annat än vatten och båtar också! ???

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.