Äntligen Tyskland igen!

Av | 29 augusti, 2021

Ja, äntligen är det dags att resa till Tyskland igen! Vi som varit i Tyskland fyra – fem gånger om året senaste tio åren har inte varit i Tyskland på nästan två år! Förra året var det en kombination av pandemin och när vi hade semester som stoppade oss. I år har det inte varit aktuellt att åka utomlands innan vi fått våra vaccinsprutor. När detta var klart i mitten av juli styrde vi kosan mot nära och kära i Norge som vi inte sett på ett och ett halvt år. Sen var det dags att lämna in husbilen på verkstad, men nu, äntligen, är husbilen i form och färjebiljett är bokat!

Även om vi ser jättemycket fram emot vår resa, så är vi lite spända på hur det blir att resa i denna pandemi. Munskydd är införskaffade, handspriten har blivit en naturlig följeslagare, och vi har laddat ner Luca-appen och laddat upp våra covid-bevis i denna. Vi är förberedda på att inte allt är öppet som vanligt. Vi har även förstått att det kan krävas mera planering för att besöka vissa platser, då det t.ex. kan vara begränsningar i hur många som får komma in. Med andra ord så känner vi oss väl förberedda både mentalt och fysiskt. Det kvarstår dock att se på plats om allt detta påverkar den härliga känslan vi brukar ha när vi reser i Tyskland. Om allt känns bra och inget oförutsedd händer så räknar vi med att spendera cirka två månader i vårt favoritreseland!

Två glada turister på väg till Tyskland!

Då vi har god tid på oss (hoppas vi), och läget är som det är, så har vi valt att inte planera något. Det enda vi har gjort är att boka färjan från Trelleborg till Rostock. Vi har i stället äntligen gjort iordning en Google-karta med tips och sånt som vi inte hunnit med tidigare som vi tänker ha som lite guide och sedan planera ett par dagar åt gången. Vi har även favoritplatser som vi gärna återkommer till. Jag skulle till exempel inte bli överraskad om det blir några dagar i Berlin och längs Kielkanalen på vår resa! Även om vi rest mycket i Tyskland, så har vi absolut inte varit överallt, så om du har något bra Tysklandstips som vi kan lägga till i vår karta, så blir vi jätteglada om du lämnar en kommentar.

Jag har tyvärr kommit lite efter med bloggandet från våra resor i Sverige och Norge tidigare i sommar, och nu kommer jag pausa detta och i stället fokusera på vår Tysklandsresa här på bloggen. Du kan även följa vår resa på Instagram där vi också heter Reiselinda. Och som om inte blogg och instagram var nog, så har vi, som du kanske märkt, blivit ”Youtubers”. Under sommaren har vi lagt ut några videon från våra resor i Sverige, men nu blir det fokus på Tyskland även på Youtube. Vi kommer dessutom synas lite mera själva i våra videon framöver. Vårt Youtube-konto hittar du här. Passa på att följa, prenumerera och vad det nu heter i de olika kanalerna, så missar du inget! Här hittar du förresten en liten video inför vår Tysklandsresa:

2 svar på ”Äntligen Tyskland igen!

 1. Conny Svensson

  Hej!

  Kul att ni kommer iväg!
  Vi var en snabbis i Tyskland förrförra veckan.
  Tyckte det inte märktes mycket. Det mest påtagliga, var munskydd i affärer, tappar osv.
  Ute på gatan upplevde vi att det var ”nästan” som förr.
  Lite konstigt, munskydd på när man går in på restaurang, men väl därinne utan.
  Kändes lite konstigt….. 🤔
  Ha en trevlig resa! Tyskland är ett favoritmål hos oss också!

  Mvh Conny och Ulla Svensson

  Svara
  1. ReiseLinda Inläggsförfattare

   Vi ser jättemycket fram emot resan! Två år utan Tyskland är allt för mycket!! Kul att höra era erfarenheter. Det där med restauranger är väl för att man rör sig bland borden tills man har satt sig tror jag!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.